Matkustaminen Noora H:sta

Perjantain parhaat New York -tunnelmissa

Noora H.

Reissun parhaat asukuvat otti minulle tuntematon bloggari Brooklyn Bridge taustanaan. Ilmeisesti kyseessä oli joku isompi blogistara, sillä hänellä oli mukanaan paitsi Ikea-kassillinen asusteita ja vaatteita myös valokuvaaja ja stailisti. New York Fashion Week oli käynnissä kun palasimme Bostonista Nykkiin ja sen kyllä huomasi. Asukuvia otettiin joka toisessa kadunkulmassa, metrossa näkyi malleja ja tehdasrakennuksissa oli muotinäytöksiä. Osa näytöksistä oli avoimia, eli luomuksia olisi päässyt ihastelemaan myös tavallinen kansalainen.

Reissun paras aamiainen oli Tiny’s and the Bar Upstairsissa. Tosi hyvät pannarit ja jugurttiannos, tummapaahtoista kahvia ja ystävällinen palvelu. Myös viereisen pöydän munkit näyttivät ja tuoksuivat herkullisille. Terassilta oli hyvä vakoilla ohikulkevia ihmisiä. Koiria ulkoilutettiin Guccin karvatohveleissa, yleisin vaunumalli oli Bugaboo Cameleon ja Lululemon on edelleen se suosituin trikoomerkki.

Reissun parhaat housut olivat Banana Republicin Girlfriend-malliset farkut. Kuten kuvista näkee, niin minulla oli ne loppulomasta joka päivä päällä. Farkut ovat yhtä mukavat kuin verkkarit, etenkin kun nappasin vahingossa yhden koon liian isot pöksyt. Banana Rebuplicilla on muitakin kivoja löysiä malleja, jotka kannattaa katsastaa, jos liike tulee matkan varrelle.

Reissun parhaat vauvahavainnot sai leikkipuistoissa ja ruokakaupoissa.  Manhattanilaisten vauva-arjessa vaikutti olevan samoja elementtejä kuin meillä Suomessakin. Arkisin tosin ruokakaupoissa ja puistoissa näkyi lähinnä nannyja, ihan pientenkin vauvojen kanssa, joka ei ole ihme äitiyslomien ollessa vain parin kuukauden pituisia.

Puistot olivat samanlaisia kuin Suomessa, mutta miniatyyriversioita. Meidän leikkipuistomme kokoiselle maapläntille oli Manhattanilla saatu mahtumaan leikkipaikka, urheilukenttä ja koirapuisto. Viikonloppuisin puistoissa näkyi myös äitejä ja isiä. Isillä oli yleensä sanomalehdet mukanaan ja äitien timantit kiiltelivät auringossa, kun lapsille annettiin keinuissa vauhtia. Näissä puistoissa leikkivät olivat varmaan toki keskimääräistä varakkaampia, mutta kurkkikaapa seuraavalla reissulla ihmisten nimettömiä, Amerikassa sormukset ovat melko mahtipontisia myös ihan taviksilla.

Keinuttaessa Baby H:ta salakuuntelin röyhkeästi ihmisten keskusteluja ja päivähoito tuntui puhututtavan sielläkin. Ongelmat tosin olivat erilaisia, sillä viereiset äidit pohtivat sitä, mihin yksityiseen päiväkotiin lapsi kannattaisi laittaa, miten häntä prepattaisiin hakua varten ja olisiko päiväkodista etua myöhemmin koulua valittaessa. Molemmat äidit totesivat keskustelun päätteeksi, että Manhattanilta muutetaan pois heti kun vain voidaan. Bongasin myös yhden muskarin Central Parkista. Tätä muskaria veti mies kitaran kanssa ja vain joka kolmas laulu oli lastenlaulu, muuten hoilattiin kuorossa muun muassa Hansonia ja Oasista. Aika hauskaa!

Reissun paras hotelli oli Nomo Soho. En ole ikinä tajunnut, miksi maksaa hotellihuoneen näköalasta, siellähän vain nukutaan. Nyt tajuan. Näköala 16. kerroksesta oli mieletön. Hotellissa viihtyi muutenkin kuin pakollisen ajan, sillä maisemasta löysi aina uutta ihasteltavaa. Aamuisin lenkkivuorolainen (eli onnekseni joka kerta minä, sillä mieheni on toivottoman aamu-uninen) kävi juoksemassa ja haki aamupalaa läheisestä delistä tai Starbucksista. Rakastan bageleita, joiden välissä on juustoa, kinkkua ja kananmunaa, pelkällä tuorejuustobagelilla ei lähde nälkä. Aamiainen nautittiin ison kahvin ja näköalan kera.

Reissun paras kahvi oli viimeisenä aamuna Battery Parkissa. Kävimme vielä pikaisella kävelyllä ennen lentoa, koska pitihän päivän askeleet saada kokoon. Puiston olivat kansoittaneet lenkkeilijät, joista yllättävän moni juoksi ilman paitaa, miehet siis. Ilman paitaa juoksevat olivat poikkeuksetta erittäin lihaksittaita, lieköhän niin, että lihaksikkaille tulee helpommin kuuma viileässä syyssäässä…

Reissun paras lenkki on kliseiden klisee, mutta silti niin ihana, eli juoksu Brooklyn Bridgelle aamutuimaan. Luotan ulkomaan reissuilla joka kerta siihen, että olen nopeampi juoksemaan kuin ne ohikulkijat, joita pyydän ottamaan kuvan. Joskus minulle käy vielä kalpaten ja puhelimeni lähtee nopeajalkaisen voron matkaan, toistaiseksi olen kuitenkin monta lenkkikuvaa rikkaampi ja puhelin on edelleen tallessa.

Sauna kaikilla aisteilla
Mistä on unelmaloma Bostonissa tehty?

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  09/15/2017 at 07:05

  Aivoni ovat vielä aamusolmussa, luin ensin, että koirilla oli tohvelit lenkillä :-D! Ihania kuvia ja tunnelmia. Pitääpä itsekin alkaa järjestää syksyn ja talven matkoja lähiaikoina. Viikonlopun ohjelmassa on kuitenkin matkasuunnitelmien sijaan kotitöitä, paljon joogaa, sienimetsässä käynti ja Habitare (josta odotan ihan hirveää pesänkohennuskriisiä, sillä jotenkin syksyn hämärä paljastaa ihan armottomasti kaiken sen, mitä kotona pitäisi tehdä, mutta kun ei ole aikaa, osaamista eikä paukkuja…).

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:26

   Sun viikonloppu kuulostaa ihanalta. Habitareen ja joogaan haluaisin itsekin, sienimetsästä mulle kelpaisi sienet, mutta sen metsäosuuden voisin skipata. 😀 Hävettää myöntää, mutta mun sienituntemus on olematon, en siis saisi metsästä poimittua mitään syömäkelpoista. Meillä on tänä viikonloppuna ystävän häät, eli tosi kivaa ohjelmaa tiedossa meilläkin. 🙂

   • Reply
    Blue Peony
    09/16/2017 at 05:13

    Minä tunnen suppilovahveron, kantarellin, tatit ja mustan torvisienen, eli kyllä metsään jää jäljiltäni varmasti paljon syömäkelpoista. Olen ajatellut, että joskus pitäisi mennä marttojen sienikurssille tai vastaavaa. Metsässä on kyllä kivaa näin syksyllä, kaikki värit ja tuoksut ovat niin intensiivisiä. Toivottavasti löytyisi puolukoitakin :-)!

 • Reply
  Tarja
  09/15/2017 at 08:18

  Voi miten ihana postaus! Piristi täällä kolmatta viikkoa flunssassa ja poskiontelotulehduksessa kituvaa (jopa blogien lukemisesta tulee hiki päälle :D). Valitettavasti vain lietsoi matkakuumetta ihan armottomasti… Mä niin haluan New Yorkiin! Ollaan suunniteltu kaverin kanssa, että viiden vuoden päästä lähdetään pyöreiden vuosien matkalle Nykkiin. Mutta malttaako odottaa niin kauan?! (tosin tilin saldo ehkä pakottaa just nyt odottamaan…)
  Rentouttavaa viikonloppua!

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:31

   Auts, pikaista paranemista!

   Kaveriporukan reissu Nykkiin kuulostaa mahtavalta. Ja juuri noin, että sinne lähdetään juhlimaan pyöreitä. Meillä on ystäväporukan kesken reissaaminen vähän jäänyt lasten ja muiden myötä, opiskeluaikoina tuli tehtyä useitakin matkoja. Ystävien kanssa reissaaminen on ihanaa, toivottavasti siihen tulee vielä mahdollisuus. Ehkä ehdotan meillekin tuollaista juhlavuosimatkaa. Kiitos ideasta ja rentouttavaa viikonloppua myös sinne. 🙂

  • Reply
   Marja
   09/17/2017 at 19:37

   Hih pakko kommentoida, että ihan sama mulla 😀 Oltiin sovittu ystäväni kanssa, että kun täytetään molemmat 40 v. lähdetään Nyciin. No nyt se on siirtynyt viiden vuoden päähän kun täytämme 50 v. Josko siihen mennessä tilin saldokin antaisi paremmin myöten…!

 • Reply
  Riikka
  09/15/2017 at 08:26

  Voihan ihana Nyki!

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:31

   Sanos muuta. Se on kyllä kiva kaupunki. 🙂

 • Reply
  Karoliina
  09/15/2017 at 08:35

  Ai vitsi, miten ihania Nykkitunnelmia! <3 Alkaa olla jo liian pitkä aika, kun siellä olen käynyt ja tämä postaus sai kyllä matkakuumeen taas nousemaan! 🙂 Pitää laittaa muistiin tuo aamiaispaikka ja tuo teidän hotelli! Näyttää ihan mielettömiltä nuo maisemat! Kerran yövyin Nykissä ikkunattomassa hostellihuoneessa ja mietin, että never again..maksan mielummin vähän enemmän (ja Nykissä se on usein aika paljon), jotta löytyy ikkuna! 😀 Usein pitkän kaupunkipäivän jälkeen on ihana vain rentoutua hotellihuoneessa ja silloin sen viihtyisyydellä on kyllä väliä! 🙂 Ja etenkin silloin, kun on lapsi mukana reissussa. Kivaa viikonloppua!

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:43

   Mä kerään myös Google Driveen matkavinkkejä- ja ideoita. Aina kun luen uutta Mondoa, niin sinne tulee pari kohdetta lisää. Kesälomareissuja suunniteltaessa listat helpottaa, kun ei tarvitse selata koko lehtiläjää uudestaan läpi.

   Ikkunattomat budjettihotellit on mullekin tuttuja, meillä on välillä ollut aika, hmm, mielenkiintoisia hotelleja. 😀 Naapurihuoneissa on joillain reissuilla ollut ilotyttöjä, huumekauppaa ja ties mitä. Nyt taso on vähän noussut, lapsen kanssa ei tosiaan viitsi mennä ihan hirveisiin murjuihin. Ja nykyään myös joskus haluan vähän luksusta, vaikka se sitten olisi matkan pituudesta, shoppailuista tai muista pois.

 • Reply
  Marja
  09/15/2017 at 08:42

  Niin ihania kuvia ja tunnelmia! Mulla on ikuinen New York -kuume eikä se tästä postauksesta helpottanut. Muistin juuri, että mies lupasi mulle aikoinaan 4-kymppislahjaksi (pelkän 😀 ) menolipun Nyciin enkä ole vieläkään sitä lunastanut! Oliskohan ensi keväänä vihdoin reissun aika! Vain viisi vuotta myöhässä… Kiitos myös hotellivinkistä, tuon laitan korvan taakse. Me oltiin viimeksi Brooklynin puolella hotellissa minkä huoneesta oli upea näkymä niinikään – siellä mä vaan istuin ikkunalaudalla aamuin illoin ihastelemassa New Yorkin skylinea…

  Leppoisaa viikonloppua!

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:44

   😀 Ehkä se on viidessä vuodessa kasvanut korkoa, niin että saat myös paluulipun? Tonne Nomo Sohoon oli keväällä tosi hyvä tarjous, eli kannattaa pitää hotellisivustoja silmällä, jos tuohon hotelliin mieliin. Sijainti, huoneet ja palvelu oli erinomaista, joten voin lämpimästi suositella.

   Kivaa viikonloppua sullekin!

 • Reply
  Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
  09/15/2017 at 09:49

  Ihanaa Nykki-fiilistelyä! Tuo hotelli on kyllä kauniin näköinen ja ainakin näkymät näyttävät hyvältä! Mielestäni syksy on muutenkin ihanaa aikaa vierailla Nykissä, siellä on jotenkin erityisen hyvä ja ihana fiilis silloin! Tosin joulun alusaika on kyllä kanssa kivaa kun koko kaupunki on koristeltu niin kivasti 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:46

   Joulu Nykissä on varmasti maaginen. 🙂 Tuo taitaa olla varsinainen bloggarihotelli, huomasin Instasta aika monen suomalaisen bloggarin yöpyneen siellä, ja melkein joka kerta hotelliin tullessa joku kuvaili asuja sisäänkäynnin valokatoksen alla.

 • Reply
  Kielo
  09/15/2017 at 09:59

  Aivan ihanan mukaansa tempaavia nämä sinun matkapostaukset. New Yorkiin (ja postauksesi myötä myös Bostoniin) tekee kovasti mieli matkustaa. Haluaisitko avata matkan kustannuksia hieman? Minkälaisella budjetilla uskaltaa edes haaveilla tällaiselle reissulle lähdöstä?

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:55

   Toki! Matka maksoi noin parituhatta euroa per henkilö, siis minulta ja mieheltäni. Tähän sitten päälle käyttörahat. Vauvan kulut on laskettu mukaan aikuisten kustannuksiin, ne olivat yhteensä ehkä satasen tai kaksi (lennot+isompi huone, jotta vauvasänky mahtui huoneeseen). Tuohon pariin tonniin sisältyi lentoliput, kymmenen hotelliyötä, junaliput ja autovuokra. Näissä olisi voinut säästää reippaastikin, esimerkiksi lento- ja junalipuissa. Meillä oli vähän kalliimmat lentoliput, sillä läheisemme terveystilanteen vuoksi lippujen pitää olla peruttavissa tai muutettavissa. Ja junaliput olivat tosi kalliit, ostimme ne vasta viikkoa ennen matkaa. Eli halvemmallakin pääsee.

   Käyttörahat ovat tietysti sitten kiinni siitä, kuinka paljon shoppailee, syö ulkona tai vaikkapa bilettää. Meillä syöminen tuli aika halvaksi, kun kunnon dinnereitä ei kertynyt kuin muutama. Onneksi pika- ja noutoruoka tuollapäin on oikein hyvää. 🙂

 • Reply
  Marika
  09/15/2017 at 11:46

  Ihana postaus 🙂 Olen lähdössä ystäväni kanssa 1,5 viikon päästä ensimmäistä kertaa New Yorkiin, joten muiden matkakertomuksia kaupungista lukee juuri nyt erityisen mielellään!

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:57

   Ihanaa matkaa! Mä suosittelen Lilou’s Crushin Hertan ja Isyyspakkauksen Tommin New York -postauksia, niistä saa tosi hyvä vinkkejä. Ja tietty Noora K:n postauksia, vanhankin blogin puolelta löytyy vaikka kuinka monta, jotka mäkin tsekkasin ennen meidän reissua. 🙂

 • Reply
  Anna
  09/15/2017 at 12:47

  Ihanat perjantain parhaat NY-teemalla 🙂 kiva oli lukea tekemistäsi havainnoista reissun aikana paikallisista.

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:57

   Jee, kiva kuulla. 🙂 Hauskaa viikonloppua Anna!

 • Reply
  Kikka
  09/15/2017 at 15:01

  Aivan mahtavaa kun sait mahdollisuuden tällä kertaa tehdä monta upeaa postausta peräkkäin, tajusin että olet erittäin tasaveroinen kirjoittaja ja kuvaaja kaimasi kanssa. Jotenkin olet jäänyt vähän pimentoon, siis minä en ole tajunnut taitojasi! Kiitos, tästä on hyvä liukua (jo vaarallisen) korkean matkakuumeen siivittämänä viikonloppuun😀 Oikein ihanaa palautusta kävelyleiristänne😁

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 18:58

   Kivaa viikonloppua sinnekin! 🙂

 • Reply
  Mia
  09/15/2017 at 15:36

  Ihan mahtava fiilis tässä postauksessa. Onneksi sunnuntaina mennään New Yorkiin. Tällä kertaa meillä on ohjelmassa lasten kokkikurssi Eatalyssä. Meillä lapset rakastavat New Yorkia. Parasta puuhaa sunnuntaisin on mennä Manhattanin leikkipuistoihin. Ja huomasin edellisestä postauksesta, että oltiin yhtä aikaa Bostonissa.

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 19:03

   Herranjestas, miten hauskaa sunnuntaiohjelmaa teillä on tiedossa! Täsmäsikö muuten mun huomiot leikkipuistoista sun huomioihin? Sulla on niistä ja paikallisten vanhempien jutuista kuitenkin reippaasti enemmän kokemusta. 🙂 Olisi tosi mielenkiintoista kuulla, millaista elämä tuolla on sinun näkökulmastasi. Kommentoi joskus, jos ehdit. 🙂

   • Reply
    Mia
    09/18/2017 at 16:31

    Moikka, Sun huomiot kyllä pitää hyvin paikkansa. Viikolla näkee enemmän niitä nannyjä siellä puistoissa, ja viikonloppuisin vanhempia. Viikonloppuisin tietenkin on paljon Connecticutista tulevia perheitä (kuten me) puistoissa leikkimässä. Niin ja päiväkotikeskustelusta sen verran, että varmasti paljon perheitä muuttaa esim meidän osavaltion puolelle, koska me ollaan vielä ihan New Yorkin työssäkäymisalueella. Koulujen (yksityisten) hinnat ovat pilvissä. Vertailuna Suomeen voisin kertoa, että meidän nuorempi tyttö oli kolme vuotta yksityisessä koulussa, ja voin sanoa että kovaa hintaa kuukausittain maksoimme. Nyt molemmat ovat kunnallisessa koulussa (alkaa kidergartenista), kun meillä koulujärjestelmä on ihan verrattavissa Suomeen. Varmaan johtuu Yalen yliopiston läheisyydestä. Kouluista mulla olisi niin paljon asiaa ja väärinymmärryksiä joita haluaisin suomalaisilta korjata. Noin yleisesti New Yorkissa mä tykkään istua ja katsella ihmisiä ja tehdä huomioita tyyleistä ja vaatteista ja saada inspiraatiota omaan tyyliin leikkipuistoissa samalla kun omat tytöt leikkivät. Joo ja kyllä kaikilla ystävilläni on mahtipontiset sormukset verrattuna omaan minimalistiseen suomalaiseen sormukseen. Me mennään aikalailla nykyään alueille, joissa ei paljon turisteja liiku (ahdistaa jo ihan ajatus Times Squarista turisteineen). Minun hyvän ystävän mies on koko lapsuuden asunut New Yorkissa. Hänen vanhemmat edelleen asuvat West Sidella. Hänen vanhempansa eivät ole koskaan käyneet turistirysä paikoissa vaan heille New York on jotain aivan muuta. Ihan mahtavaa oli jutella heidän kanssaan. Meille suomalaisille New York on se must paikka mennä käymään, mutta täällä meillä päin (100km New Yorkiin) on paljon ihmisiä, jotka eivät ole kaupungissa koskaan käyneet. Asiasta udellessa he vain totevat, että miksi sinne pitäisi mennä. Paljon on myös tuttuja, jotka ihmettelevät meidän käyvän niin usein lasten kanssa kaupungissa. Meillä tytöt rakastavat kyseistä kaupunkia. Minä rakastan New Yorkia ja suminen kaukana New Yorkista jo ahdistaa, mutta jos pitäisi valita Bostonin ja NEw Yorkin välillä valintani olisi Boston. Nyt on hyvä olla ikäänkuin puolivälissä. Elämä sinällään on täällä samanlaista verrattuna Suomeen. Arki on arkea olet missä päin tahansa. Toki lasten kanssa ollaan varoivaisempia, eikä meillä lapset leiki yksin ulkona pihalla. He ovat asiaan jo niin tottuneita, etteivät he edes kaipaa muuta. Lapset menevät potkulaudoilla New Yorkin kaduilla kuin Manhattanin lapset. Meillä on samanlaisia harratuksia lapsilla kuin Suomessa. Koulupäivät on suhteessa samanikäiseen suomalaiseen pidempiä. Esim meidän 6 vee ekaluokkalainen ( Suomessa olisi eskarissa) lähtee aamulla kouluun klo8 ja palaa vähän yli kello 15. Kotilounaaseen tytöt ovat tottuneet, eivätkä he mielellään syö koulussa. Kaiken kakkiaan edelleen täällä tuntuu hyvältä olla, ja olo on kuin kotona. Tästä tuli nyt kauhea eepos! Mielelläni kerron omista kokemuksista, jos tarkemmin jostain haluat kuulla. Laita vaan kysymyksiä sähköpostiin.

    • Reply
     Noora H.
     09/18/2017 at 16:43

     Vau, kiitos ihan älyttömästi pitkästä ja mielenkiintoisesta vastauksesta! Olisipa hauska haastatella sinua podcastiin, tämä olisi kiinnostava aihe. 🙂

     Ymmärrän hyvin, ettei New York olisi asuinkaupungiksi se ykkönen, arjessa sitä nauttii ja iloitsee ihan eri jutuista kuin turistina. Olin aikoinani San Diegossa au pairina ja tykkäsin kaupungista kovasti, vaikka me asuimme kaukana keskustasta. Olinkin aika hämmästynyt, kun monta vuotta myöhemmin turistina siellä käydessä se oli melko tylsä paikka. Aupparina hiljainen ja “pieni” kaupunki oli kuitenkin kiva, ja esikaupunkialueellakin keksi kaikenlaista tekemistä.

     • Mia
      09/19/2017 at 17:03

      Joka tapauksessa New York on aina New York. Itse menetin kaupungille sydämeni häämatkalla. Silloin sanoin miehelleni, että olisipa mahtaavaa jonain päivänä asua edes hetki tässä kaupungissa. Ja muutto näin lähelle oli todella unelmien täyttymys. Amerikasta joko pitää tai ei. Meillä on vain ja ainoastaan positiivisia kokemuksia täällä asumisesta, mutta toki myös oma asenne vaikuttaa. Positiivisella asenteella me ollaan täällä oltu jo yli neljä vuotta. Ja matka jatkuu edelleen.

 • Reply
  anna
  09/15/2017 at 17:58

  Voihan matkakuume! Siis aivan mielettömiä kuvia ja tunnelmia. Mä haluun! Ja mitä viimeiseen perusteluusi tulee niin tämä lähtis nyt vauhtikestävyyslenkille. 😀

 • Reply
  Noora H.
  09/15/2017 at 19:06

  Toivottavasti lenkillä kulki! Melkoinen sissi olet kun tuollaisia treenejä teet perjantaisin, musta ei irtoa silloin vauhtia sitten lainkaan. 😀

 • Reply
  Anglofiili
  09/15/2017 at 20:27

  Miten esim. iki-ihana Lontoo kiinnostaa kaupunkimatkakohteena? Dublin? Lissabon? Tai Pariisi? Niin ihana kuin NY onkin, Euroopastakin löytyy unohtumattoman vaikuttavia paikkoja, Skandinavian lisäksi. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/15/2017 at 20:36

   Lontoossa me oltiin viimeksi viime syksynä, Lissabon on tuttu sekin ja Pariisi aina yhtä ihana. Pariisiin mentiin häämatkallekin. 🙂 Dubaissa en ole käynyt, pitäisi varmaan, mutta vähän kavahdan sitä ökymeininkiä. New York on ihana kaupunki, mutta ei mun mielestä mikään maailman paras kaupunki tai ehdoton ykkönen. Mun suosikkeja on Barcelona, Tokio, Tukholma, San Francisco, Singapore ja New York. Ja Bostonkin oli kiva. Kamalan hankalaa laittaa mihinkään järjestykseen. 😀

   • Reply
    Justus
    09/15/2017 at 23:03

    Olisiko sulla mitään viime hetken kivaa vinkkiä tonne Singaporeen? Lähden sinne minireissulle ensi tiistaina. Kiitos!
    ps. Sun matkapostaukset on loistavia!

    • Reply
     Noora H.
     09/18/2017 at 07:50

     Sorry, vastaan vasta nyt, toivottavasti kurkkaat vielä tänne ennen lentoa. 🙂 Vaikka ei mulla ole sen kummempia vinkkejä, sillä kaupunki kokonaisuudessaan on mielenkiintoinen ja kiva. Kummallinen sekoitus itää ja länttä. Sieltä löytyy kauniita vanhoja taloja ja pilviä hipovia pilvenpiirtäjiä. Me kierrettiin turistinähtävyyksiä, sillä oltiin siellä ensimmäistä kertaa ja vain pari päivää, eli aikalailla TripAdvisorin nähtävyysvinkkien mukaan. Chinatown Heritage Centerin museo oli kiva. Ja Singaporessa jopa minä tykkään ostoskeskuksista, niin övereitä ne ovat.

    • Reply
     Noora K.
     09/18/2017 at 08:03

     Hei mäkin voisin vastata tähän! Tämä oli uudessa Mondossakin, mutta jos et ole sattunut lukemaan sitä, niin vinkkaan ruokakompleksi Lau Pa Satin. Se on tosi kiva paikka, pääsee hyvin kaupungin fiilikseen. Ja tästä ikivanhasta postauksesta löytyy pari muutakin vinkkiä: http://skiglari-norppa.blogspot.fi/2013/04/sweet-singapore.html

     Kivaa matkaa!

  • Reply
   Noora K.
   09/18/2017 at 10:19

   Se pitää kyllä paikkansa ja jos selaa matka-aiheisia postauksia taakse päin tässä blogissa, niin muitakin kohteita täältä löytyy vaikka mitä. Mutta se on kyllä jännä, että NY-postaukset kuitenkin tuntuvat kiinnostavan teitä lukijoita enemmän. Muista kohteista kertovat jutut eivät ole läheskään niin suosittuja. 🙂

  Leave a Reply