Noora H:sta Vaatteet ja asusteet

Shop till you drop

Noora H.

Enpä tiedä ketään toista, joka ei saisi New Yorkissa shoppailtua. Tai no, sainhan minä, mutta ostoslistalle jäi edelleen kummittelemaan siistit housut ja konttorille sopiva mekko. Onneksi housut löytyivät kotimaan kamaralta Zaran rekistä.

Syytän puutteellisesta tuliaissaaliista kaupoissa tosi kovalla soivaa musiikkia, lapsi meinasi saada slaagin kun Topshopin DJ:t palasivat tauolta. Sama juttu Niken myymälässä, mies ja lapsi oli parkkeerattava kaupan ulkopuolelle. On myös myönnettävä, ettei puolivuotias ole ihanteellisin makutuomari. Hän kyllä mielellään tunnustelisi (ja maistelisi) materiaaleja, mutta sovistuskopissa ja jonoissa meinaa mennä hermot, vaikka kuinka kaivan hoitolaukun syövereistä leluja. Reissun ainoan outlet-visiitin hoidimme reilussa tunnissa, puoliksi juosten, jotta vauva ei menettäisi malttiaan. Autolle palatessa vastaan tuli toinen toistaan houkuttelevampia putiikkeja, mutta vauvan iltaunien vuoksi oli pysyttävä alkuperäisessä suunnitelmassa. Vauvan kanssa reissaaminen voi siis myös säästää rahaa.

Farkkuja ostin muutamat. Vanhat pillifarkut olivat parin vuoden takaa ja väri jo sen verran haalistunut, ettei niitä tunnistanut tummansinisiksi. Leviksen Skinny Jeansit olivat tarpeeksi tiukat reisistä, mutta mukavat vyötäröltä. Harvinainen kombinaatio.

Toiset farkut ovat Banana Republicin Girlfriend Jeansit, jotka ovat päällä kuin verkkarit. Etenkin kun ostin vahingossa yhden koon liian isot housut. Revityissä vaaleissa farkuissa isompi koko vielä menee, mutta minäpä ostin kahdet, joista toiset ovat siistimmät tummansiniset. Jos joku kaipailee löysähköjä farkkuja koossa 27/4, niin laita meiliä tai viestiä Instagramissa, voisin omistani luopua.

Lastenvaatekaupoista parhaaksi osoittautui Janie and Jack -merkki, jolla on ihanan klassisia vaatteita. Baby H. sai harmaan haalaripuvun ja Baby K. etukäteissynttärilahjaksi merikelpoisen collegen. Farkkuhaalarit Baby H:lle ostin OshKoshilta, jossa niitä oli useampaa eri mallia ja materiaalia.

Ja sitten piti tietysti tyhjentää Uniqlo alus- ja perusvaatteista. Perusvaatteita edustivat tällä kertaa harmaa merinovillaneule ja musta rento kauluspaita, niitä tulen käyttämään viikoittain. Aluspaidat tuottivat tällä kertaa pienen pettymyksen, malli on meinaan vaihtunut. Aluspaita on nykyään ohuempaa ja löysempää kangasta, jossa resoreita ei ole viimeistelty kunnolla. Paidat eivät istu yhtään niin hyvin kuin aiemmin.

Pitkän kaulakorun ja kengät ostin Banana Republicista. Kaulakorun voi kyllä unohtaa vauvavuoden ajaksi, sen verran kiehtova se on Baby H:n mielestä. Loaferit ovat tosi mukavat jalassa, enkä muistanutkaan, kuinka kivoja kenkiä Bananasta saa. Nyt jäi harmittamaan, etten napannut mukaan myös toisia. Muutenkin Banana Republic pesi tällä matkalla J.Crew:n mennen tullen, en löytänyt J.Crew:lta mitään, vaikka kävin muutamassa eri liikkeessä.

Eräs lukija kyseli aiemmin vinkkejä Jenkeissä shoppailuun. Vanhojen tuttujen kauppojen lisäksi pitää vinkata Nordstrom Rack. Kyseessä on Nordstromin tavaratalon outlet-kauppa, josta olen tehnyt joka reissulla hyviä löytöjä DKNY:n alusvaatteista Calvin Kleinin siisteihin duunipaitoihin. Yritämme kaimani kanssa saada asukuvat otettua tällä viikolla, niin näette sitten loputkin löydöt.

P.S. Meillä pyyhitään pölyjä, vaikka kuvien perusteella ei siltä näytä. Syytän kuvien filtteriä.

Espresso-kuppi, Leimu-valaisin ja vitriini ovat osa vuosiyhteistyötä Iittalan kanssa.

Perjantain parhaat
Arkiruokaa

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Kaisa
  09/20/2017 at 08:33

  Tosi kivat ostokset, mut voitko vielä näyttää ne pölyt? 🙂

  Aikamoinen NY&Boston -kuume näistä ja aiemmista postauksista johtuen. Tää vaan on niin paras blogi!

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:42

   No hyvä jos ei näy. 😀 Ja kiitos kaunis kehuista, ilahdutti kovasti meitä molempia. 🙂

 • Reply
  Elli
  09/20/2017 at 08:51

  Onpas kivat ostokset! Mitkä noi sun Leviksen skinny jeansit on malliltaan? 711? 710?

  Itsellä olisi kans ostoslistalla uudet farkut 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:43

   Malli on 711. 🙂 Ne on olleet tosi hyvät, en nyt tietysti ole vielä pessyt niitä, eli saas nähdä kuinka hyvin väri pysyy.

 • Reply
  H
  09/20/2017 at 09:07

  Ihanat tuliaiset. Nuo kengät varsinkin.
  Voisin hyvin kuvitella, että tulisin takaisin ilman ostoksen ostosta 🙂
  Mulla on aina reissussa prioriteetti number one nähdä ja kokea kaikki paikat, niin kauppoihin ei vaan kerkiä. Yhtä kiire ulos kaupoista kuin vaunuikäisillä. Kahvilla voin kyllä istua pitkään. Olen aina ollut enemmän näkemisestä ja kokemisesta inspiroituva ja mitä enemmän ikää, sen vähemman ostoksia. Ehkä asiaan vaikuttaa myös, että reissusta hakee nykyään eniten rauhaa ja shoppailu on niin hektistä. Oon siis tässäkin palannut vaunuikään, inhoan kovaa taustamusiikkia niin kuin poikasi.

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:52

   Ja se on oikein fiksua! Mä en myöskään ihan hirveästi tykkää shoppailusta, yleensä alkaa vain ahdistamaan, kun tuntuu ettei löydä mitään ja sitten väsyy. Tähän voi myös vaikuttaa se, etten tee kevyitä tunnin shoppailuretkiä. Jos olen päättänyt ostaa mekon, niin kierrän kauppoja kunnes olen mekon löytänyt tai kaupat sulkeutuvat (tai siis näin ennen vauvaa). Puoli yhdeksältä on sitten yleensä parikymmentä askelta koossa, mutta myös järjetön jano, nälkä, pissahätä ja ketutus. Eikä tietenkään sitä mekkoa. Senpä vuoksi Amerikkaa lukuun ottamatta yritän shoppailla mahdollisimman vähän tai ainakin ilman ostoslistaa. Jenkeissä se jotenkin kuuluu asiaan, kuten myös pikaruokalat ja ketjuravintolat, joita en normaalisti fanita.

 • Reply
  Sara
  09/20/2017 at 13:24

  Aloin nauraa ääneen tuota kommenttia siitä, kun reissaa vauvan kanssa, voi säästää rahaa. 😀 Kivoja löytöjä olit kuitenkin tehnyt.

  Oliko Uniqlon merinovillaisissa neuleissa pysynyt laatu ja mitoitus ennallaan? Olen suunnitellut tilaavani niitä (v-aukkoisia neuleita ja neuletakkeja) Uniqlon verkkokaupasta. Kun ei ole pariin vuoteen päässyt kokeilemaan kaupassa neuleita, olisi kiva kuulla kokemuksia.

  Tiesit(te)kö muuten, että BR:llä on verkkokauppa, joka toimittaa myös Suomeen? Osoite on http://bananarepublic.gap.eu/. Ainakaan nyt siellä ei taida olla noita loafereita, mutta ehkä niitä tulee myöhemmin. EU-kaupan valikoima on US-kauppaa suppeampi, mutta olen itse tehnyt sieltä hyviä löytöjä aletuotteista. Alle 50 e tilauksista maksetaan 4 postikulut, sen jälkeen ne ova ilmaiset. Palautus on ilmaista, ja se tapahtuu Postin kautta.

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 19:57

   Neuleet vaikuttivat laadukkailta, en tosin ole ehtinyt pesemään omaani. Mitoitus oli edelleen sama. Mulla on Suomessa yläosissa koko 36 tai S, Jenkkien Uniqlossa se oli edelleen S/XS ja Aasiassa taas yleensä M.

   Tiesin tuosta Bananan verkkokaupasta, mutta olin jotenkin ajatellut, että postikulut olisivat isommat ja palautus maksaisi. Kiva kuulla, että asiointi oli sujuvaa. Kuulin myös, että Lululemonilta tilaaminen oli käynyt näppärästi, eli jos joku himoitsee heidän trikoitaan, niin kannattaa kurkata verkkokauppa.

   • Reply
    Blue Peony
    09/21/2017 at 06:06

    Minulla ovat 1,5 vuotta sitten Berliinistä ostamani ja talvella nettikaupasta tilaamani Uniqlon neuleet pysyneet aivan uudenveroisina, vaikka niitä on pidetty paljon. Tänä päättyneenä kesänä tilasin urheiluvaatteita sekä yhden neuletakin, jonka jouduin pesemään ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten, kun sen päälle kaatui salaatinkastiketta. Sekään ei ollut pesusta moksiskaan eikä tahrastakaan jäänyt jälkiä.

  • Reply
   Siiri
   09/22/2017 at 16:37

   Uniqlon vaatteet kestävät todella pitkään hyvänä! Äidilläni on useampi neule ja muitakin vaatteita ja osa niistä on jo reippaasti yli 5 vuotta sitten ostettu. Itselläni on valitettavasti vain kevytuntsikka (mikä on ihan huippu!!), koska Uniqlon mitoitus ei sovi minulle – suurin osa yläosista on auttamattomasti liian lyhyitä 🙁 Heille tuli nyt uutena vauvojen vaatteita. Ostin pojalleni parit housut, toivottavasti ovat yhtä laadukkaita kuin aikuistenkin vaatteet 🙂

   • Reply
    Noora H.
    09/24/2017 at 07:25

    Joo, sama kokemus mulla. Neuleet on edelleen tosi hyvässä kunnossa ja untsikka myös. Mä katselin myös lastenvaatteita, mutta näin pienille ei ollut kuin pyjamia ja perusbodyja.

 • Reply
  Laura
  09/20/2017 at 14:09

  Meiltäkin löytyy neidille söpöt pienet OshKoshin farkkuhaalarit – tosin vuosimallia 87, jotka oon itse saanut aikoinaan kummitädiltä tuliaiseksi Jenkeistä! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   09/20/2017 at 20:01

   Eli laadukas ostos. 😀 Mä muistelinkin, että OshKosh on vanhempi merkki. Meillä on tallessa yksi sellainen perhekuva, jossa olen isäni ja äitini kanssa ja kaikilla on päästä varpaisiin farkkua. Mulla oli farkkuhaalarit ja valkoinen paita. Baby H. sai ekat, jo pieneksi jääneet, farkkuhaalarit isopapaltaan. Hän muisti kuvan ja tuumasi, että jokaisella pienellä pitää olla yhdet farkut. 🙂

 • Reply
  anna
  09/21/2017 at 06:11

  Minä en olis kans ennen matkaa uskonut, että New Yorkista ei löydy sopivia farkkuja normaalikokoiselle normaalivartaloiselle naiselle, mutta tulipahan sekin nähtyä. Kaveri sovitti varmaan kaikki farkut kaupungissa ja Woodburyn Outletissa eikä vaan sopivia löytynyt… syytän kyllä liiallista itsekritiikkiä. Minä puolestani siinä rinnallakulkujana shoppasin itseni konkurssiin ja matkalaukkuni ylipainoiseksi.

  Samaa mieltä shoppailusta toisen kommentaattorin kanssa, mutta NYC reissuilla olen yhden päivän uhrannut outletshoppailuihin. On sekin kustannustehokasta, koko perheen vaatteet kerralla yhdessä päivässä… Nyt ei enää onnistuisi kun lapsillakin on jo enemmän mielipiteitä vaatteistaan. Normaalisti mietin aina, että miksi Anna kantaisi kamaa selkä vääränä, kun postiljooni tuo kaiken tarvittavan kotiovelle.

  • Reply
   Noora H.
   09/24/2017 at 07:27

   Mä taas olen ihan onneton nettishoppailija, palautan 95 % tilauksista. Netistä tilatut vaatteet eivät ikinä istu tai sitten materiaalit ovat vääränlaisia. Joudun siis jatkossakin käyttämään aikaa kaupoissa kiertelyyn. :/

 • Reply
  Lora
  09/27/2017 at 20:02

  Ihanat loaferit, itselläni on juuri tuontyyppiset hakusessa. Täytyy käydä välillä kurkkaamassa BR:n omaa verkkokauppaa ja Zalandoa josko nuo tulisivat vastaan jossain vaiheessa.

  BR:n hinta-laatu suhde on yleensä kohdillaan ja ah miten ihania juttuja sieltä löytykään; klassisen simppeleitä mutta myös pienellä twistillä varustettuja löytöjä.
  Bongasin Kroatian reissulla kesälomalla Aldon kenkäliikkeen lisäksi BR:n liikkeen yhdessä Splitin ostoskeskuksessa ja hieman huvitti, kun mukaan lähti pari merinoneuletta. Samaan aikaan ulkona porotti yli 40 asteen helle! 😀

 • Leave a Reply