Vaatteet ja asusteet

Loppuelämän takki

Noora H.

Tämän syksyn ostoksillani on ollut yksi yhteinen nimittäjä: kaikki ovat olleet ajattomia klassikoita. Paitsi ehkä kukkamekko, mutta yksi hairahdus trendien puolelle sallittakoon. Barbourin takki on ostoksistani se kaikista klassisin.

Muistan ihailleeni Barbourin vahakangastakkeja jo lapsena. Erään ystäväni isoäiti pukeutui takkiin saaristomökillään ja haravoi lehtiä harmaa nuttura keikkuen. Äitini ystävä taas yhdisti takin helmikorviksiin ja farkkuihin. Ja jos on lukenut Svensk Damtidningia, ei ole voinut välttyä Barbourin takeilta, niitä näkyy joka syksy kuninkaallisten päällä. Ihannetapauksessa takki päällä ajettaisiin Range Roveria ja takki heitettäisiin naulakkoon kartanon eteisessä, mutta näyttää se kivalle kerrostalokolmion naulakossakin.

Ostin takin Kapteenskasta, jossa sitä voi myös käydä vahauttamassa. Vahan ansiosta takki pitää tuulta ja vettä, mutta kerros pitää uusia parin vuoden välein. Jos takkia hoitaa oikein, sen pitäisi kestää koko elämän ajan. Ellei koko sitten muutu, siksi ostin varmuudeksi vähän reilumman takin, jonka alle mahtuu myös paksumpi villapaita.

Joku ehkä huomasi myös uuden pipon. Pipo on suomalaisen Alina Piun suunnittelema, täydellisen sävyinen ja kerrankin tarpeeksi pieni, melkein kaikki pipot ovat minulle ihan liian isoja ja valuvat silmille. Alina Piulla on myös tosi kivoja neuleita ja neulemekkoja, ja merkin vaatteet tuotetaan eettisesti Euroopassa.

Kuvat ovat parin viikon takaa, nyt kelvollisia kuvia tulisi ainoastaan niin isojen aurinkolasien kanssa, ettei sellaisia taida edes maailmasta löytyä. Silmäpussit nimittäin roikkuvat polvissa ja ne ovat väriltään mustaakin mustemmat. Sellaista se on, kun vauva oppii seisomaan ja unohtaa samalla, että öisin kuuluu nukkua. Onneksi on halloween, tällainen elävä kuollut ei erotu lainkaan naamioituneesta juhlaväestä.

Perjantain parhaat - luettavaa netissä
Party time, excellent

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  EmilliaMaria
  11/01/2017 at 08:52

  Tuli tuo sama zombieajatus aikoinaan synnytyslaitoksella, siellä kun laahusti hiukset takussa, mustien silmäpussien kanssa kaikenlaisia pyjamahirviöitä. Osa käveli vaikeasti etukumarassa (sektio) ja osa jalat harallaan tuskaa pidätellen (alatiesynnytys. Totesin siinä miehelleni että jos tulisi zombie apocalypse, niin zombiet kääntys tuosta ovelta takaisin ja toteais että jaaha täällä on jo käyty.

  Mun loppuelämän takki PITI olla burberryn trenssi, himoitsin sitä tosi kauan ja kävin sovittelemassa ja sitten vihdoin ostin sen ja plaah. En vaan tuntenut itseäni trenssi-ihmiseksi sitten yhtään. Tuntui siltä kuin olisin joku maatiaisporsas hienojen kaupunkilaispossujen joukossa. Annoin takin sitten pitkäaikaislainaan isän naisystävälle jolle se passaa tosi hyvin ja joka on luvannut palauttaa sen sitten kun oon tarpeeksi täti-ikäinen.

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:20

   Haha, kyllä, siellä porukka oli melkoisia zombeja. Tosin aamupalalla näkyi pari kertaa myös tosi freshejä äitejä, joilla oli tukka ja meikit ojennuksessa. En tiedä, miten ne siihen pystyivät, itse en ole koskaan ollut yhtä kipeä ja väsynyt kuin sektion jälkeen.

   Ja höh, ettei trenssi passannutkaan, onneksi sille löytyi käyttäjä lähipiiristä.

 • Reply
  Vera
  11/01/2017 at 09:01

  Öljykangastakki on ihana, mutta valitettavan painava goretexeihin verrattuna.
  Mitkäs nuo kengät on?

  • Reply
   Kielo
   11/01/2017 at 13:16

   Kiva kokonaisuus. Muakin alkoi kiinnostaa nuo kengät. Onko ne lämminvuoriset? Lämpimiä, laadukkaita ja hyvännäköisiä talvikenkiä olen metsästänyt jo tovin, mutta ei meinaa tähän jalkaan sopivia löytyä. Kaikki lähellekään kivat näyttää jotenkin niin valtavan suurilta jalassa 😕.

   • Reply
    Noora H.
    11/04/2017 at 14:22

    Kengät ovat Steve Maddenin. Näissä ei ole juurikaan vuorta, eli enemmän syksykengät. Ja ihan saman ongelman kanssa tuskailen, Sorelit ovat kivat, mutta painavat ja kömpelöt kävellessä.

 • Reply
  Jenni
  11/01/2017 at 10:23

  Ihastuttavat kuvat ja oot tosi nättinä!

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:22

   Kiitos Jenni! 🙂

 • Reply
  Pieta
  11/01/2017 at 14:47

  Hei, ei sun väsymys näistä kuvista ainakaan tule ilmi! Kyllä se muksukin siitä vielä rauhoittuu, kunhan uudet jipot on saatu testattua tarpeeksi, öin ja päivin. Tsemppiä!

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:23

   Kiitos tsempeistä! Näistä kuvista väsymys ei näy, tässä kammottavia öitä oli takana vasta pari viikkoa. Nyt kohta kuukausi ja olen niin väsynyt, että meinaan nukahtaa pystyyn tai pyörtyä. Kunpa vauvojen mukana tulisi ohjekirja, jossa kerrottaisiin milloin mikäkin vaihe aina päättyy. 😀

 • Reply
  Satu
  11/01/2017 at 15:16

  Täällä toinen Barbourin vahakangastakin onnellinen omistaja 🙂 Sain takin synttärilahjaksi mieheltäni. Kapteenskassa sovittelin takkia isohkon vauvamahan kanssa ja yritin miettiä mikä koko olisi järkevä. No, oikea koko valittiin osaavan myyjän avustuksella. Takki on edelleen neljän vuoden käytön jälkeen ihana. Näyttää tosi hyvältä myös sinun päällä!

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:25

   Sait tosi kivan synttärilahjan. 🙂 Takki on ihana, yllättävän lämmin myös, vaikkei vuori olekaan paksu.

 • Reply
  Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle
  11/01/2017 at 16:41

  Vahakangastakit on kyllä ihan parhaita! Mulla on Barbourin ihana punainen tikkitakki ja sen klassikon kanssa kelpaa kyllä kävellä täällä Englanni nummilla! Jossain vaiheessa kyllä olisi listalla myös vahankangastakki kun se olisi niin loistava sijoitus tähän ilmastoon.

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:29

   No sulla on kyllä siellä maisemat kohdillaan! 🙂 Musta olisi ihana tehdä pieni road trip Englannissa, sellainen kuin leffoissa, tuulisia merenrantakaupunkeja, nummia, illalllisia pubeissa ja pieniä maalaishotelleja.

 • Reply
  Merja
  11/01/2017 at 18:23

  Täällä yksi kuninkaallinen ilmottautuu. Sekosin Barbourin tikkitakeista niin, että hankin beigen vuorittomam ja punaisen sekä mustan fleece vuorilla. Olen painellut takeilla ympäri vuoden ja pidän niistä edelleen. Kaikki alkoi Hulluilta Päiviltä joskus neljä vuotta sitten.

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:29

   Oho, sulla on niitä melkoinen varasto! Kiva kuulla, että olet tyytyväinen, toivottavasti omanikin kestää pitkään. 🙂

 • Reply
  Johanna L.
  11/01/2017 at 18:49

  Todella hienoa, että tuotte blogissanne esille tälläisiä kestäviä valintoja! Itseäni on viime vuosina alkanut aika paljon ahdistamaan tämä melko paljon vallalla oleva kertakäyttökulttuuri ja pyrin itsekin tekemään mahdollisimman laadukkaita ja pitkään kestäviä vaatehankintoja. Aina se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista ja kuluttajana saakin ottaa aika paljon selvää vaatteen tuotantoketjusta yms. Mutta niin kuin aikaisemmassa postauksessa kirjoitittekin, ei aina voi olla täydellinen. 🙂

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:47

   Sama juttu, kertakäyttökulttuuri ahdistaa. Mulla on aina juhlissakin sama mekko, en ymmärrä, miksi jokaisiin bileisiin pitäisi ostaa uusi iltapuku. Eikä shoppailuja voi perustella sillä, että vaatteet kierrättää kirpparilla, tekstiilijätettä kun syntyy niin valtavasti. Vaatteissa laatu aiheuttaa välillä tuskaa. On tosi hankala tietää, miten vaatteet kestävät, se kun tuntuu olevan ihan tuurista kiinni. Brändiin tai hintaan ei voi sokeasti luottaa. Yritän syynätä materiaalilappuja ja hoitaa vaatteita mahdollisimman hyvin, mutta silti vaatteet kuluvat ahkerassa käytössä nopeasti nukkavierun näköiseksi. Olen miettinyt, auttaisiko tässä laajempi vaatekaappi, jossa yksittäinen vaate ei joutuisi niin kovaan kulutukseen, mutta se taas tarkoittaisi lisää ostamista. Ei hyvä.

 • Reply
  Marie
  11/01/2017 at 19:41

  Onnittelut, loistava valinta, money well spent! Jos vain haluat, niin todellakin loppuelämän takki ja jos jostain syystä ei, niin ainakin arvokkaasti kierrätettävä. Mulla on tuollainen oliivinvihreä hupullinen irroitettavalla tikkiliivillä varustettu klassikko, josta en luopuisi ikinä. En omista koiraa enkä asu landella, mutta takille on käyttöä tasaisesti meidän ilmastossa lähes ympäri vuoden.. En ole sitä valitettavasti vahannut säännöllisesti, enkäpä pitää aktivoitua, vaikka hyvin tuntuu kestävän ilmankin. Ja hei, se vetoketju! Onko missään vaatteessa parempaa??!

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:49

   Kiitti! Ja joo, vetoketju on loistava! En sitä aluksi hoksannutkaan. 🙂 Ja kiitti vinkistä, talvella voinkin laittaa erillisen tikkiliivin alle, sellainen kun tuli joskus toisen takin mukana.

 • Reply
  Blue Peony
  11/02/2017 at 07:40

  Kiva takki ja pipo! Minä näytän pipossa kuin pipossa Lilleri Lallerilta, mutta toisaalta lohduttaudun sillä, että tässä ilmastossa pää on pidettävä lämpimänä, ei sillä päähineellä trendikkyyttä tavoitella… Kuvia kukkamekosta kehiin!

  Olen muuten itsekin viime vuosien aikana alkanut ajatella, että on ihanaa olla sellaisessa iässä ja elämänvaiheessa, että tietää makunsa ja voi tehdä hankintoja hyvin pitkää aikaa ja jopa loppuelämää ajatellen :-).

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:49

   Äh, ulkonäöstä viis, pääasia että pysyy lämpimänä!

 • Reply
  Kippuralla
  11/02/2017 at 16:06

  Mummi pari lapselle vastaavan takin vihreänä kun esikoinen syntyi 11v sitten 🙂 mummi ehti tässä välissä jo poistua joukosta, mutta takin seuraava käyttäjä saa sen muutaman vuoden päästä naulakkoon roikkumaan. Ja siitä toivottavasti sitten vielä monen muun käyttöön

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:50

   Varmasti lapsellekin tosi hyvä takkia, kestää kulutusta ja leikkejä. Ihana mummi teillä ollut. 🙂

 • Reply
  Kippuralla
  11/02/2017 at 16:07

  Ihana näppis, apua :,D piti kirjoittaa että osti..

 • Reply
  Pauliina / Alina Piu
  11/03/2017 at 13:00

  Kiitos Noora kirjoituksesta ja ihanaa, että pipo on mieleinen!

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:53

   Hei, onpa kiva kun löysit tänne! Kiitos hyvästä suunnittelusta, pipo on tosi kiva ja istuu täydellisesti. 🙂

   Ja ettei tule mitään väärinkäsityksiä, niin pipo on omalla rahalla kivijalkaliikkeestä hankittu.

 • Reply
  Riikka
  11/03/2017 at 22:18

  Täydellinen takki!

  • Reply
   Noora H.
   11/04/2017 at 14:53

   Mustakin! 🙂

  Leave a Reply