Lapset

Party time, excellent

Noora K.

Meillä vietettiin viikonloppuna 1-vuotisjuhlia. Minusta on ihanaa kutsua vieraita ja tarjotakin jotain hyvää, mutta filosofiaani ei kuulu stressata emännöimisestä, eikä tehdä kaikkea alusta loppuun asti itse, ellei satu olemaan sellainen fiilis, että huvittaa. Haluan, että on nättiä ja joku teema, mutta lannistun helposti, jos en heti löydä ideani mukaista. Onneksi on ystäväni Laura, joka jaksaa nähdä vaivaa löytääkseen kaikkea ihanaa tyttärelleen. Niinpä apinoin häpeämättä monta elementtiä Baby K:ta reilut puoli vuotta vanhemman Little L:n yksivuotissynttäreiltä. Copy with pride!

Tilasin jo viikon takaisia kaverisynttäreitä varten Pop Up Kemuista harmaita pompomeja, confetti-ilmapalloja, söpöjä pillejä, tötteröhattuja, asiaankuuluvia servettejä ja pikkulautasia sekä tietenkin ykkösilmapallon. Viimeksi mainitun tilasin valmiiksi täytettynä ja noudin koko valmiiksi maksamani setin päivää ennen kaverisynttäreitä kivijalkaliikkeestä Eerikinkadulta. Etukäteen mietitytti ainoastaan se, miten täynnä helium-pallo olisi enää virallisissa juhlissa, mutta se ei edelleenkään ole tyhjentynyt lainkaan.

Tarjoilut olivat varsin lastenkutsuhenkiset. Pyöräytin omin pikku kätösin nakkipiiloja ja mokkapalakakun. Lisäksi tarjolla oli erilaisia karkkeja. Aikuisempaan makuun oli äitini tekemää paprikapiirakkaa, jota kutsutaan perhepiirissä liikennevalopiirakaksi ja muina makeina valmista mansikkakakkua. Mokkapalakakku oli tosi helppo leipoa ja varsinkin kinuskitäyte oli aivan megahyvää. Olen tunnettu siitä, että leipomukseni maistuvat usein hyville, mutta ovat aina vähän raasun näköisiä, niin nytkin.

Baby K:n juhlamekko löytyi Lindexiltä ja uusi rusetti Töölöntorin Nona K:sta, joka on muuten erinomainen rusettikauppa. Tästä vinkkasi lukija aikanaan ja olen superkiitollinen vinkistä, tällä kertaa mukaan tarttui peräti kolme erilaista ihanaa rusettia.

Minusta fiiliksestä tuli kuin varkain jopa vähän jouluinen. Se ei haittaa ollenkaan, koska olen päättänyt aloittaa perinteen, että Baby K:n synttärijuhlista alkaa aina sesonki. Pöydässä ei ollut mitään muuta jouluista kuin tuo minikuusi, mutta se riitti. En ollut ajatellut välttämättä hankkia kukkia, mutta sitten mies kotiutui reissustaan 50 valkoisen tulppaanin kanssa (välilasku Amsterdamissa, suosittelen Schipholin kukkakauppaa) ja ne olivatkin ihan täydelliset. Pitää muistaa tämä kasviyhdistelmä tulevinakin vuosina, jos ei nyt lapsen synttäreillä niin muuten tähän vuodenaikaan.

Meillä oli tosi kivat juhlat ja päivänsankari jaksoi hienosti edustaa talviaikaan siirtymisestä huolimatta. Ei olisi uskonut, että vain paria tuntia ennen juhlia päiväunille meno oli sen luokan show, etten ole sellaista vielä nähnytkään.

Koristeet lähtevät muuten seuraavaksi sitten Baby H:n juhliin. Olemme jo tätä ennen kierrättäneet keskenämme juhlakoristeita ja niin kauan kuin lapsosten juhlissa ei ole keskenään riiteleviä teemoja, niin tätä jatketaan.

Loppuelämän takki
Perjantain parhaat

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  10/31/2017 at 08:35

  Meillä tuo Pop Up kemujen ykkös pallo killui katon rajassa, yhtään valehtelematta, puoli vuotta! Sitten minulla meni lopullisesti hermo ja näytin hieman saksenkärkiä pallonkulmaan. Jos teidän pallo on yhtä tukevaa tekoa voitte kierrättää myös sen Noora H:n kanssa. Kakkospalloon tulen todennäköisesti kyllästymään nopeammin ja se ei tule killumaan katon rajassa kuutta kuukautta.
  Meillä on parhaillaan käynnissä kaks vee synttäreiden suunnittelu, panda teemalla. Pop up kemuja ajattelin hyödyntää taas. Koristeita yritän katsella sillä silmällä, että suurin osa menisi myös seuraavasssa kuussa pikkusiskon ristiäisissä. Onneksi Kuistin Kautta blogin Heidi järjesti juuri omalle pikkuiselleen pandapirskeet, niin minullakin on joku, jota kopioida. 🙂

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:57

   Haha, kestävää tekoa tuntuu olevan! Ei ole nimittäin vieläkään tyhjentynyt oikeastaan ollenkaan. 😀 Hyviä synttäreitä sinne!

 • Reply
  Sara // housefive
  10/31/2017 at 09:11

  Mä ostin aikanaan tyttären 1v. kemuihin pastellisia paperikoristeita ja silloin vähän kauhistelin niihin tuhlaamaani summaa (~50e), mutta ne on nyt tullut kaivettua joka vuosi esiin ja nyt 4v. synttäreillä taas kerran olin niin tyytyväinen, että ostin nuo nätit koristeet. Joka vuosi vähän erilaisilla yhdistelmillä erilainen look. Koristeiden kierrättäminen on myös loistava ajatus ja meiltäkin lähti kakunkoristeet (pienet ballerinat) Suomeen yhdelle instaseuraajalle, kun hän niihin kovasti ojastui 🙂 kierrättäminen on parasta 🙂

  Tykkään tosi paljon tuosta himpun verrain jouluisesta koristelusta ja tulppaanit näyttää upeilta! Meillä rytmittyy aina ensin tytön synttärit (lokakuun puolivälissä), sit Halloween (täällä Irlannissa iso juttu) ja sen jälkeen voi alkaa pikkuhiljaa fiilistellä joulua 🙂 Onnea vielä baby Koolle!

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:58

   Joo, mä mietin, että ihan hyvin nämä pomit voisivat olla toisenkin kerran käytössä. 🙂 Ja mun mielestä noita todellakin kannattaa kierrättää. Baby K:n ristiäiskoristeet sain ilmaiseksi kaupunginosaryhmästä ja vastaavasti annoin ne juhlien jälkeen eteen päin kaupunginosaryhmässä. Ties kuinka monet juhlat niillä on juhlittu. 🙂

 • Reply
  Karoliina
  10/31/2017 at 10:32

  Meidän ykköspallo killui katossa (hiipuen huomaamattomasti kohti lattianrajaa huoneen nurkassa) varmaan 9 kuukautta! 😀 Uskomattoman kestävä! Ensi viikolla meillä juhlitaan 2v. synttäreitä! <3 Synttärisuunnittelut siis täälläkin vauhdissa ja samaisia nakkipiiloja ajattelin myös tehdä. Ne ovat niin helppoja ja aina hitti! Ihanan näköinen koristelu teillä ja herkullisen kuuloiset tarjottavat! 🙂

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 16:03

   Oho! No, katsotaan pärjääkö tämä Baby H:n 1-vuotissynttäreille asti. 😀 Toivottavasti teillä oli kivat ja onnistuneet juhlat. 🙂

 • Reply
  Anna
  10/31/2017 at 11:08

  Onnea Baby K:lle! Kauniinnäköinen on juhlasomistus ja kierrätettävyys aina plussaa. Mokkapalakakkua vois kyllä testata…

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 16:04

   Päivänsankari kiittää. 🙂 Kannattaa testata, kaikki muut paitsi Baby K. tykkäsivät, joten ei ehkä ihan pienille. 😀

 • Reply
  Pieta
  10/31/2017 at 19:30

  Onnea pikkuiselle! Meillä on parikymmentä vuotta vanha pallo edelleen kaapissa, ei ole edelleenkään löpsähtänyt. Mitä lie ihmekaasua käyttäneet siihen maailmanaikaan! 😀

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 16:04

   Siis mitä?! 😀 Olisi tosiaan kiinnostavaa tietää, mitä ihmeen kaasua siellä on.

 • Reply
  K
  10/31/2017 at 21:55

  Onnittelut 1-vuotiaalle!

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 16:04

   Kiitos! 🙂

 • Reply
  EllenR
  11/01/2017 at 17:15

  Mokkapalakakku kuulostaa täydelliseltä taaperosynttäreillä! Saatanpa apinoida tuon itsellenikin. Heinäkuussa olimme 3v kemuissa, jossa tarjolla oli Puffetkakku http://www.iltalehti.fi/pippuri/201705112200131170_ah.shtml. Hauska idea nimenomaan kesäsynttäreille. Ihana mekko myös! Laitan tässä parhaillaan kasaan taaperon uutta huonetta ja tekisi mieli laittaa noita pompomeja iham pysyvästi jonnekin roikkumaan 😀

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 16:05

   Nam, toikin kuulostaa ihanalta! Sopii kesäjuhliin tosi hyvin. 🙂 Mä mietin kanssa, että pomit voisivat olla kivoja pysyvästikin. Katsotaan, kun modataan seuraavan kerran Baby K:n huonetta, jospa sinnekin tulisi.

 • Reply
  Marie
  11/01/2017 at 19:47

  En kestä miten ihanaa – ihan loistava ajatus avata joulusesonki Baby K:n synttäreistä. Sittenpä sen voi lopettaakin hyvillä mielin saman vuoden puolella, eikä tarvi väen väkisin jatkaa jonnekin perinteiseen Nuutinpäivään asti tms. Näytätte tosi kivoilta molemmat tuossa kuvassa ja mahtavaa, että juhlat oli onnistuneet. Kyllä ne ekat synttärit on tärkeät! ihan ehdottomasti suuri plussa synttäri (ja muidenkin juhlien) rekvisiitan kierrätyksestä. Tänä päivänähän noi juhlatsydeemit on vähän parempaa laatua kuin aikoinaan esim omien lasten lapsuudessa, joten hyvillä mielin voi laittaa ainakin yhdelle eteenpäin koko setin. Tosielämän kestäviä valintoja, peukku!

 • Reply
  Blue Peony
  11/02/2017 at 07:43

  Ihanat juhlat teillä! Minä olen ollut maailman huonoin lastenjuhlien järjestäjä, mutta kun kaverisynttäreitä alettiin pitää, huomasin, että hyvin lapsille kelpasivat yksinkertaiset jutut kuten pikkuleipien koristelu itse tai omien muffinssien kuorrutus (tässä kohtaa pakko todeta, etten ole vieläkään lakannut ihmettelemästä, miten paljon strösseliä keittiön matto imi itseensä). Monilla kavereilla oli vuokraponeja ja hienoja teemajuhlia, mutta koskaan ei tullut tunnetta, että kaikkien juhlien olisi pitänyt olla sellaisia.

 • Leave a Reply