Kauneus ja kosmetiikka Yhteistyö

Sauna kaikilla aisteilla

Noora H. ja Noora K.

Kaupallinen yhteistyö: Aisti ja Asennemedia

Yleisissä saunoissa saunomisen pitäisi melkein olla pakollista nykyajan lapsille. Missään muualla ei saa yhtä hyvää käsitystä siitä, miltä ihmisten kropat oikeasti näyttävät. Jos aikuisenkin on välillä vaikea muistaa, että suurin osa ihmisistä ei palaudu synnytyksestä kahdessa viikossa, omista megatimmiä takapuolta tai näytä herätessä supermallilta (#wokeuplikethis), niin miten on lasten laita? Yleisissä saunoissa ovat kaiken kokoiset ja ikäiset sujuvasti sekaisin ja ilman meikkiä, jolloin sitä huomaa, että vaatteet hämäävät loppujen lopuksi tosi paljon. Oikeasti me kaikki olemme ilkosen alasti ihan yhtä hassun näköisiä.

Saunominen on myös yksi niistä harvoista edullisista keinoista, joka ovat lähes jokaisen suomalaisen saavutettavissa ja vastaa rentouttavuudeltaan tunnin hierontaa dayspassa. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun on ottanut kovat löylyt, pessyt joka ikisen sentin kropastaan ja pukenut puhtaat vaatteet päälle. Se tunne on jopa parempi kuin puhtaisiin lakanoihin illalla sukeltaminen.

Noora K. ei kotioloissa ole mikään supersaunoja, mutta merellä kaikki on toisin. Kun takana on märkä ja rankka kryssipäivä ja pääsee vihdoin lämpimään saunaan, olo on taivaallinen. Tai kun on ollut pari yötä luonnonsatamissa ja peseytynyt saveteilla ja pääsee vihdoin ihan oikealle pesulle. Saunominen saaristossa on ihan ykköstä.

Myös monet hyvät lapsuusmuistot liittyvät saunaan. Noora H:n perheessä saunottiin joka lauantai taloyhtiön saunassa ja sen jälkeen syötiin aina samaa ruokaa: makkaraa, ranskalaisia ja limua, jotka olivat muuten arjessa pannassa. Kesäisin taas mummi lämmitti puusaunan, muistutti varomaan kuumaa pataa ja kehotti saunan jälkeen pihalle hammaspesulle pelkässä pyjamassa ja kumppareissa. Samanlaisia lämpimiä muistoja haluamme luoda omillekin lapsillemme. Saunominen on perheen yhteistä aikaa, jolloin puhelimet, tietsikat ja muu maailma suljetaan hetkeksi pois.

Ja täytyy myöntää, että tässä elämäntilanteessa sitä arvostaa omia suihku- ja saunahetkiä enemmän kuin aikaisemmin. Vauva on arjessa läsnä ja vastuulla oikeastaan koko ajan, päivin ja öin. Aiemmin sitä ihmetteli, miten vartin suihku voi olla jollekin omaa aikaa, mutta nyt sen ymmärtää paremmin kuin hyvin. Kun saa vartiksi sulkea oven ja olla ihan yksin, ilman, että jokaiseen kiljahdukseen tai kolaukseen pitää reagoida, niin se todella käy omasta ajasta.

Noora H. on suihkugeelien suurkuluttaja. Aamuille ja illoille omat tuoksunsa, samoin lomareissuille ja eri vuodenajoille. Aamuisin ja treenien jälkeen kaipaa raikkautta, iltaisin taas rauhoittavia ja lempeitä tuoksuja. Tuoksuihin kehittyy myös helposti muistoja, eräs suihkugeeli muistuttaa lomareissusta ja toinen kesästä.

Aisti-suihkugeeleissä on kolme eri tuoksua. Poimulehden Pisara on kesäisen metsäinen tuoksu, Lumpeen lumo raikas ja sporttinen ja Kehäkukan kulta tuoksuu kukilta ja hedelmiltä. Nämä suihkugeelit on kehitetty helposti huuhtoutuviksi, mitä Noora K. arvostaa erityisen paljon. Saaristossa kun ei aina ole juoksevaa vettä mielin määrin ja pesuaineet pitää saada huuhdottua yhdellä kauhallisella.

Melkein jokaiselta löytyy taloyhtiöstä tai kotoa sauna, mutta joskus kannattaa lähteä merta edemmäs saunomaan. Noora H. riemuitsee kaupunkisaunojen paluusta, sillä niissä on tunnelmaa ja saunojilla parhaat tarinat. Noora K. taas haikailee saariston löylyihin. Tässä meidän parhaat tärppimme:

Saunoja Helsingissä

 • Kotiharjun sauna on Helsingin ihanin sauna. Perinteikäs, tunnelmallinen ja simppeli. Vilvoittelu tapahtuu Harjutorilla kaiken kansan keskellä, pelkässä pyyhkeessä. Kuulostaa oudolta, mutta tuntuu ihan luontevalta.
 • Reds.fi, Roba Lounge ja Sauna2 Roba ovat oivia polttarisaunoja, siistejä ja moderneja. Näihin kaikkiin saa tuoda omat ruoat ja juomat. Redsista ja Sauna2 Robasta löytyy myös uima-allas, joka on aina ollut hitti. Muista uimalelut ja ilmapallot altaaseen!
 • Kulttuurisauna. Tänne toisin ulkomaalaisen turistin. Keskellä kaupunkia, mutta sopivan syrjässä. Taatusti erilainen kokemus, eikä niin ruuhkaisa kuin “it-saunat” Allas ja Löyly.
 • Yrjönkadun uimahallin sauna ja lepohytit ovat edelleen Noora H:n testilistalla, mutta konsepti on niin ihanan kuuloinen, että siitä pitää vinkata silti. Uimahalli sijaitse kauniissa vanhassa rakennuksessa ja sen yläkerrassa on vuokrattavia lepohyttejä. Lepohytteihin voi tilata kahvia tai vaikka skumppaa ja niissä istuskellaan kylpytakissa ja tohveleissa. Yrjönkadulle on vihdoin päästävä, mieluiten ennen kuin vuosi vaihtuu.
 • Uunisaari. Uunisaaren ravintolan yhteydessä on sauna, jota voi vuokrata myös erikseen. Jos joku niin Uunisaaren sauna osoittaa sen, että suomalaiset ovat saunakansaa, Uunisaaressa nimittäin saunotaan joka kevät erään konferenssin yhteydessä. Aika harvassa maassa saunotaan töiden merkeissä. Onneksi ollaan kuitenkin (toivottavasti) päästy pois niistä ajoista, jolloin saunassa solmittiin tärkeät sopimukset ja se oli yleisin tapa minglata työkavereiden kanssa vapaalla.
 • Kumpulan ja Stadikan saunat. Jos Noora H. käy uimassa, niin hän käy maauimalassa. Ja sitten korvataan kaikki kulutetut kalorit (ja vähän päälle), syömällä lihapiirakka uimalan kahviossa. Maauimalassa ei voi käydä syömättä eineslihistä kaikilla mausteilla. Niin se oli vuonna 1992 ja niin se on edelleen.

¨

Saunoja saaristossa

 • Österskär, josta ylläolevat kuvatkin Laiviksen nuoruuden päiviltä ovat. Tässä aikanaan Ahvenanmaalle kuuluneessa saaressa (siitä nimikin) saunaan johtaa maailman kaunein polku ja pesuhuoneen seinän avaamalla pääsee suoraan mereen, mikä on yllättävän harvinaista. Koon venekunnan käydessä täällä saunaa piti vanha pariskunta, joka asui saarella vain kesät. Veneiden saapuessa rouva polkaisi aggregaatin käyntiin ja paistoi sämpylöitä, joita herra kauppasi veneilijöille.
 • Aspö Saaristomerellä tarjoaa myös kivan pienen vierasvenesataman, jossa saunasta pääsee uimaan. Ole ajoissa, tämä satama täyttyy kesällä nopeasti.
 • Toinen saari, jossa kannattaa olla kärppänä varaamassa saunavuoroa, on Saaristomeren Helsingholm. Jos onnistut, yritä ajoittaa oma vuorosi auringonlaskuun. Tämä sauna on varmasti yksi Suomen kauneimmat maisemat tarjoavista ja hyvällä tuurilla bongaat valkoisen hevosenkin.
 • PK-seudulta päiväretken päässä länteen on Elisaari, jossa on pari rantasaunaa. Huomaa kuitenkin nakuillessasi täällä, että kapea väylä satamaan menee ainakin saunojen ohi. Jos et ole ujo, unohda äskeinen. Jos olet, ota mukaan uikkari ja/tai pyyhe, kun pulahdat.
 • Näsby Houtskärissä kuuluu uudempaan kastiin saunoja. Tämä on varmasti yksi siisteimmistä vieresvenesatamista, kaikki on aina moitteettoman puhdasta. Rannan Grill Cafe Skagenista saat hyvät herkut saunan päälle.
 • Kaunista, kaunista, mutta tosi ahdasta! Örön sauna tarjoaa verrattomat merimaisemat ja uimaankin pääsee, mutta täyttä on. Satama on nimittäin jättimäinen, mutta sauna ihan tavallisen kokoinen. Jos kaipaat rauhaa ja yksinäisyyttä, tämä ei ole sinun paikkasi. Saarella voi vuokrata yksityisenkin saunan, jossa on kaunis maisema ja oma rauhaisa ranta, mutta muuten varuskuntamiljöö ei ehkä ole se tunnelmallisin ja satamasta on reilusti kävelymatkaa.

P.S. Vuodesta 1992 puheenollen, Noora H. hoiteli vauvaa myös silloin, aina kun uimiselta ja saunomiselta ehti. Katsokaa vaikka itse.

Berliini muille kuin hipstereille
Perjantain parhaat New York -tunnelmissa

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Iida
  09/17/2017 at 10:58

  Yleensä jätän yhteistyöpostaukset muissa blogeissa kokonaan väliin tai luen ne nopeasti ja pintapuolisesti, mutta teidän blogissa yhteystyöpostauksetkin on toteutettu niin hyvin, että ne sopivat kivasti muiden postausten lomaan. Tässä postauksessa pidin varsinkin kivoista saunakokemuksista ja ihanan tunnelmallisista kuvista. Mukavaa alkavaa viikkoa molemmille Noorille! 😊

  • Reply
   Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
   09/17/2017 at 13:54

   Pakko kyllä yhtyä Iidan kommenttiin että harvoin jaksan blogeista yhteistyöpostauksia lukea mutta teidän on toteutettu niin hyvin että haluan aina lukea ne! Niissä on hauskoja tarinoita tai vinkkejä mukana jotka tekee niistä ekstrakivoja!

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:19

   Se on kiva kuulla, koska emme mekään halua yhteistyöpostauksien olevan pelkkiä mainoskatkoja. Lähes aina yhteistyön kulma on sellainen, että olisimme muutenkin kirjoittaneet aiheen tiimoilta tavalla tai toisella. Lisäksi olemme tarkkoja siitä, millaisia yhteistöitä valitsemme. Yhteistöitä olisi tarjolla pilvinpimein, mutta valkkaamme vain ne tuotteet tai palvelut, joista meillä on kokemusta entuudestaan tai joita voisimme itse ostaa testiin.

  • Reply
   Noora K.
   09/21/2017 at 07:55

   Kiitos, tää oli tosi kiva kommentti. 🙂 Meillä on tiettyjä linjanvetoja näissä ja uskoisin, että se auttaa meitä tekemään yhteistöitä niin, että ne sopii meidän blogiin. 🙂

 • Reply
  Ellen
  09/17/2017 at 14:27

  Jep, ulkomailla asuessa kaipaa saunomista🙂🙂
  Noora K, Massimo Duttin kevyttoppatakista, minkä koon otit? Mietin netistä tilaamista ja mulla mielekuva muutaman vuoden takaa että ovat aika nafteja?

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:20

   Voin vain kuvitella. Olen käynyt pari kertaa kuntosalin saunassa ulkomailla ja kokemus oli, hmm, viileä. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   09/21/2017 at 07:56

   Otin M:n ja on se kyllä aika nafti. Yleensä mulla on yläosan koko S-M, mutta tän kanssa olisi selvästi voinut olla jopa L. Paksu neule ei varmasti mene alle. Mutta toisaalta enpä ole sellaisten asujen kaveriksi tätä takkia suunnitellutkaan.

 • Reply
  Avance
  09/17/2017 at 15:51

  Itse pidän nykyisin pesuaineissa tärkeimpänä sitä, että ne kuormittavat mahdollisimman vähän ympäristöä, ja sitä rakkaan saariston Itämerta. Biohajoavia tuotteita on ikävä kyllä aika vaikea löytää marketeista. Toivoisin enemmän ympäristömerkillisiä ja biohajoavia pesuaineita peruskauppoihin!

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:25

   Se on tärkeä pointti. Mä lueskelin taas tällä viikolla meriä kuormittavasta valtavasta muovimäärästä. Tuntuu aika hurjalle, että muovia on nykyään merisuolassakin. :O

  • Reply
   Noora K.
   09/21/2017 at 07:58

   Toi on hyvä pointti ja tällaisia pesuaineita käytän vain, jos on viemäröinti. Ihan totta tuo biohajoavuus, toivon samaa. 🙂

 • Reply
  Malene
  09/17/2017 at 17:03

  Helsingholmin valkoisella eestinhevosella tuli lapsena ratsastettua, kun saaressa vierailimme. Ihana paikka! Saaristosaunoista itselleni tuli mieleen Pikku Leikosaaren sauna, Itä-Helsingin saaristossa. Omat puut vaan mukaan 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:27

   Kiitos! Sinne pääsisi kai kajakilla? Voisi olla kiva kesäretki. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   09/21/2017 at 07:58

   Niin on ihana paikka. Viime kesänä olin ihan pettynyt, kun ei bongattu heppaa, vaikka kuinka etsittiin: 😀

 • Reply
  Riikka
  09/18/2017 at 07:50

  Hahaa tuo Noora.H:n kohta videosta!

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:28

   Sain tuon nuken palkaksi kuvauksista, melkoista lapsityövoimaa. 😀

 • Reply
  H
  09/18/2017 at 12:24

  Voi sinua staraa Noora H., aika ihana pätkä! 🙂 🙂

  Vakkarilukija täällä pitkästä aikaa kommentoi, elämä (ymmärrän vihdoin termin ruuhkavuodet kaikkine nyansseineen…) on vienyt mennessään ja vaikka blogin kyllä aina luenkin ennemmin tai myöhemmin (usein toimistolla lounaseväiden kanssa, säästän sinne uuden postauksen!), niin kommentointi on jäänyt.

  Tähän postaukseen liittyen, meillä lämpiää sauna nykyään 4 v:n toiveesta sunnuntaisin, ja se on tosi kiva koko perheen juttu. Zen-henkisyys siitä saattaa olla kaukana, aikamoista härdelliä se on kun vilvoittelemaan pitää päästä vähän väliä ja leluja on tietysti myös saunassa mukana. Mutta kivaa se on <3

  Voi miten ihanaa on ollut lukea teidän reissuista!! Aivan ihanilta vaikuttivat olleen, erityisesti tuo Boston – NYC! Ja tiedän tunteen opiskelukaipuusta, vannoin vuonna 2012 että ei enää koskaan, mutta toisaalta, kyllä yliopistoissa on oma tunnelmansa, ja Harvard, oioi. Mies oli Bostonissa pidemmällä työmatkalla muutama vuosi sitten ja kehui kovasti, NYC onkin erityisessä asemassa meillä kosintapaikkana, olisi kivaa palata sinnekin. Maailmassa on vaan niin kovin monta kiinnostavaa kohdetta, mutta se lienee positiviinen ongelma. 🙂

  Pelkäättekö yhtään terrorismia? Minua mietitytti ennen Lontoota vähän aikaa sitten, vaikka silloin uhka ei ollut vielä korkeimmalla tasolla, nyt lienee? Muut lähiaikojen kohteet Berliini, Tukholma ja Kööpenhamina eivät jotenkin mietityttäneet niin paljon. Ja tottahan se on että mihinkään ei voisi lähteä jos alkaa pelkäämään (liikaa).

  Syksy on tarkoittanut itselleni uutta (tai oikeastaan vanhaa) harrastusta, olen palannut hevosen selkään ja voi kuinka ihanaa se onkaan!! Joku vapaa-ajan vietto/harrastuspostaus olisi kiva, jos vaikka saisi jotakin usia ideoita. Tai sellainen perusviikonloppu-postaus, miten teidän viikonloput aamuineen soljuvat, vaikuttaa ainakin siltä että teette kaikkea kivaa mutta rennolla otteella.

  Aivan ihania syyspäiviä teille ja suloiselle jälkikasvulle, kiitos työpäivien piristyksestä ja matka- ja sisustusinspiraatiosta!

  Terv. Hanna

  Ps. Noora K, sun hiukset olis kiva ylläri, pistä vaikka postissa! 😀

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:40

   Ymmärrän hyvin, kiva kun ehdit nyt kommentoimaan. Ja muistan kyllä sut aiemmista kommenteista. 🙂

   Mua vähän kauhistuttaa työ- ja tarhahärdelli. Pitkät päivät, joista ei saisi tulla liian pitkiä lapselle, ruokakaupat ja kokkaukset, kotityöt ja leikit. Ja ehkä jossain välissä lenkki. Jaiks. Joten jos sulla on jotain vinkkejä siihen, miten siitä selvitään, niin kaikki neuvot ja tärpit otetaan vastaan!

   Joo, kyllä mä vähän pelkään terrorismia. Erityisesti Turun isku kosketti, varmaan sen takia, että meidän vauva oli ihan saman ikäinen kuin yhden uhreista. Mulla oli koko viikonlopun siitä surullinen fiilis ja teki mieli lukkiutua kotiin. Vähän myös mietitytti matka ja matkakohteet, mutta yritin ajatella juuri tuolla tavalla, että minnekään ei voi lähteä, jos alkaa pelkäämään liikaa. Ja taitaa olla todennäköisempää, että joutuu liikenneonnettomuuteen kuin terrori-iskun kohteeksi. Huomaan silti olevani aiempaa varovaisempi ja tarkkailevani ympäristöä enemmän kuin ennen.

   Kiitos kivasta postausideasta, taidan tehdä tuon viikonloppu meidän kanssamme postauksen, siitä jää kiva muisto itsellekin. Nyt meinaan tuntuu, ettei sitä meinaa muistaa edes sitä, mitä teki eilen. Kun ei ole töissä, niin ajantaju katoaa ja kaikki päivät ovat aika samanlaisia.

   • Reply
    H
    09/22/2017 at 09:06

    Neuvoja ja tärppejä vuoden “härdellikokemuksella”, hmm… 🙂

    Ensimmäinen puoli vuotta olikin aika härdelliä ja pitkiä päivä kun mulla oli uusi työ. Puolen vuoden päästä aloituksesta kun sain luopua työajoista ja alkaa tehdä lisäksi 3 päivää viikossa etänä niin arki helpottui paljon, olen ikään kuin urakkatyössä ja teen tietyn määrän juttuja viikossa hyvinkin itsenäisesti. Etäpäivinä pyöritän pyykit ym, samalla kun teen töitä ja kun työmatkat jää pois niin aikaa säästyy, ja laittautumisesta vapautuu aikaa myös, vaikka siinä on se miinuspuoli että jatkan äitiyslomaunivormua edelleen lukuisina päivinä viikossa. 😉 Minä haen pojan aina etäpäivinä päiväkodista ja mies mun toimistopäivinä, ilmaannun siis päiväkodille aina aika “sporttisena” (lue: legginssit ja lenkkatit -kombo ilman meikkiä).

    Mutta siis joo, vinkkeinä ainakin ne useamman päivän ruuat; sunnuntaina joku kattilallinen kanakormaa tai linssi-jauheliha-makaronilaatikko, ja sitten loppuviikoksi uusi satsi. Kaupassa käynti hoituu meillä usein niin että kävellään kolmisteen (poika pyörällä) tuonne lähipuistoon ja minä käyn kaupassa ja pojat jää puistoon, saadaan samalla yhdessä oloa, ulkoilua ja minä saan omaa kauppa-aikaa (sitäkin oppii arvostamaan) 😀 Kiva juttu on myös treffata ystäviä lenkkien (mulla siis kävelyä) merkeissä, samalla käydään yleensä kaupassakin, ja hakemassa kirppisostoksia, niin monta kärpästä yhdellä iskulla että lätkä meinaa loppua kesken! Nyt olen alkanut sopimaan myös ratsastustreffejä. 🙂

    Kauppareissu perheen kanssa tehdään yleensä viikonloppuna, jolloin poikakin lähtee mielellään kun saa ajaa autokärryä ja tutkia Prisman laitteet ja härvelit. Silloin ollaan yleensä autolla ja ostetaan ns. painavat ostokset.

    Aamuja pelastaa lapselle ja itselle valmiiksi katsotut vaatteet, päiväkotiin paljon varavaatteita jotta niiden tilannetta ei tarvitse päivittäin miettiä ja päiväkotiin omat sadekamat ja kumpparit. Myös haalareita meillä on kaksi jotta toisen kastuessa ym. on aina toinen käytössä. Hanskoja ja pipoja saa myös olla noin 110 kpl, koska aamullahan ne ovat kateissa, aina. Haalarin kannattaa olla myös vedenpitävä, jotta märistä liukumäistä ja tihkusateesta selviää ilman kuravaatteiden pukemista. Ja mahdollisimman tummia vaatteita, ei näy heti tahrat. Ostin pojalle kirppikseltä Molo kidsin ihanan mustavalkoisen seeprahaalarin ja valkoinen ei ole enää kyllä valkoinen…

    Moni käyttää siivoojapalvelua ja ruokakauppojen kotiinkuljetusta tms. jotka kuulemma helpottavat tosi paljon arkea mutta ne eivät kumpikaan ole mun juttuni, niin en osaa omakohtaisesti suositella. Mä siivoaisin kuitenkin ensin itse ja sitten stressaisin että pitää lähteä poisa jaloista, ja kaupassa haluan valita ostokset itse, päiväykset, hedelmät jne. Kontrollifriikki mikä kontrollifriikki. 😉

    Olen itse keskustassa töissä niin saatan töiden jälkeen miehen hakiessa pojan niin käydä kaupungilla pyörähtämässä, tykkään kiertää muutaman vaatekaupan ja käydä jossain tietyssä ruokakaupassa, se on sellaista kivaa omaa aikaa ja tuntuu että elämä ei ole pelkkää työn ja kodin välillä suhaamista. Aina en todellakaan osta mitään mutta se ei olekaan ainoa tarkoitus.

    Mä rakastan matkustamista, tyttöjen viikonloppureissuja ja skumpalla käymistä mutta kyllä arki on parasta. Ykkösjuttuhan tuossa härdellistä selviämisessä ja sen tekemisessä kivaksi arjeksi on se että puoliso osallistuu tasavertaisesti, meillä on niin onnellisesti ja se helpottaa montaa asiaa. Sitä perusarkea kun molemmat voivat hoitaa kaikkea lapseen liittyvää ja esimerkiksi niille tosi tärkeille omille reissuille ja muille menoille on kevyempää lähteä kun tietää että lapsi pärjää isän kanssa siinä kuin äidin, eikä haikaile perään (toki niitäkin vaiheita on).

    Ja vielä tuosta terrorismista, viikon päästä Tukholmaan ja nyt tuo uhkailmoitus 🙁 Toki sen voi ajatella niin että nyt siellä on turvallisempaa kun valmius on nostettu jne. Mutta silti, ei tee mieli mennä massatapahtumiin ei. Jo Lontoossa viime syksynä jätettiin uuden pormestarin paraati väliin, vaikka eipä sitä uhkaa siellä kohteessa miettinyt mutta etukäteen kyllä. Turun tapahtumat järkyttivät, sen pienen vauvan äiti onneksi ymmärtääkseni selvisi, vaikka toki se on hyvin traumaattista enkä tiedä äidin tilasta enempää.

    Nyt paluu töiden pariin, ihanaa vaikkakin harmaata viikonlopun aloitusta! Viikonloppuna pitäisi ennusteen mukaan paista ja minä pääsen syksyiseen maastoon hepan selässä! Täydellistä 🙂

    • Reply
     Noora H.
     09/25/2017 at 12:26

     Kiitos tuhannesti vinkeistä! Jotain tuon tyyppistä olin miettinyt, mutta tässä tuli monta hyvää vinkkiä päiväkotiarkeen liittyen, joita en olisi osannut ajatella. Meilläkin on onneksi etätyömahdollisuus. En aiemmin sitä juurikaan hyödyntänyt, sillä viihdyn hyvin toimistolla kollegojen parissa, mutta jatkossa etäpäivät tulevat varmasti olemaan kultaakin kalliimpia.

     Meillä myös mieheni osallistuu kodinhoitoon ja lapsen asioihin paljon, oikeastaan voisi sanoa, että puoliksi hoidetaan kaikki (vaikka huonosti nukuttujen öiden jälkeen saatan olla asiasta eri mieltä:D). Se on paitsi reilua myös ihanaa, koska se tuo mukanaan tuon mainitsemasi huolettomuuden. Tiedän, että poikamme viihtyy hänen kanssaan mainiosti, eikä ole mitään sellaista tilannetta, jota mieheni ei pystyisi hoitamaan.

     Mietimme, josko päiväkodin alettua jakaisimme viikot niin, että toinen vie aina yhden viikon aamuisin ja toinen hakee, seuraavalla viikolla sitten vaihdetaan. Näin molemmille tulisi tasapuolisesti tehokkaita aamun työtunteja ja mahdollisuus tehdä joskus pidempää päivää. Lisäksi ajattelin ehdottaa sellaista mallia, että päävastuu päiväkodin lippulappusista, varavaatteista, kaverisynttäreistä yms. olisi vuoroviikoin toisella, jotta molempien ei tarvitse miettiä, mitä kaikkea pitikään hankkia ja pakata. Katsotaan, onnistuuko.

     Ja saadaanko edes päiväkotipaikkaa, meidän alueella tilanne on katastrofaalinen. Huono se on toki koko Helsingissä, mutta täältä lapsia on viety aivan toiselle puolelle kaupunkia. Taidamme hakea päiväkotipaikkaa suosiolla vähemmän ruuhkaiselta alueelta.

  • Reply
   Noora K.
   09/21/2017 at 08:05

   Kyllä mua terrorismi mietityttää, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Vaikka tykkään kovasti Lontoosta, niin jotenkin hannaan esimerkiksi sinne lähtemistä juuri nyt, vaikka todennäköisyydet tiedänkin. Meidän tapa suhtautua tähän on muodostunut vähän sellaiseksi lentoturvallisuushenkiseksi – tehdään suunnitelma sen varalle, että jotain epänormaalia tapahtuu ja ollaan silmät auki, kun liikutaan, mietitään ehkä reittejäkin, joilla liikutaan ja sitten lakataan huolehtimasta. Jos jotain käy, niin toimitaan suunnitelman mukaan tarpeen mukaan soveltaen. Että tavallaan varautuu, jotta osaa toimia tosipaikan tullen, mutta ei ala liikaa pelkäämään kuitenkaan.
   Ihanaa syksyä sinne myös! 🙂

   • Reply
    H
    09/22/2017 at 09:12

    Tämä strategia kuulostaa hyvältä, otetaan käyttöön! Huomaan muuten esimerkiksi pamahduksiin säpsähtäväni eri tavalla kuin ennen. Ja keväällä kun Tukholmassa iltaa viettäessämme tanssilattialle tuli kaksi virka-asuista poliisia niin kyllä siinä vähän alkoi jännittää että mitä tapahtuu. On kuulemma siellä rutiinia ja käyvät tyyliin joka ilta, kysyin asiasta.

    Ihanaa viikonloppua! 🙂

 • Reply
  AeL
  09/18/2017 at 20:24

  Pakko vinkata teille tai muille lukijoille, Lonnan saaren uusi yleissauna oli ihan mahtava kesällä! Saunasta näkee merelle ja vilvoittelupaikat ovat ihan rannassa. Paikalle pääsee reittilaivoilla.

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:41

   Mitä mitä, mä en ollut kuullutkaan tuosta. Mahtava vinkki, kiitos! Pitääpä heti tsekata, olisiko se vielä auki.

  • Reply
   Noora K.
   09/21/2017 at 08:06

   Kiitos tästä tosi kivasta vinkistä! 🙂

  Leave a Reply