Lapset Toivepostaus Vaatteet ja asusteet

1-vuotiaan tyyli

Noora K.

Meillä on täällä Casa K:ssa taapero! Baby K. täytti viikonloppuna vuoden ja piti ensimmäiset kaverisynttärinsä Baby H:lle ja äitikerhomme kolmannelle vauvalle, Kuutti-tytölle. Tällä kertaa meillä äideillä oli vielä vähän laajemmat tarjottavat, ensi vuonna on varmaan jo toisin. Äidit nimittäin saivat laittamaani brunssia, muun muassa lohipastramia, smoothie bowleja, erilaisia leipiä täytteineen, avokado-chilisalaattia, herkkumehua, kahvia ja skumppalasilliset. Vauvat saivat kurkkutikkuja ja Samasta padasta -kirjan banaanipehmistä. Minun suuri toiveeni toteutui ja sain kuin sainkin valokuvan, jossa kaikki kolme vauvaa istuvat suunnilleen paikallaan tötteröhatut päässä. Ensi viikonloppuna vietetään sitten 1-vuotisjuhlia isommin, kun on saatu isikin kotiin tosi pitkältä työmatkaltaan.

Mekko juhliin on vielä metsästämättä, se on tämän viikon agendalla. Muuten Baby K:n vaatevarasto on varsin hyvällä mallilla. Tykkään hankkia hänelle neutraalin tai hempeän värisiä vaatteita ja tykkään siitä, että lapsi näyttää lapselta, eikä miniaikuiselta. Minitrenssi on yksinään söpö, mutta kuvat, joita Pinterestissä näkee paljon, joissa taaperoilla on trenssi ja käsilaukku ja ballerinat ja joku muu aikuisjuttu, ovat minusta vähän creepy.

Syyskuvien supersöpö neuleasu on Henkkamaukalta. Myös pipo ja tumput ovat, mutta ne ostin käytettynä ja taitavat olla viimevuotiset. Tänäkin vuonna olen bongannut samaa mallia, mutta erivärisinä. Kengät ovat Din Skosta ja niin kauan kun Baby K. ei kävele, ainoat kriteerini kengille ovat söpön ulkonäön lisäksi se, että ne ovat riittävän lämpimät ja ennen kaikkea se, että jalkineita kategorisesti vastustava Baby K. ei saa niitä heti kiskottua pois jaloistaan.

Kuten pyykkäyspostauksessa kirjoitin, myös mieheni tekee mielellään vaatehankintoja Baby K:lle. Viimeisimmältä Japanin reissulta oli tarttunut mukana vaikka mitä kivaa Uniqlon lastenosastolta. Ylläolevista kuvista mekkomainen tunika, tummansiniset rimpsuhousut, tummat farkkuleggingsit, harmaa haalari, harmaa kevytuntsikka ja harmaa neuletakki ovat miehen hankkimia. Tunika on Baby Gapista ja tummansiniset housut Lindexistä, muut Uniqlosta. Kuvissa näkyvän Coachin ikivanhan pussukan Baby K. sai leikkeihinsä, kun oli niin valtavan kiinnostunut minun käsilaukuistani.

Juuri nyt vaatteet tuntuvat olevat kovimmalla koetuksella, kun lapsi ryömii, konttaa ja möyrii, mutta ei vielä kävele. Varsinkin polvet vaikuttavat nukkaantuvan vaatteessa kuin vaatteessa melko pian. Saatan silloin tällöin ostaa Baby K:lle jonkun söpöstelyjutun kalliimmalta lastenvaatemerkiltä, mutta pääasiassa hommaan hänen vaatteensa ketjuliikkeistä. Jos FB:n kirppiksillä tulee sopivaa vastaan ja ennätän kerrankin ensimmäisenä av-yv-jonoilemaan, niin ostan mielelläni myös käytettyä. Usein kohtaloni on kuitenkin epätoivojono. Tässä minun suosikkini erilaisissa järjestyksissä.

Kestävimmät:
1. HM
2. Lindex
3. Name It

Uniqlon lastenvaatteista en osaa vielä tässä kohtaa sanoa mitään, koska niitä on ollut vasta niin vähän aikaa käytössä.

Söpöimmät:

1. Newbie
2. HM
3. Uniqlo

Pehmeimmät:

1. Lidlin pari kertaa vuodessä myytävä vauvanvaatesarja
2. Uniqlo
3. Newbie

Lukupäiväkirja: Kesä 2017
Kaikki keittiöistämme

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  10/23/2017 at 07:58

  Heh, mielenkiinnolla odotan, mitä talvi opettaa Baby K:lle jalkineiden merkityksestä maailmankaikkeudessa :-). Ihania kuvia ja vaatteita! Miniaikuiseksi puettu ja tällätty lapsi on kyllä jotenkin creepy näky, siitä olen samaa mieltä kanssasi!

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 20:57

   Hah, olen miettinyt ihan samaa. 😀

 • Reply
  Johanna
  10/23/2017 at 08:03

  Hei 😊
  Niin ihania nuo vaatteet. Jos minulla olisi ollut tyttö niin olisin varmaan mennyt ihan sekaisin hankinnoista. Onneksi pojankin pystyi pukemaan kivasti. Ja se mikä minua silloin noin 13 vuotta sitten hämmästytti, että miten kivoja ja hyvälaatuisia HM:n lasten vaatteet olivat/ovat! Aikuisten vaatteet kun siellä ovat aika rytkyjä 🤔. Baby K:n vaatteiden värimaailma on ihastuttava. Ja upeaa kun Isikin osaa ostaa tyttärelleen vaatteita. Meillä ei ja jos olisikin ostanut niin ehkä ne olisi löytynyt Tokmannilta tai Prismasta 😂
  Mukavaa viikkoa!
  Terveisin, Johanna

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 20:57

   Joo, HM:n vauvanvaatteiden laatu on ollut tosi positiivinen yllätys. 🙂 Mun miehellä on tosi hyvä maku, hän tuo aina tosi kivoja juttuja tytölle.

   Kivaa viikkoa sinne myös!

 • Reply
  Anna
  10/23/2017 at 09:53

  Suloinen pikkufashionista.
  Minäkin tykkään että lapset lapsina. Ranskassa kuulemma lapset ulkoilevatkin villakangasvaatteissa. Eihän ne haalarit kauniita (useinkaan) ole, mutta ehkä joissakin tapauksissa toiminnallisuus ennen tyyliä.

  Kummasti nimenomaan tyttölapsella on ollut tarve saada laukkuja käyttöönsä jo ennen . Sitä ollaan niin tärkeänä kantamassa omaa käsilaukkua jo puita pitkin kävelyvaiheessa, että oikein huvittaa. Koimme myös vaiheen, jossa enemmän oli enemmän ja käsilaukkuja piti saada useampikin kerralla käyttöön.

  • Reply
   Ia
   10/24/2017 at 10:26

   Moi,
   Pakko tähän just kompata. Suomalaiset ”aina” ihastelee tyylikkäästi puettuja etelä- ja keski-eurooppalaisia lapsia. Mutta. Heidät todellakin puetaan niin myös esim. päiväkotiin. Meillä on 3- ja 5-vuotiaat (samassa päiväkodissa) ja toisen ryhmä lopettaa ulkoilun näihin aikoihin, menevät sitten taas maaliskuussa ulos. Toinen ryhmä kyllä ulkoilee enemmän (mol. ryhmissä lapset 1-5v). Mutta voi hyvinkin olla viikko tai pari, että ryhmä ei käy ulkona ollenkaan.
   Jos sattuisi (kuten viime talvena 3 kertaa), että koko päiväkoti lähtee ulos, niin lapsille puetaan niiden villakangastakkien ja farkkujen päälle sitten sadetakki ja -housut.
   Lasten leikkipaikat eivät myöskään ole valaistuja eli talvisin me (hullut 😅) suomalaiset olemme ainoat, jotka siellä sitten kello 16 jälkeen pimeässä hillumme teknisissä ulkoilutamineissamme.

   Terkut Saksasta!
   – Ia

   • Reply
    Noora K.
    10/24/2017 at 21:00

    Hah, no eipä tarvitse ainakaan jonotella keinuihin. 😀 Terveisiä takaisin! 🙂

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 21:00

   Samaa mieltä! Musta on varmasti aikanaan ihana pukea tyttö johonkin söpöön villakangastakkiin, kun mennään kaupungille, mutta päiväkotiin ja ulkoiluun tarvitaan tietty ihan toisenlaista pukinetta.
   Mua naurattaa toi laukkujuttu. Hän tietysti varmaan katsoo niin tarkkaan, mitä äiti tekee. En tarjonnut hänelle laukkua missään vaiheessa, mutta kun löysin hänet tarpeeksi monta kertaa räpeltämästä omaani, niin annoin hänelle leikkeihin tuon pussukan, kun tuli kaappeja raivatessa vastaan. 😀

 • Reply
  Riikka
  10/23/2017 at 10:40

  Onneksi minulla on poikataapero, koska hänelläkin on hirmuisesti vaatteita. Olisin varmaan henkilökohtaisessa konkurssissa rusettien ja hörhelöiden kanssa!

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 21:01

   Rusetit on kyllä pahoja, niiden kanssa meinaa mopo karata ihan täysin! 😀

 • Reply
  Amelie
  10/23/2017 at 15:48

  Onnea Baby Koolle! Ihana garderoobi hänellä.

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 21:01

   Baby K. kiittää. 🙂

 • Reply
  J
  10/23/2017 at 19:01

  Onnea taaperolle! Meillä on 3kk taaperokokemusta enemmän omaava kolleega, tyttö hänkin. Meille osuneet Uniqlon pyjamat ja bodyt oli ihan kuraa laatua eli värit lähti ja muoto meni, mutta jegginssit ja legginsit puolestaan ovat olleet todella laadukkaita eli kestänyt pesun, kulutuksen ja tahranpoiston todella hyvin.

  Meillä taaperon luottovaatettajaksi päiväkotiin on noussut GAP:in verkkokauppa. Trikoopaidat ja -housut kestää pesusta toiseen, samoin colleget. Ostin kerralla ison kasan samankokoisia vaatteita, jotka sopivat ristiin ja raastiin ja seuraavaan erään noudatan samaa oppia. Alle HM:n body, niin homma hanskassa.

  Äitiyslomalla ehti shoppailla, mutta töihinpalattuani lastenvaatteet eivät enää ole kiinnostaneet samalla tavalla, mutta silti haluan taaperon olevan style.

  Ihanaa syksyä! Ja terkkuja Teollisuuskadun toisen mobiilipelurin konttorilta 😉

  • Reply
   Noora H.
   10/24/2017 at 07:10

   😀 Mahtavat terkut! Kiitän Gap-vinkistä, juuri tuskailin Baby H:n nukkavieruja vaatteita. P.S. Olen vähän kade teidän aulan Starbucks-laitteesta.

   • Reply
    Sara // housefive
    10/24/2017 at 14:14

    Noora H, tsekkaa myös Nextin tarjonta. Toimittavat ihan päivässä parissa Suomeen (ilmaiseksi , jos tilaus yli 25e) ja laatu ja mitoitus vielä paremmat, mitä Gapin vaatteissa.

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 21:02

   Haha, hauskat terveiset! 😀 Pian taas mekin niillä hoodeilla. Ja joo GAP, tosiaan! Tilattiin sieltä Baby K:lle vaatteita ennen syntymäänsä ja niihin oltiin kaikkiin tosi tyytyväisiä. Pitääpäs tilailla sieltä taas. 🙂 Ja just toi, että kaikki sopii kaikkeen. Helpottaa elämää kummasti. 🙂

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  10/23/2017 at 20:03

  Paljon onnea Baby K:lle. <3 Tosi kiva postaus. Olen pyöritellyt samankaltaista postausta mielessäni, kyllästyttyäni katselemaan blogeissa ja somessa pelkkiä vauvanpääbodyjä ja tuplaptupsupipoja ja löydettyäni omat lastenvaatesuosikit, sekä tyylin monien erehdysten kautta. Olisin itse kaivannut tällaista tyyli-inspiraatiota kipeästi Pikku E:n vauva-aikana ja voin kertoa, että meidän toisen tulokkaan vaatekaappi näyttää hyvin erilaiselta, kuin isosiskonsa.

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 21:03

   Baby K. kiittää. 🙂 Ja nää on vähän sellaisia varmaan, että eipä niitä oikein voi tietää, mitkä on hyviä ennen kuin kokeilee. Mun vanhemmat tapaa aina sanoa, että esikoinen on vähän sellainen harjoittelukappale ja näin tuntuu olevan. 😀

 • Reply
  Mari
  10/23/2017 at 23:31

  Onnea tyylikkäälle taaperolle! Pienten vaatteet on kyllä supersöpöjä.
  Meillä asustelee vähän isompi Kuutti-poika – en ole ennen samannimiseen tyttöön törmännytkään vaikka vuosikymmeniä sitten nimi taisi olla aikalailla yhtä yleinen (vaikkakin harvinainen on aina ollut) niin naisilla kuin miehillä. Saatan kyllä muistaa väärinkin.

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 21:06

   Ne on kyllä ihania. 🙂 Tytön oikea nimi ei ole Kuutti, se on vain lempinimi, jolla häntä kutsuttiin ennen nimiäisiä. 🙂 Sopii hyvin bloginimeksikin. SE on musta ihana nimi! Jos meillä olisi poika, niin olisin tosiaankin harkinnut sitä. 🙂

 • Reply
  Tuuli
  10/24/2017 at 05:17

  Niiin odotan että mahdollisesti pääsen mummoutumaan, ja hyvällä omallatunnolla annan tuollaisten söpöjen asujen hankinnan riistäytyä täysin käsistä😂

  Tohdinko kysyä surullista asiaa, kuinka baby K on suhtautunut koirulin pitkään matkaan…? 😟

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 21:07

   No luulen, että hän ei hirveästi vielä ymmärrä. Oli kyllä tavallista itkuisempi pari päivää tapahtumien jälkeen, mutta toisaalta me olimme miehen kanssa ihan hajalla, joten ehkä ne oli meidän fiilikset, jotka välittyi.

   • Reply
    Anneli
    10/26/2017 at 06:44

    Laiviksella oli varmasti ihanat viimeiset vuodet, koska olit kotosalla suurimman osan ajasta.

    Arki lapsen, koiran ja täysipäivätyön kanssa on aikamoista rumbaa, ja on sellainen olo että joku aina jää liian vähälle. Se ei ehkä olisi ollut Laivikselle niin kivaa, joten ehkä ihan hyvä näin päin, vaikka surullista ja ikävää se onkin. Tsemppiä <3

 • Reply
  Saija
  10/24/2017 at 14:03

  Ihania vaatteita olette löytäneet pikkuiselle!
  Olisin tuosta Newbiestä kysynyt, kun itsekin tykästynyt heidän vaatteisiinsa. Se ei päässyt kestävyydessä top-3:een, joten onko niiden kanssa ollut enemmänkin ongelmia?

  • Reply
   Noora K.
   10/24/2017 at 21:08

   Ne eivät nukkaannu paljoakaan, mutta miinusta tulee siitä, että monessa vaatteessa on nyt ollut jotain roikkuvia langanpätkiä ja sensellaisia. Niistä tiputus. 🙂

   • Reply
    Saija
    10/25/2017 at 10:57

    Kiitos tarkentavasta vastauksesta! 🙂

 • Reply
  Meri
  10/25/2017 at 13:24

  Myöhäiset onnittelut Baby K.:lle! Ihania vaatteita ja toi on kyllä kiva, kun miehesi löytää myös kivoja vaatteita!

  Mä järkytyin tänä aamuna, että tyttärelläni on pitkähköt kädet, koska melkein järjestäen kaikista vaatteista loppuu pituus hihoista, vaikka muuten olisivat sopivia. Ja yhdistettynä tosi hoikkaan lapseen niin tulee mielenkiintoista löytää sopivia vaatteita jatkossa! En ymmärrä, missä välissä ne kädet ovat venähtäneet…

 • Leave a Reply