Viinit Yhteistyö

Helsingin parhaat herkkukaupat & kaksi hyvää viiniä

Noora H. ja Noora K.

Kaupallinen yhteistyö Social Wines & Asennemedia

Tämän postauksen otsikko oli ensin “Kyykkyviinien aika on ohi”. Päädyimme aavistuksen informatiivisempaan versioon, mutta alkuperäinen ajatus pätee kyllä. Nykyään nimittäin tulee juotua viiniä harvemmin ja vähemmän kuin ennen. Sitten kun juo, niin sitä satsaa mielellään laadukkaaseen, hyvin dekantoituun tavaraan ja nauttii lasillistaan pitkään ja hartaasti. Parasta on, kun makua täydentää juuri oikeanlainen suupala, joka muodostaa viinin kanssa ihanan liiton.

Sen pidemmittä puheitta vinkkaamme kaksi äskenmainittuun tarkoitukseen erinomaisesti sopivaa viiniä. Lisäksi kerromme, mistä herkut kannattaa hankkia. Salute!

Panosta
Bixio Amarone Classico della Valpolicella 2013 on täydellinen syksyviini. Veneton alueelta kotoisin olevat Amaronet ovat täyteläisiä ja runsaita punaviinejä, jotka sopivat hyvin liharuokien ja juustojen kanssa. Monelle Amaronet ovat niitä “parempia viinejä”, eikä aivan suotta, tälläkin viinillä on kyljessään merkintä DOCG eli korkein italialainen laatuluokitus. Viini maksaa Alkossa 29,98 euroa ja se on saanut Viini-lehden arvostelussa neljä tähteä.

Pihistä
Bieti Valpolicella Ripasso Classico 2014 voisi kutsua ylemmän viinin pikkusiskoksi. Valpolicellat ovat myös kotoisin Veneton alueelta, ja ne ovat valmistettu samoista rypäleistä kuin Amaronet (Amaronessa kypsiä rypäleitä kuivataan kuukausia ennen käymistä). Kevyempi viini on laatuluokitukseltaan DOC eli perushyvä laatuviini. Tavalliselle viikonloppuaterialle mainiosti sopiva viini maksaa Alkossa 14,90 euroa ja sekin on napannut neljä tähteä Viini-lehdeltä.

Helsingin parhaat herkkukaupat:

– Lentävä lehmä, Hakaniemen halli. Helsingin paras juustokauppa, mieletön valikoima ja asiantunteva palvelu. Kerro, mitä ruokaa ja viiniä aiot tarjota, myyjät osaavat suositella juuri oikeat juustot.

– Kalaliike Marja Nätti, Kauppahalli. Kalaliike, jossa kääreetkin ovat kauniita.

– DeliDeli, Hakaniemen halli. Ranskalainen herkkupuoti, myy erinomaisia pateita, hilloja ja herkkuja. Isossa pitkossa myytävä aamiaiskakku on paitsi ihana sanana, niin myös hyvänmakuista. Sitruunanmakuinen kuivakakku pysyy pehmeänä monta päivää ja käy myös mainiosti iltapäiväteen kanssa.

– Levain, Kankurinkatu 6. Somen perusteella konditoriakahvilan ostetuin leivos on portugalilainen pastéis de nata. Leivosten lisäksi tiskiltä löytyy rapeakuorisia leipiä ja ihania pullia.

– Stockmannin suklaatiski. Stockan suklaatiskiltä voi ostaa haluamansa määrän laadukkaita konvehteja. Täältä on ostettu monet joululahjat sellaisille läheisille, joilla on jo kaikkea.

– Anton & Anton, Kruununhaka, Töölö tai Ullanlinna. Suomen Dean & Deluca, jossa ostokset lähtevät helposti käsistä. Herkullisia ruokia ja kauniita pakkauksia.

– K-supermarket Mustapekka, Käpylä. Aikoinaan Helsingin parhaan ruokakaupan tittelin napannut K-kauppa on säilyttänyt tasonsa kaikki nämä vuodet. Oikeasti hyviä valmisruokia, iso liha- ja kalatiski, runsas hedelmä- ja vihannesosasto ja viikonloppuisin maistatuksia. Täällä on varmasti myös Stadin paras palvelu, henkilökunnan hymy ei hyydy edes jouluaaton aattona, kun meininki saattaa asiakaskunnan puolella olla jo sangen stressaantunutta (lue: raivokasta).

– Kumpuoti, Kumpula. Pieni kyläkauppa myy lähialueen tunnetuimpia herkkuja. Valikoima vaihtelee viikonpäivän mukaan ja sen voi tarkistaa kaupan ikkunasta, mutta myynnissä on esimerkiksi Eromangan munkkipossuja,  lähisushia ja Väyrysen perunarieskoja.

P.S. Erittäin tarpeellinen värkki on muuten viinipullon korkki, jolla saa ilmat pumpattua avatusta pullosta pois. Viini säilyy sen avulla avattuna hiukan pidempään.

P.P.S. Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholiaiheita ei voi kommentoida, joten kommenttiboksi on tänään kiinni. Palataan juttuihin taas seuraavan kerran.

Perjantain parhaat
Ysäriruudussa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply