Noora K:sta Vaatteet ja asusteet

Täydellinen talvitakki

Noora K.

Taisin mainita lastenvaatepostauksessa, että en yleensä olemaan tarpeeksi nopea tekemään löytöjä FB-kirppiksillä. Onnistumiseni tapahtuvat yleensä ostoilmoituksilla, mutta tällä kertaa kävi tosi hyvä tuuri. Bongasin ex-kollegoiden FB-kirppikseltä Ritva-Liisa Pohjalaisen Joutsenelle suunnitteleman untuvatakin. Se ei ollut koskaan oikein istunut entiselle työkaverilleni, joten laputkin olivat edelleen kiinni. Tunsin suorastaan ylpeyttä, kun kerrankin lykästi ja maksoin lähemmäs 600 euron takista kaksi sataa.

Viininpunainen väri on kivaa vaihtelua muuten kovin tummaan talvitakkimassaan. Se oli myös pikkutyttönä pitkään lempivärini. Unelmien täyttymys olisivat olleet viininpunaiset, samettiset ratsastushousut kokonahkapaikoilla yhdistettynä nahkaisiin ratsastussaappaisiin.

Takki: Joutsen (second hand) Kaulahuivi: Balmuir Pipo: Acne (second hand) Laukku: Coach Farkut: Zara Tennarit: Nike

Huppu suojaa hyvin, joten periaatteessa ilman pipoakin voisi pärjätä, jos pakkanen ei ole kauhean kova. Plussakeleillä tätä takkia ei kannata käyttää, niille se on aivan liian lämmin. Polviin saakka ulottuva pituus on ihan toppen, sillä pärjää helpohkosti ilman pitkiä kalsareitakin.

Joutsenelta olin ajatellut hankkivani talvitakin muutenkin, vuosi vain oli vähän epäselvä. Merkin takit ovat uutena niin hintavia, että minäkin olin tainnut siirtää kunnollisen, pitkän untuvatakin hankintaa “ensi vuoteen” aika monta kertaa. Onneksi löysin tämän!

Kuvat napattiin eräällä äitikerhomme vaunukävelyllä Töölönlahdella, joka kuuluu Noorien Helsinki-suosikkeihin (näistä vielä lisää myöhemmin). Se on kaunis jokaisena vuodenaikana.

Vaunuista puheen ollen – eräs lukijamme kysyi tuossa jokin aika sitten mielipiteitämme rattaistamme. Meillä tosiaan mieheni valitsi rattaat. Hän jaksaa aina kartoittaa ja vertailla vaihtoehtoja paljon perusteellisemmin kuin allekirjoittanut. Hankimme sitten Bugaboo Buffalot ja olen ollut ihan mielettömän tyytyväinen niihin. Bugikset ovat tosi ketterät ja niitä on kevyt operoida yhdelläkin kädellä, mikä on varsin tarpeellinen taito, kun harvoin tuntuu kukaan availevan ovia kaupaungilla liikkuessa. Tavarakoriin mahtuvat isommatkin kauppakassit, eivätkä renkaat jää jumittamaan mihinkään. Miinusta tulee lisävarusteena hankittavalle lämpöpussille, sen vetoketjut ovat kanittavaa sorttia ja vähän ärsyttävät. Merkin omaa High Performance Foot Muffia suosittelen siis varauksella.

Perjantain parhaat
Perjantain parhaat - luettavaa netissä

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  11/06/2017 at 07:31

  Todella hyvä takkilöytö! Viininpunainen on yksi lempiväreistäni (no, sen omaperäisen mustan lisäksi), ja hankin toissa vuoden heinäkuussa alesta viininpunaisen villakangastakin. Tarjolla olisi ollut mustakin, mutta kun viininpunainen oli tarjolla, en edes harkinnut sitä ennen kuin päätin sitten ottaa molemmat :-D. Alennus oli 40 prosenttia, edellisistä talvitakeista toisesta kulunut hiha lähes irti ja toisesta kylki hiutunut niin, että oli enää loimilangat jäljellä. Suomen talvi on kyllä niin pitkä, että käyttöä on tullut molemmille.

  Töölönlahti on osa lapsuuteni maisemaa, vanhempani asuvat Töölössä edelleen. Töölönlahti oli reviirini takaraja alaluokkalaisena, ja siinä ihan vieressä Kansallismuseon puistossa olin puistotädillä hoidossa aivan pienenä. Oletteko käyneet Talvipuutarhassa? Sinne tulee joulun ajaksi aina ihanat joulukukka-asetelmat, joita menen edelleen katsomaan joka vuosi, vaikkei vuoteen muuten mahtuisi yhtään visiittiä Talvipuutarhaan.

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:44

   Oli kyllä superhyvä löytö, olen erittäin tyytyväinen. 🙂 Samaa mieltä, talvi on niin pitkä, että useampikin talvitakki on perusteltu. Ei olla tänä vuonna käyty, muuten kyllä. 🙂

 • Reply
  Anna
  11/06/2017 at 08:15

  Töölönlahti on ihana, joka Hesanreissulle pitää budjetoida aikaa sen kiertämiseen. Ja takkisi on mahtilöytö! Itsekin olen kunnon untuvatakin perään haikaillut vuosia, mutta ikävä fakta taitaa olla että montaa kertaa vuodessa ei edes meillä pohjoisemmassa ole sellaiselle käyttöä. Ainakaan mulla, oon aika kuumakalle.

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:45

   Niin on. <3 Meillä Helsingissä taas on niin jäätävä tuuli usein, että vaikka pakkasasteita ei olisi paljoa, niin silti tuntuu tosi kylmältä. Mä en ole mitenkään erityisen vilukissa, mutta kunnon untsikasta en luovu. 🙂

 • Reply
  Marja
  11/06/2017 at 08:35

  Oi miten kiva takki – ja aivan ihana väri! Ihan huippulöytö siis! Näiden teidän takkien myötä olen alkanut haaveilla vastaavasta takista talveksi… jos tästä nyt kunnon talvea tulee.

  Tuo Töölönlahti-lenkki munkin pitää päästä lenkkeilemään kunhan pääsen taas seuraavan kerran majoittumaan Töölöön.

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:46

   Mä olen vieläkin ihan fiiliksissä tuosta väristä. 🙂 Jotenkin olin unohtanut, miten paljon tykkään viininpunaisesta.

 • Reply
  Ella
  11/06/2017 at 09:25

  Tollanen takki kyllä on ihan ehdoton taaperon äidille!
  Itselläni ei ihan noin kaunista yksilöä ole, mutta pitkä untuvatakki hupulla tuli hankittua heti kun vauva täytti vuoden ja kyllä se vaan on ollut hyvä ostos!
  Lapsen pukemisessa leikkipuistoon talvella menee aikaa ja hermot niin se kyl helpottaa et itelle voi vetää päälle vaan pitkän untsikan ja karvavuorelliset kumpparit jalkaan niin se on siinä! Eikä tule kylmä leikkipuistossa värjötellessä 🙂

  Meillä on myös bugikset ja myös hp muff ja myös meillä ne vetskarit jumittaa ja aukeilee mut nyt käytin pussia ompelijalla, joka vaan kiristi vetskarin teloja ja nyt on vetskarit rullailleet paremmin!

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:48

   Haha, saapa nähdä selviänkö mä tästä talvesta ilman leikkipuistovärjöttelyä. 😀 Vielä Baby K. on vähän pieni puistoaktiviteetteihin, mitä nyt välillä viedään häntä keinumaan. Ja sitten alkaakin jo päiväkoti ja sen ulkoilut. Mutta seuraavina vuosina sitä on takuulla edessä. 😀 Hyvä vinkki tuo ompelija!

 • Reply
  Riikka
  11/06/2017 at 10:56

  Ihana Töölönlahti ja voi miten mahtava takkilöytö! Ja bugigset on täälläkin maineensa veroiset!

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:49

   Töölönlahti on kyllä niin <3.

 • Reply
  Sanna
  11/06/2017 at 12:06

  Hieno takki! Mikään vaatetus ei ole liian lämmin, kun on pakkasta ja lasten kanssa ulkoilu on vanhemmalle joko seisoskelua tai verkkaista menoa. Itse ostin juuri Sorelit pulkkamäkireissuja silmällä pitäen, sillä tähän asti olen värjötellyt varpaat jäässä talvilenkkareissani.

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:49

   Toi on totta! Vauvan kanssa tahti on väistämättä verkkaisempi. Sorelit on superhyvät kengät, mulla ne on osoittautuneet ihan parhaiksi.

 • Reply
  TeeKoo
  11/06/2017 at 16:04

  Sama itselläni, joutsen-takin metsästys. Itselläni ollut sellainen vuosia, ja uuden hankinta on aina siirtynyt seuraavalle vuodelle jostain syystä. Tänä vuonna se on pakko hankkia, sillä vanhan jätin taktisesti mökille 🙂 Ylivoimaisesti lämpimin takki mitä olen koskaan pitänyt, ja inhoan palelemista. Tuo viininpunainen väri on hieno!

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:51

   Toi kyllä tuntuu olevan todella lämmin takki! Melkein toivon pakkasia, että pääsisin käyttämään sitä. 😀

 • Reply
  Jade
  11/06/2017 at 17:43

  Tosi hienosti sopii tuo väri sinulle ja ihanan muhkean (lämpimän) näköisen sekä tyylikkään takin löysit. Kadehdin aina ihmisiä, joilla on kuivausrumpu ja mahdollisuus untuvatakin pesemiseen itse. Olen joskus omistanut untuvatakin, mutta huomasin että sen pesettäminen pesulassa maksoi vuosien mittaan saman verran kuin itse takki. Joten toppatäytteillä mennään täällä.

  • Reply
   Blue Peony
   11/11/2017 at 12:58

   Meillä ei ole kuivausrumpua, mutta pesen kyllä untuvatakit itse. Linkosn ne kahdesti maksimiteholla, niin untuva pysyy hyvänä ja pöyheänä.

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:52

   Ei meilläkään kuivausrumpua ole, mutta ajattelin, että kerran vuodessa tai kahdessa jos pesettää pesulassa, niin sen maksan ilomielin. 🙂

 • Reply
  Annu
  11/06/2017 at 18:19

  Täydellinen takki ❤️

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:52

   Niin on. 🙂

 • Reply
  EllenR
  11/07/2017 at 06:41

  Loisto löytö ja erityisen kiva väri! Omankin ääneni antaisin bugiksille edelleen. Vaihdoin juuri buffalot toiseen malliin samalta merkillä käytännön syistä, vähän kaipaan vanhoja, mutta uudetkin toimii moitteetta, vaatii vain hieman totuttelua kokonsa puolesta.
  Oih, voisin kirjoittaa A4 mittaisen tesktin helsinkiläisten innokkuudesta auttaa ovien avaamisessa vaunujen kanssa liikkuvana. Olen itse yrittänyt kiinnittää asiaan nyt erityistä huomiota ja auttaa aina mahdollisuuden mukaan. Tässä asiassa on muuten järjettömän suuri ero, jos vertaa esimerkiksi nyt vaikka Milanoa, siellä en tainnut avata ovea ikinä itse.

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:54

   I SO FEEL YOU tuossa ovien avaamisessa! Ja Stocka on kaikkein pahin, siellä vielä on se ikuinen hissitaistelu päälle. Musta tuntuu, että lähinnä toiset rattaita työntävät ja turistit availevat niitä ovia, mutta muut antavat ovien lävähtää kasvoille ihan pokkana. Tää oli mulle ihan yllätys, samoin kuin se, että kun olin jo aika näkyvästi raskaana niin kukaan ei ikinä tarjonnut täydessä bussissa paikkaa. Kun itse olen aina noussut heti ja aina availlut ovia muille, niin olin ihan, että what kun opin, että näin tämä tosiaan on.

   • Reply
    EllenR
    11/12/2017 at 22:35

    Siis hissit! se toinen murheeni. Ilman vaunuja en käytä Stockalla hissejä, piste. Kuljen portaita. Miksei kaikki muut voi tehdä niin myös! 😀 Paras juttu ovien avaamiseen liittyen oli syksyllä 2016, kun olin hiki päässä repinyt ovea hetken ja juuri kun sain sen auki ja vaunut oikeaan asentoon eräs mies juoksi sisään käteni alta. En vain osannut sanoa yhtään mitään hämmästykseltäni. Kiitos kuitenkin Bugabooille ja akselinsa ympäri kääntyville eturattaille, helpottaneet monessa tilanteessa.

    • Reply
     Blue Peony
     11/14/2017 at 04:37

     Minun täytyy sanoa, että kun olin itse pienen kanssa liikenteessä, ihmisten avuliaisuus hämmästytti. Tuntemattomat ihmiset auttoivat jopa kauppakassien kantamisessa bussipysäkiltä kotiin! Ja kerran, kun ronttasin sateessa lasta ja ostoksia kohti kotia, bussikuski pysäytti pysäkkien välillä ja huikkasi, että en ole ajossa, mutta menen teidän pysäkin ohi, kelpaako kyyti? Joskus ihmiset yllättävät ihanasti, noiden ihmisten kanssa tulee vieläkin tervehdittyä ja vaikka tuo bussikuskikin on jo eläkkeellä, hän moikkaa, jos osumme vaikka kauppaan samaan aikaan.

 • Reply
  Pieta
  11/07/2017 at 14:43

  Ooh, tosi hyvä löytö ja kiva väri! Niin hirveästi on näitä tummia takkeja, että tuo viininpunainen on tosi kiva piriste muuten tummassa massassa.

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:55

   Niin mäkin ajattelin. 🙂

 • Reply
  Tuuli
  11/08/2017 at 16:34

  Ulkoiluvermeistä puheen ollen, näittekö Mot:n veroparatiisiohjelman, ja Niken mykistävät kikkailut? Sarjassa Kun todellakaan mikään ei riitä! Samantien boikottiin, oli “suunnittelu” laillista tahi ei, olivat tuotteina kuinka hyviä tahansa. Pieni ihminen ei muuta voi tehdä. 😣

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:55

   En, pitääpä katsoa jos Areenasta vielä löytyy. Mä en katso telkkaria oikeastaan koskaan, pelkkää Netflixiä tai HBO:ta.

  Leave a Reply