Yleistä

Perjantain parhaat

Noora H. ja Noora K.

Viikon paras ulkoilukohde Helsingissä on Keskuspuisto. Koon perhe pyöräili torstai-iltana Pitkäkoskelle nauttimaan superkauniista ja ruskaisista maisemista. Tässäpä siis Helsinki-vinkki ulkoilusta innostuneille. Julkisilla pääsee melko lähelle, esimerkiksi keskustasta bussi 431 tiputtaa reilun kilometrin päähän. Ulkoilumaja on muuten myös varsin symppis. Munkit ovat itse paistettuja. Ja kun sitä tavallista arkea toivottiin, niin kerrottakoon, että Laivis repi biojätepussin sillä aikaa kun muu perhe retkeili.

Viikon paras sarjavinkki on Pinnan alla. Jos Koon perheessä on retkeilty tervehenkisesti, niin Hoon perhe on istunut sohvalla karkkisäkin kanssa. Tällä viikolla aloitettiin tanskalainen Pinnan alla. Sarjassa terroristit ottavat panttivangeiksi metrovaunullisen viattomia köpisläisiä ja tunnelma on piinaava.

Viikon paras kahvi oli tietenkin Pumpkin Spice Latte, jota Noora K. on ennättänyt juomaan jo muutamaan otteeseen tänä syksynä. Tai eihän PSL oikeastaan ole kahvi vaan makea jälkkäri. Nam!

Viikon paras takki on jakku. Noora H. otti kahdeksan kuukautta kaapissa pölyttyneet jakkunsa esiin ja päätti pitää niitä takkeina.  Ja kyllä, näitte oikein, asussa on myös pilkahdus leopardikuviota. Kuvio tuntui niin kivalle, että nyt pitää hieman hillitä innostusta, muuten Hoo saattaa ilmestyä pikkujouluihin kokovartaloleopardissa.

Viikon paras vinkki kynsienlakkaukseen on tehdä se osissa. Oli tosi kivaa lukea teidän postaustoiveita ja osaan niistä on tarkoitus vastailla näin Perjantain parhaiden lomassa ja osasta tehdään ihan kokonaiset postaukset. Noora K:lla on useimmiten lakkaa kynsissä, ehkä 75% ajasta. Vauvan kanssa tämä onnistuu niin, että yksi kerros lakataan illalla, kun vauva on varmasti käynyt nukkumaan. Seuraava laitetaan aamulla aamupäikkäreiden aikana ja pikakuivattaja päälle on ihan must. Useimmiten kaksi kerrosta riittää. Jos haluaa vetää varman päälle, kannattaa suosia vaaleita värejä, jotka ovat armollisempia lohjenneinakin. Älkää vain kysykö, miten lakkaus onnistuu töihin palattuamme. Ehkä ratkaisu on sitten geelikynsien laittaminen? Noora H. on jo luovuttanut ja päättänyt, että tavaramerkkinä olkoon nudet kynnet.

Viikon paras budjettivinkki vauvanvaatteille on omasta mielestämme tietenkin Nooran & Nooran kirpparipöytä ensi viikon tiistaista lähtien Vekarakirppiksellä. Luvassa on Baby K:lta vaatteita koossa 62-74 ja Baby H:lta koossa 56-68 cm. Viereisessä pöydässä on ystävämme tyttären vaatteita, joten kivoja vauvanvaatteita on roppakaupalla.

Viikon paras budjettivinkki aikuistenvaatteisiin liittyen on Lidlin kashmirneuleet, maanantaina niitä taas tulee. Neuleet tuppavat menemään heti, joten kannattaa olla kärppänä paikalla. Noora H:n viime vuonna ostama neule on pysynyt hyvässä kunnossa, vaikka se oli loppuraskaudessa päällä joka päivä.

Viikon pihistä ja panosta -vinkki on skipata merkkishampoot. Jokaisesta mökkisaunasta tuttu Erittäin hieno suomalainen -shampoo pesee tukan vähintään yhtä hyvin, usein jopa paremmin, kuin kampaamoshampoot. Hoitoaineen kanssa voi olla sitten tarkempi, tosin tällä hetkellä molempien kylppäristä löytyy saman sarjan parin euron hoitoaineputeli.

Viikon paras uusi taito on istuminen. Baby H. oppi tällä viikolla istumaan ja treenaa taitoaan ahkerasti. Välillä tulee horjahduksia, mutta vakavammilta vammoilta on vältytty. Hassua, että istumistakin täytyy opetella. Vauvan myötä sitä on tajunnut, miten perusjutuista elämä lähtee liikkeelle.

Hauskaa viikonloppua!

Idyllistä puuttuu vain omenapuu
Asukuva! Huutomerkki!

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply
  Venla
  09/29/2017 at 06:28

  Istuva vauva on jotain niin söpöä. <3 täällä harjoitellaan jo seisomista tuella ja kävelyä kärryn kanssa. ihanat pienet <3

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:19

   Mustakin istuvat vauvat on ihania. 😀 En tiedä mikä niissä on, mutta ne näyttää jotenkin erityisen suloisilta. Teidän kävelykärrystä innostuneena laitoin Face-kirpparille ostoilmoituksen sellaisesta ja kävin tänään hakemassa sen iltakävelyn yhteydessä. Tsemppiä sinne harjoituksiin!

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:02

   Ne kyllä on. <3

 • Reply
  Hellevi
  09/29/2017 at 06:47

  Laivis olisi halunnut myös muiden mukaan Keskuspuistoon, biopussi edusti keskaria! 😉😂

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:21

   Ehkä. 🙂 Mutta mitä Laivista tunnen, niin ei olisi ehkä jaksanut niin pitkää lenkkiä, joten ehkä parempi seikkailla biojätepussin kanssa.

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:03

   Sen saa nykyään puistoon vain pakottamalla, joten epäilen ihan vain jotain ihanan kiinnostavaa hajua. 😀

 • Reply
  Blue Peony
  09/29/2017 at 07:53

  Olen pienenä asunut tuossa alimman Töölö-kuvan vaaleanpunaisessa kulmatalossa :-).

  Täytyy sanoa, etten tunne ketään, jolle Hieno suomalainen shampoo sopisi! Itse sain siitä niin kamalan allergisen reaktion hiuspohjaan, että kokeilu jäi yhteen kertaan. Toinen samanlaisen reaktion aiheuttaja oli 90-luvulla suosittu VO5 (onkohan sitä enää?). Yksi merkkishampoopullo tosin kestää yli vuoden, joten sekään ei tule loppupeleissä kovin kalliiksi.

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:24

   Oih, ihanat lapsuudenmaisemat sulla. Otin tuon kuvan kun kävelin pitkästä aikaa Temppelikatua pitkin. Se on jännän muotoinen katu ja tosi rauhallinen, vieressä näytti olevan myös kiva leikkipuisto. En siis pistäisi pahitteeksi, vaikka sinne joskus muuttaisimme. 🙂

   Mulle se sopii, eikä ole tullut mitään allergisia reaktioita, vaikka muuten herkkäihoinen olenkin. Mä käytin jossain vaiheessa Redkeniä ja sitä meni pullo kuussa, joten muutamat pennoset joutui niistä shampoista pulittamaan. 🙂

 • Reply
  Sini
  09/29/2017 at 08:04

  Kynnet lakataan edelleen osissa, vaikka lapset ovat jo 6 ja 9. Etäpäivänä ehtii läppärin naputtelun välissä lakkaamaan koko kierroksen saman päivän aikana 😀
  Onpa kiva tuo “ripaus leopardia” asu! Vierastan kovasti eläinkuoseja, mutta vyössä ne voisi just mennä.

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:27

   Kiitti! Eläinkuosit menee asusteissa, muuten ei. Tai no okei, oli mulla yhdet täplikkäät pyjamanhousut, mutta ne heivasin pois. Olen tunnettu susirumista yökkäreistä.

   Ja totta, työpäivän aikana on hyvä lakata kynsiä. Se onkin oikeastaan ainoa paikka, jossa minäkin saan lakat kynsiin.

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:04

   Haha, tänään otin riskin ja laitoin yhden kerroksen, kun vauva oli vasta sängyssä päiväunia varten, ei nukahtanut. 😀

 • Reply
  C
  09/29/2017 at 08:29

  Mulla on ollut hieno suomalainen sampoo + merkkihoitoaine käytössä jo muutaman vuoden, loistava kombo minustakin!
  Kivaa viikonloppua molemmille, ootte kyllä mahtavia kun löydätte vauva-arjesta aikaa bloggailulle, jee! 🙂

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:28

   Kiitti, oli ihanan rento viikonloppu, toivottavasti sullakin. Täytyy myöntää, että välillä ajan löytäminen on ollut vähän haasteellista, mutta kyllä sitä aina jostain nipistää. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:04

   Näin on! 🙂 Ja kivaa viikonloppua sinne myös.

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  09/29/2017 at 08:42

  Mä olen kaivannut lakattuja kynsiä esikoisen vauva-ajan ja tämän taapero vuoden. Nyt päätin pistää Essien lakat koetukselle. Jos kynnet tarvitsee lakata vain kerran viikkoon, lakat ovat satsaamisen arvoisia.

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:29

   Mulla ei Essiet pysy, O.P.I ja Mavala ovat omille kynsilleni parhaat. Mutta joku sanoi, että se on kiinni myös kynnen rakenteesta, mitkä lakat sopii?

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:05

   Mun suosikki on OPI. Essielläkin on hyviä vaaleissa sävyissä, mutta OPI on mun kokemuksen mukaan tummissa sävyissä paras. 🙂

 • Reply
  Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
  09/29/2017 at 09:22

  Voin muuten lämpimästi suositella kynsien geelilakkausta, olen tehnyt sitä nyt jo iäisyyden ja takaisin ei ole paluuta! Tosin Suomessa se taitaa olla kai aika arvokasta puuhaa ja ymmärrän että kun aika on muutenkin kortilla niin se voi olla hankalampaa. Mutta ehdottoman helppoa kun ei tarvitse koko ajan murehtia joko kynsien lakkaamisesta tai korjaamisesta kun lakka halkeaa! Mukavaa viikonloppua!

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:31

   Ottaisin ehdottomasti geelilakkaukset, jos ne eivät olisi niin tyyriit. Olen niin pihi, että useampi kymppi kynsilakoista tuntuu vähän turhalle. Tuhlaan ne rahat mieluummin ulkona syömiseen. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:06

   Mulle on ongelma se, että pitäisi käydä niitä huollattamassa. Mä kun en saa käytyä edes kampaajalla. 😀

 • Reply
  Tipitii
  09/29/2017 at 13:59

  Perjantain parhaat on niin parasta!
  Kynsien lakkauksesta – etäpäivän lakkauksella mennään täälläkin, kuten joku yllä mainitsi (tai hiljaisessa neukkarissa töissä kesken telcon :)) En tiedä karsastatteko pientä kimallusta mutta kestävän, huolitellun ja kauniin lakkauksen saa laittamalla esim nudea lakkaa kynsiin ja kynsien kärkiin hillitysti Essien rosan tai hopean väristä hilelakkaa, joka pysyy kuin tauti ja toimii kuin liimana kynsien kärjissä niin ettei lakka lähde lohkeilemaan. Vakioratkaisu esim. työmatkojen aikana kun ei halua raahata lakanpoistoainetta ja kynsilakkaa käsimatkatavaroiden mukana.

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:33

   Hyvä vinkki, kiitos! Mulla on joskus bileissä ollut hilelakkaa, joten hyvin voisin sitä laittaa kynsien kärkiin arkenakin. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:09

   Joo, joulun aikaan mikä ettei! Toihan on itse asiassa mahtava idea. 🙂 Kiitos!

 • Reply
  anna
  09/29/2017 at 16:21

  Kiitos kasmirneulevinkistä, pitääpä käydä katsastamassa. Maanantaina onkin sopivasti vapaapäivä, joten saattaa vielä olla valikoimaakin jäljellä. Mun ripaus leopardia oli viime Lidl:n reissun nilkkurit. Malli oli niin hyvä että oli pakko ostaa, vaikka pelkäsinkin muuttuvani suitsait hulluksi kissanaiseksi.

  Mitä kynsien lakkaamiseen tulee, niin pari vuotta sitten ostin led-valouunin ja lakkoja. Peruslakat kun pysyy mulla ehkä vartin siisteinä. Olihan siinä kertainvestointia, mutta haukkoo itsensä takaisin kyllä. Ei nimittäin työssäkäyvällä olis myöskään aikaa ravata säännöllisesti kynsistudioissa. 😀

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:35

   Nopeasti ne Lidlin korit ovat tyhjentyneet, yhdentoista aikaan ei ollut enää kuin pari kokoa jäljellä. Lidl on onnistunut erinomaisesti kamppiksissaan, ostin viikko sitten sieltä myös Baby H:lle vaatteita.

   Mun ongelma on se, etten ikinä malta odotella kynsien kuivumista. Telcot ja etäpäivät ovat sellaisia, että istun liimattuna koneeseen, joten silloin se onnistuu. Muuten ei mitään toivoa.

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:11

   Hmmmmm, mua alkoi vähän kiinnostaa tuo led-valouuni. Onko ne lakat yhtä helppo laittaa kuin tavalliset?

 • Reply
  Meri
  09/29/2017 at 19:29

  Mä lakkaan töissä kynnet puhelinkonferenssien aikana 🙈. Ja päällyslakka on ehdoton pysymisen kannalta, Essien yhä paras mun mielestä.

  Keskuspuisto on jees. Maunulan majalla saa myös hyviä munkkeja ja paluu 70-luvulle on taattu.

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:36

   Olen tehnyt samaa. 😀 Näyttää varmaan tosi fiksulle, kun lakkailee puhelinkopissa kynsiä. Mutta se auttaa myös keskittymään, ajaa ihan saman asian kuin ympyröiden piirtely paperille.

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:12

   Hei mun pitää myös ottaa toi käyttöön! Mahtava idea. 🙂

 • Reply
  EllenR
  09/30/2017 at 09:11

  Yritin käyttää hienoa suomalaista sampoota, mutta siitä ei juurikaan ole hyötyä omille hiuksilleni. Hiukseni ovat aika paksut ja taipuisat ja erityisesti hoitoaineeseen on pakko panostaa. Paras pihistä tuote on tähän mennessä ollut Madaran hoitoaine, tämä https://www.madaracosmetics.fi/fi/myymala/hiukset/nourish-repair-conditioner. Ihan huipputuote, suosittelen lämpimästi ainakin tällaiselle helposti karheutuvalle ja paksulle tukalle. Ostin kerran vahingossa hullareilta mukaan. Nyt kuitenkin unohdin tilata sen alesta, koska teidän innoittamana päätin kokeilla sitä kehuttua seerumia. En ole löytänyt hyvää luonnonkosmetiikkatuotetta omile kasvoilleni, joten mielenkiinnolla odotan.
  PSL on vielä to do -listalla, mutta kurpitsat on haettu Koiramäen kurpitsakarnevaleilta ja kynttälääkin on kerran poltettu. Tänään laitoin banaanilettuihin kanelia. Huomennahan on lokakuu.

  • Reply
   Noora H.
   10/02/2017 at 19:37

   Mulla on ohut ja liukas tukka, joten veikkaan, ettei ehkä mulle ei toimisi? Mutta Noora K:lle varmaan oiva tuote. Kiitos vinkistä! Vaklasin sun instasta kurpitsakarnevaaleja, ne näytti ihanilta!

  • Reply
   Noora K.
   10/05/2017 at 19:14

   Mäkin laitan kyllä usein jotain latvatuotetta perään. Mulla on niin karseessa kunnossa nyt tukka, pitäisi leikata ainakin viisi senttiä. Edellisestä kerrasta on niin paljon aikaa, että latvat on ihan purkkaa.
   Jee kanelille! 🙂

 • Reply
  Anna
  10/03/2017 at 10:58

  Moikka! Mikä pöytänumero teillä on kirppiksellä? 🙂

  • Reply
   Noora K.
   10/03/2017 at 11:17

   Se on 18. 😊

  Leave a Reply