Matkustaminen Noora H:sta

Mistä on unelmaloma Bostonissa tehty?

Noora H. 

Junamatkasta upeissa maisemissa Yli neljän tunnin matka meni hujauksessa. Baby H. torkkui kantorepussa sylissäni ja itse olin liimautunut junan ikkunaan. Juna puksutti upeiden pikkukaupunkien ohi, muun muassa Old Greenwichin, joka näytti Desperate Housewifesin kuvauspaikalta. Välillä vastaan tuli purjeveneiden täyttämiä puisia satamia ja tuulessa liehuvia Amerikan lippuja. Yhtään käsiasetta, huumesalkkua tai jengitatuointia ei näkynyt, vaikka muutama meiltä ennen reissua kyseli, mahtaako Amerikassa junalla matkustaminen olla turvallista.

Syksystä Boston lunasti lupaukset heti kättelyssä. Viileä ilma sai vetämään neuleen t-paidan päälle ja kevyt sade kasteli Brownstoneja. Syksykaupunkien syksykaupungissa oli syksy. Ja niitä brownstoneja todella oli joka puolella. Asuimme yhdessä sellaisessa, ja hotellille saapuessa tuntui siltä kuin olisi tullut kotiin. Sytytimme valot, laskimme Baby H:n leikkeihin lattialle ja keitimme kahvit. Hotellin jokaisessa huoneessa oli keittiö ja alakerrassa pystyi pesemään pyykkiä, täydellinen järjestely vauvan kanssa.

Pienestä reippaasta turistista Jos vauvalle hymyillään Suomessa usein, niin Amerikassa se oli potenssiin sata. Joka päivä joku kommentoi vauvan näyttävän söpöltä tai onnitteli. Se tuntui tosi kivalle. Baby H. oli reipas pieni turisti ja jaksoi istua rattaissa yllättävän hyvin. Hotellihuoneessa hän sitten harjoitteli uusia etenemismuotoja, tutki pöydän jalkoja ja yritti syödä kaiken löytämänsä. Yöt olivat hänelle vähän hankalia, sillä kahdessa hotellissa vauvansängyn laidat olivat metallisista pinnoista, joihin pienen jalat ja pää yöllä osuivat. Ja poruhan siitä syntyi.

Juoksusta Boston on juoksijan kaupunki. Onneksi pakkasin lenkkarit mukaan, muuten olisi iskenyt paha lenkkikateus. Aamuisin joka toinen vastaan tuleva oli lenkillä ja iltaisin ruokakaupan täyttivät treeneistä palaavat ihmiset. Keväisin Bostonissa juostaan legendaarinen maraton, jolle pääsee osallistumaan kun alittaa iän ja sukupuolen määrittämän aikarajan. Tämä on myös se sama maraton, jonka maaliviivalla tehtiin jokunen vuosi sitten pommi-isku. Maaliviiva on maalattu katuun ja sen vieressä on katukivetyksessä lista maratonin voittajista, mukana oli myös muutama suomalainen. Maraton näkyy kaupungin lukuisissa juoksuliikkeissä, Adidaksen liike myy Bostonin maratonin logolla varustettuja treenivaatteita ja yksi juoksutarviketju on nimetty Marathon Sportsiksi. Matkalla päätin, että kun täytän 35 vuotta, niin juoksen Bostonin maratonin. Nykyisillä aikarajoilla se voisi olla mahdollista, vaikka maratonajan tiputtaminen kymmenellä minuutilla vaatii valtavasti töitä.

Leikkipuistoista Kävelimme kymmeniä kilometrejä ympäri Bostonin katuja ja puistoja. Kävelimme niin paljon, että loman lopussa mieheni totesi kaipaavansa viikon palautumista järjestämästäni kävelyleiristä. Mieheni onneksi pysähdyimme aina välillä leikittämään ja ruokkimaan Baby H:ta. Puolivuotias innostui Boston Commonin ankkapesuetta esittävistä patsaista ja nautti keinumisesta Beacon Hillin leikkipuistossa. Minä puolestani ihmettelin erilaisia vessakäytäntöjä. Puistossa parilla äidilla oli mukanaan vessanpöntön rengasta muistuttavat renkulat, jotka asetettiin puiston viemärin päälle. Siinä lapset kävivät sitten kaiken kansan keskellä pissalla. Tämä taisi olla jenkkiversio suomalaisesta puskapissasta.

Mielenkiintoisista nähtävyyksistä Bostonissa on Freedom Trail niminen hauska kävelyreitti, joka kulkee historiallisten nähtävyyksien ohi. Reitti on merkitty katukivetykseen ja reitin varrella olevien rakennusten historiasta voi lukea kartasta. Tai sitten voi osallistua opastetulle kierrokselle. Matkan varrella on esimerkiksi Paul Reveren kotimuseo, joka on sisustettu 1700- ja 1800-luvun tyyliin. Jokaisessa kerroksessa on opas, jolta voi kysellä lisää. Amerikkalaiset taitavat tämän kaltaiset museot, oppaat ovat yleensä viihdyttäviä ja kertovat mielenkiintoisia tarinoita. Ennen kierrosta kannattaa kerrata pääkohdat paikallisista historian merkkihetkistä, ainakin jos kiertää reitillä itsekseen, ne meinaan oletetaan jokaisen tietävän entuudestaan.

Retkestä Cape Codille Tiistaina teimme retken Cape Codille. Aluksi tarkoituksena oli tutustua useampaan kaupunkiin ja nähdä majakka, se kun elokuvien perusteella kuuluu asiaan. Baby H. kärsi tuona päivänä matkapahoinvoinnista, joten kävimme vain pikaisesti ensimmäisessä löytämässämme kylässä. Sandwich oli unelias pieni paikka ja esitelappusen mukaan myös Cape Codin vanhimpia kaupunkeja. Syyskuussa sesonki oli selkeästi ohi, eikä lounaspaikassamme ollut ruuhkaa. Söimme, tietysti, sandwichit pienessä delissä, jonka puutarhaan oli rakennettu baari ja pizzauuni. Lounaan jälkeen kävelimme autioiden puuhuviloiden ohi tuuliselle rannalle. Majakkaa ei näkynyt, mutta maisema oli leffoista tuttua karua ja kaunista rantaa.

Paluumatkalla piipahdimme myös lukijan vinkkaamassa Duxburyssa, joka teki minusta omakotitaloihmisen. Upeat talot olivat pienen rivitaloyhtiön kokoisia ja toinen toistaan kauniimpia. Taloista löytyi erkkereitä, kerroksia ja kuisteja. Ja kuisteilta tietysti puisia keinutuoleja. Hidastimme talojen kohdalla niin paljon kuin kehtasimme ja ajoimme myös paikkakunnan yksityiselle uimarannalle, jossa asukkaiden rantarauhaa valvoi kolme eri vartijaa.

Harvardista ja Googlesta Bostonissa pitää tietysti käydä myös Harvardissa. Harmiksemme opiskelijat eivät vierailupäivänä järjestäneet opastuskierroksia, joten jouduimme kiertää alueella ominpäin. Punatiilisten vanhojen talojen ikkunoista näkyi vilauksia dormien kerrossängyistä ja luentosaleista. Opiskelijoiden kiiruhtaessa pihamaan yli tuli sellainen fiilis, että haluan itsekin taas opiskella jotain. Tunnelma suorastaan kutsui kuluttamaan kirjaston penkkejä. Toinen samanlainen paikka oli Boston Public Library, kaunis vanha kirjasto, jonka luentosali oli kuin leffoista. Monta kertaa matkalla tuli sellainen olo, että kuljen elokuvan kulisseissa.

Ja jos Harvardissa iski innostus opiskelemaan, niin vierailu Googlella ei varsinaisesti helpottanut työkaipuuta. Mieheni sukulainen on Bostonissa Googlella töissä ja saimme lounaan yhteydessä pienen kierroksen toimistolla. Toimisto oli tietysti tosi makea, kerrokset oli sisustettu eri teemoilla ja firma tarjosi ruoat aamupalasta illalliseen, mutta isoimman vaikutuksen teki se, miten hyvin työntekijöistä pidetään huolta. Se ei ole itsestäänselvyys jenkkifirmoissa.

Noutoruoasta hotellihuoneessa Päivän puuhien jälkeen olimme niin poikki, että useimpina iltoina haimme ruokaa hotellihuoneeseen. Selasimme hotellin parinsadan kanavan valikoimaa (joista uutiskanavia oli kaksi) ja haarukoimme juustokakkua suoraan paketista. Yhtenä iltana kävimme lähellä sijaitsevassa Tremont 647:ssa syömässä. Ruoka oli todellista comfort foodia ja tosi hyvää sellaista. Tremont Streetin läheisyydessä näytti olevan monia muitakin hyviä ravintoloita. Ihana kahvilaketju oli Tatte, josta siitäkin vinkkasi lukijamme.

Yritimme reissun jälkeen pohtia, kumpi on kivempi, New York vai Boston. Vaikka molemmissa on paljon samaa, ovat ne silti ihan erilaisia kaupunkeja. New Yorkissa on ehkä turistina hauskempaa, mutta Bostonissa voisin kuvitella asuvani tai viettäväni pidempiä aikoja. Paljon jäi vielä näkemättä, muun muassa JFK-museo, joten Bostoniin on palattava. Viimeistään sitten maratonin yhteydessä.

Perjantain parhaat New York -tunnelmissa
Lupa riemuita: syksy ja arki ovat täällä!

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply
  Amelie
  09/13/2017 at 07:01

  Huh, mulla meni kylmät väreet, kun luin tän matkakuvauksen. Osaat kirjoittaa niin hyvin ja kuvat on todella upeita. Mun on pakko pasta Bostoniin. Pakko.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:48

   Oi, kiitos kehuista! Ja pahoittelut matkakuumeen herättämisestä. 😀 Otin matkalla kuvan sun alan firman kyltistä. Toimisto sijaitsi ihanassa vanhassa talossa ja perinteikäs kyltti istui mainiosti maisemaan. Näytti paikalta, jonne olisi kiva kävellä aamuisin ja istua työpöydän ääreen. Ehkä voisit mennä sinne duuniin? 😉

 • Reply
  Riikka
  09/13/2017 at 07:18

  Voi kun ihana postaus ja matkakuume nousi kohisten. Opiskelin vuosia sitten muutaman kuukauden Jenkeissä, ja nyt harmittaa, että en käynyt Bostonissa. Nycissä kyllä useamman kerrankin tuli vierailtua. Mutta ehtiihän Bostoniinkin vielä, ehkä vaihdan 50-vuotismatkani Nycistä Bostoniin, tai sitten molemmat.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:49

   Mene molempiin, junalla oli tosi kätevää liikkua. Autolla tai lentäen olisi mennyt paljon pidempään. Liput tosin kannattaa ostaa hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne ovat aika tyyriitä viime tinkaan ostettaessa.

 • Reply
  Hanna
  09/13/2017 at 07:42

  Voi taivas, miten ihana kertomus! Pakko alkaa ruuvata työkuvioita siihen suuntaan, että pääsisi joskus Bostoniin ja Harvardiin. Onhan ne olleet listoilla jo pidempään (varsinkin tuo Harvard), mutta tämä pistää vauhtia suunnitelmiin.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:52

   Noniin, ei muuta kuin sinne. 🙂 Mietitkö lähtöä pidemmäksi aikaa? Yksi lounasseurueeseemme kuulunut työskentelee Harvardissa tutkijana, ei hullumman kuuloinen työpaikka sekään. 🙂

 • Reply
  S - beauty of life
  09/13/2017 at 08:39

  Voi ei! Ihania kuvia ja Swan Boats :). Oon asunut vuosia Bostonissa ja tulipa ikävä, byää ;D! Aivan ihana kaupunki <3

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:53

   Vitsi miten siisti kotikaupunki sulla on ollut, lucky girl! Samaa mieltä, tosi ihana kaupunki. 🙂

 • Reply
  Ella
  09/13/2017 at 08:51

  Moi, täytyy sanoo, että kirjoituksestasi ja kuvistasi iski kyllä aikamoinen jenkkiläkuume. Kiva kuulla myös kuinka vauvan kanssa matkustelu meni! Ja kivoja yksityiskohtia, joita en Bostonista tiennyt. Kiitos, lisään matkalistalle!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:55

   Ole hyvä! Sain tosi hyviä vinkkejä monelta lukijalta, kivasta reissusta ja vinkeistä saa siis kiittää myös heitä. 🙂

 • Reply
  Karoliina
  09/13/2017 at 09:05

  Ihania matkatunnelmia!! <3 Boston on ihana! En tosin muista siitä kovin paljon, koska vierailusta on niin mooonta vuotta. Cape Codissa vietettiin samalla reissulla useampi päivä ja sinne haluaisin ehdottomasti palata, kuten myös Bostoniin. Voisin olla mukana tuossa Bostonin Maraton 35(-39)vuotiaana tavoitteessa! 😉 Mulla tosin vaatisi maratonajan parannusta aika hitsin paljon, mutta tavoitteita ja unelmia on aina hyvä olla!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:57

   Joo, ole ihmeessä! Mullakin voi mennä pidempään kuin viisi vuotta tuon 10 minuutin karistamisessa. Tuo tilannehan oli ennen raskautta ja nyt olen tietysti ihan eri kunnossa… No, mutta tavoitteita pitää olla. 🙂

 • Reply
  Tiia S
  09/13/2017 at 10:34

  Kiva reissukertomus, upeat kuvat!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:57

   Kiva kun tykkäsit. 🙂

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  09/13/2017 at 11:22

  Tämä oli minun silmissäni ehkä parhaiten kirjoitettu matkapostaus ikinä. Yleensä en jaksa lukea ollenkaan matkapostauksia, mutta tämä oli oikeasti viihdyttävä. Kiitos!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:58

   Kiitos, kiitos. 🙂 Tästä meinasi tulla kilometrin pituinen, mutta sain onneksi vähän karsittua.

 • Reply
  Riikka
  09/13/2017 at 12:16

  Oih mikä fiilis välittyi kuvista! NIIN TUNNELMALLISTA!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 15:58

   No siellä oli, aivan ihanaa. 🙂

 • Reply
  Milla
  09/13/2017 at 12:36

  Voi kuinka ihanan kuuloinen matkakohde! Olen opiskellut Jenkeissä, mutta silloin tuli lomilla kierrettyä lähinnä NYC, DC, Florida ja Kalifornia. Haluaisin kiertää jonain päivänä myös noita pohjoisempia kaupunkeja. Tästä sainkin oivan idean, että syksy olisi siihen täydellistä aikaa. Ehdottomasti reissuhaavelistan kärkisijoille!

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 16:00

   Syksy oli tosi hyvä vuodenaika matkustaa tuonnepäin. Parin sateisen päivän lisäksi oli myös aurinkoisia päiviä, sellaisia Suomen (hyviä) kesäpäiviä. Kesällä olisi saattanut olla liian kuuma. Suunnittelimme aluksi Floridan reissua, mutta onneksi ei menty, siellä olisi ollut hurjat kelit.

 • Reply
  Leena
  09/13/2017 at 13:14

  Ihana tuo B lippis – vähän taas alkoi tekemään mieli tuonne !

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 16:03

   Baseball on mun mielestä maailman tylsin laji, mutta ne lippikset on kivoja. 😀 Mun fanituksen laita näkyy kyllä kilometrin päähän, kun itsellä on Yankeesin lippis ja lapsella Red Soxin. Ei taida olla kovin yleistä, että saman perheen sisällä fanitetaan molempia jengejä. 😀

 • Reply
  J-hanna
  09/13/2017 at 15:44

  Sympaattinen matkakertomus ja kivoja kuvia, mutta nipo minussa haluaa huomauttaa, että kuvissa ei ole yhtään brownstone-taloa eikä hotellikaan sellaiselta näytä. Brownstone tarkoittaa siis kalkkikiveä eikä tiiltä.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 16:07

   Hyvä kun tarkensit! Mun tietämys rakennusmateriaaleista on nolla, ja maallikkona taisin sujuvasti käyttää sitä kuvaamaan kaikenlaisia townhouseja. 🙂

 • Reply
  Kirsimarja
  09/13/2017 at 20:46

  Oi Boston! Ihana postaus. Tosi kivasti olette tutustuneet kaupunkiin. Hih! Kävelyleiri 👍 Juna, miten en ole hoksannut tuota kätevää kulkuvälinettä. Jotenkin vaan jämähtänyt mielikuva, että Jenkeissä pitää olla auto alla. Minä myös tasapainoilen Bostonin ja New Yorkin välillä – molemmissa omanlaiset makeet vibat. Parasta olisi kun saisi viettää molemmissa riittävän hetken.
  Niin ja tuolla suunnalla Cap Coden Provence Town on huippu, kuin myös New Port.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 16:09

   Meidän lomat on aina yhtä kävelyleiriä, mun mies yleensä laihtuu lomilla. 😀 Ja joo, juna oli tosi kätevä. Lämmin suositus sille. Kiitos vinkeistä Cape Codiin, otan talteen. 🙂

 • Reply
  Marie
  09/14/2017 at 08:29

  Kiitos ihanasta postauksesta! Tosi kiva reissukuvaus ja tosi hienoa että teillä oli ihan kymppi matka! Kuvat vievät ajatukset omiin reissuihin Bostoniin ja erityisesti tuo kuva sinusta rannalla tuo mieleeni oman mansikkapaikkani, joka on jenkkivanhempieni upeaakin upea kesäpaikka Martha’s Vineyardilla, jossa olen saanut useasti vierailla. Seuraavaksi parin vuoden sisään sinne on tarkoitus suunnata nyt jo aikuisten lasteni kanssa. Siellä on hyvin samanlaista kuin Cape Codilla. Täydellinen kohde meille, jotka fanitamme merta ja itärannikkoa.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 16:13

   Kuulostaa unelmalle tuo sinun kesäpaikkasi! Please, laitathan kuvia kun sinne menette, talostalkkaajan märkäuni olisi vierailla tuollaisessa lukaalissa. Martha’s Vineyardille pääsee kai lautalla Cape Codin puolelta? Bostonin Public Librarysta löytyvissä vanhoissa kartoissa Martha’s Vineyard oli nimeltään Martin’s Vineyard. Ilmeisesti nimi on jossain vaiheessa vaihtunut.

 • Reply
  Ronja
  09/14/2017 at 10:08

  Ihana tuo viimeinen kuva! Muutenkin melkoisen matkakuumetta nostattavia kuvia.

  Piti jo aikaisemmin kommentoina Noora K:n viikkokatsaus-postaukseen podcast-toiveesta. Noora K. mainitsi, että teille matkat on välillä vähän vaikeita, kun olette tottuneet olemaan paljon yhdessä. Siitä tulikin mieleen, että haluaisitteko joskus puhua ystävyydestä. Tietty “teidän tarina” kiinnostaa myös (milloin ja missä tapasitte yms, kuulostipa joltain parisuhdekyselyltä :D), mutta ihan noin yleiselläkin tasolla. Esimerkiksi millaista teidän mielestä ystävyys aikuisena on tai muuttuvatko kaverisuhteet elämäntilanteiden mukaan. Toivottavasti tämä ei tunnu liian henkilökohtaiselta tai tungettelevalta podcast-toiveelta 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 16:16

   Haha, mua vähän nauratti toi Noora K:n muotoilu, sekin kuulosti ihan parisuhdejutulta. 😀 Mutta joo, tehdään ehdottomasti, toi oli tosi kiva idea. 🙂 Olemme joskus siitä keskustelleetkin, mutta ehkä keksitään siihen uutta kulmaa. Tai sitten pöllitään MeNaisten tai vastaavan parisuhdekysely ja vastataan siihen ystävyysnäkökulmasta. 🙂

 • Reply
  Kikka
  09/14/2017 at 17:16

  Ihanaihana asu tuolla naisella viimeisessa kuvassa, täydellinen!

  Onpa mukavaa kun ehdit vastailla, se vähän onkin teiltä alkusyksynä uupunut😉

  Oletteko muuten löytäneet sateenkaaren pään kultaruukun vai kuinka on mahdollista matkustaa noin valtavasti, ja kalliisti äitiysvapaalla?😂 Olemme itse menossa hääpäivämatkalle Korfulle samaan hotelliin kuin Noora K., eikä millään taskunpohjakolikoilla😁 Mahtavaa toki että voi elävöittää vauva-arkea noin ylellisesti, parikymppisenä opiskelijaäitinä junamatka Tre-°Hki oli suurta luksusta! Oi niitä aikoja, onneksi ovat enää hyviä muistoja😆

  Mutta ylellistä on myös saada nauttia teidän verrattomista matkatarinoista, pokkaan ja kiitän.

  • Reply
   Noora H.
   09/14/2017 at 17:47

   Niin mustakin, todella tyylikäs daami!

   Haha, ei olla löydetty kultaruukkua. Mun kohdalla vastaus on niinkin tylsä kuin säästöt. Olen ollut aika pitkään työelämässä ennen äitiysvapaata ja säästänyt aina. Nyt on sitten mahdollista reissata, kun on aikoinaan laittanut sukan varteen rahaa. Lisäksi mä olen tarkan markan nainen muissa jutuissa, matkustaminen on se mihin panostan. Ja siinäkin olen mestari tekemään hyviä löytöjä, kuten hotelli- ja lentotarjouksia.

   Kommentteihin on tänä syksynä vastattu viivellä, se on ihan totta. Mutta yleensä kyllä aina kaikkiin vastataan, saattaa tulla vaan viikonkin viiveellä. Siihen syy on se, että bebet on sen verran aktiivisia nykyään, ettei ylimääräistä luppoaikaa (päikkäreitä) ole niin paljon kuin aiemmin. Ja koneella ei ole kiva roikkua kun vauva on hereillä.:) Mutta tässä pitää kyllä tsempata, koska se vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa on bloggaamisen suola!

   • Reply
    Kikka
    09/14/2017 at 17:58

    No niinpä tietysti, mikähän tyhjiö tuli ajatuksiin, eli säästäminen matkoihin, sitähän itsekin tehdään! Vaikka kieltämättä ajoittain jollain ihanalla vaatteella tai asusteella on mun nimi, ja seuraava matka loittonee hetkeksi😂

    Senkin laitan tyhjiön syyksi että unohdin pienokaisenne tässä vastausyhtälössä, siinä voi äkkiä vaavit ryömiä ja kieriä ties minne jos huomion kiinnittää toisarvoisiin juttuihin. Näkee että vauva-aika on tällä äipällä ollut 80- luvun lopulla😎 Mutta suola, vaikkakin itsekäs, se on lukijoillekin että vielä laadukkaiden postausten lisäksi jaksatte ja haluatte vastailla, mahtavaa.

 • Reply
  Sara
  09/14/2017 at 17:58

  Blogloviniin oli todella houkutteleva kuva tästä postauksesta. Halusin säästää tämän lukemista. En ole koskaan aiemmin innostunut ajatuksesta lähteä Bostoniin, mutta nyt upeat kuvat ja loistava matkakertomus herättivät kiinnostuksen. 😊

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 20:44

   Ihana sinä, kiva kun tykkäsit. 🙂

 • Reply
  Siiri
  09/15/2017 at 13:59

  Kiva lukea näitä matkakertomuksia!
  Suosittelen lämpimästi hyppäämään joku kerta New Yorkissa bussiin/junaan ja sillä Washingtoniin. Vanhempani asuvat siellä ja palasin juuri 2kk ikäisen poikani kanssa sieltä kahden viikon reissulta. Washington on ihan erilainen kuin New York. Kaupunki on täynnä noita upeita omakotitaloja ja siellä on vaikea uskoa että maailman mahti on siellä 😀 Washingtonissa on lisäksi upeita museoita. Kävimme tällä reissulla juuri avatussa African-American history and culture-museossa ja se oli todella mielenkiintoinen ja ihan mahtavasti rakennettu.
  Hyvää syksyä!

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 20:46

   Joo, se voisikin olla seuraavalla kerralla kiinnostava kohde. Haluaisin kovasti käydä Washingtonissa. Ja vau, noin pienen kanssa noin pitkällä reissulla, hienoa! Jenkeissä museot on usein tosi hyvin tehty, tykkään siitä, että tarinalliseen puoleen panostetaan. Jos esillä on vain miekka, kivi ja vuosiluku, niin ei siitä hirveästi saa irti. 😀

 • Reply
  SuviAnni
  09/19/2017 at 10:05

  Äh, hirveä kuume New Yorkiin ja itärannikolle on täälläkin, etenkin kun juuri palattiin erittäin onnistuneelta Montenegron-lomalta! Mies bongasi muutama viikko sitten tosi edullisen paketin Nykkiin tammikuulle, itse olin ihan valmis varaamaan, mutta ehkä kuitenkin hyvä, että mies kielsi! 😀 Voi kuitenkin olla, että reilun vuoden ikäisen taaperon kanssa tuollainen loma voi olla vaikea. Nytkin 10kk pikkumiehen kanssa oli päivittäin varattava lattia-aikaa hotellilla, muuten tuli kitinä. Aikaero vauvan kanssa matkustaessa tietysti myös mietityttää, miten se teillä sujui?

 • Reply
  Kaisa
  09/26/2017 at 08:30

  Kiitos tästä kivasta tarinasta. Katselin jokin aika sitten minne keväällä pääsisi halvalla norskilla ja Bostoniin meno päälle satasella ja paluu Nykin kautta satasella myöskin. Oli menoa. Aikomus oli lähteä lämpimään, hups. Tarkoitus olisi vuokrata auto ja ajella Bostonista alaspäin yöpyen siinä jossain pikkukaupungeissa. En ole mikään suunnaton suunnittelija ja usein olen ottanut vaan liput jonnekin ja sitten miettinyt että mitäs täällä tekisi, mutta nyt täytynee tehdä tarkempia suunnitelmia.

  • Reply
   Noora H.
   09/26/2017 at 18:36

   Oho, sä löysit tosi edulliset liput, noin halpoihin lippuihin mä en ole törmännytkään, vaikka yleensä olen melkoinen tarjoushaukka lentojen ja hotellien suhteen. Kannattaa varmaan vähän suunnitella ja ottaa selvää kaupungeista, me ei kauheasti suunniteltu ajomatkaa San Franciscosta San Diegoon, vaan pysähdyttiin aina sitten kun ei jaksanut enää ajaa. Päädyttiin sitten pariin sellaiseen kaupunkiin, jotka eivät olleet kovin kummoisia. Mutta elämys roadtrip tuollapäin on, suunnittelipa sitä tai ei. 🙂 Kivaa reissua!

  Leave a Reply