Yleistä

Perjantain parhaat

Viikon paras Helsinki-juttu on jouluvalot. Grinchit varmaankin kiemurtelevat ja kiristelevät hampaita, mutta meidän puolestamme jouluvalot saisi ripustaa aiemminkin. Kaupunki on tuhat kertaa kauniimpi kun se on valaistu hyvin. Ihan täydessä tällingissä Helsinki ei vielä ole, mutta todella hyvällä alulla kyllä.

Viikon paras hetki kesti tunnin, mutta tuntui viikon lomalta. Helsinki Day Span rentouttava hieronta oli taivaallinen! Kerrankin Noora H. pysyi hereillä, joten rahat eivät menneet ihan hukkaan. Aika usein on meinaan käynyt niin, että kosmetologikäynneistä tulee kalliita päiväunia. Seuraavan kerran testiin menee Namina, josta olemme kuulleet kehuja, aasialaisessa hoitolassa on tarjolla muun muassa ihan oikeaa thai-hierontaa (eli sitä, johon muut palvelukset eivät kuulu). Noora K. muisti kaimansa sessiota kaihoisasti ajatellessaan, että ai niin, viime jouluna lahjaksi saatu lahjakorttihan pitäisi käyttää samaiseen Helsinki Day Spahan. Miten siinä aina käykin niin, että oli lahjakortti kuinka ihanaan paikkaan tahansa, niin aina sen käyttäminen menee loppumetreille?

Viikon paras aamiainen oli Gastro Cafe Kalliossa. Croque-monsieur ei ole mikään Instagram-aamiainen, sen verran epäesteettiseltä se näyttää, mutta leipä oli todella herkullinen. Noora H. ottaa ilon irti vanhempainvapaan viimeisistä kuukausista ja yrittää testata joka viikko uuden aamiais- tai lounaspaikan. Tai parikin. Projektiin kuuluu myös päiväunien maksimointi, vauvan yöhihhulointien takia se on myös suorastaan välttämätöntä.

Viikon paras hankinta oli taaperorinkka, jonka Noora K:n mies osti kollegaltaan. Rinkassa Baby K. jaksaa olla ihan eri lailla kuin kantorepussa, jossa hän viihtyy hyvällä tuurilla puoli tuntia. Kun taapero nostetaan selkään, pääsee erilaisille kävelypoluille kuin rattaiden kanssa pääsisi. Niinpä kuluneen viikon aikana perhe K. on retkeillyt kerran Porkkalassa (kaunis myös tähän vuodenaikaan) ja pari kertaa Keskuspuiston metsäreiteillä.

Viikon paras meikkituote on Bobbi Brownin Smokey Eye, jonka pitkään ripsiväriepätietoisuudessa ollut Noora K. osti kokeeksi reilu viikko sitten. Hurraa, uusi luottotuote on löytynyt! Tämä on tosi hyvä ripsari. Paras aikoihin. Ja meikeistä puheen ollen…

Viikon paras ilta oli viime perjantaina, kun lattemammakerho kokoontui viettämään pikkujouluja. Hyvä kun tunnistimme toisemme Soil Wine & Barissa, viimeisen vuoden aikana emme ole kovin usein nähneet toisiamme pikkumustassa ja silmät rajattuina. Totesimme, että kävely ilman vaunuja tuntui kummallisen kevyeltä ja huolettomalta, oli omituista olla vastuussa vain itsestään. Emme halua tietää, mitä Freud tästä tuumaisi. Illallisen jälkeen juotiin vielä yhdet drinkit ja sitten kipitettiin kotiin, pää oli tyynyssä jo ennen kymmentä.

Karanneita joulumopoja liikenteessä
Täydellinen talvitakki

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Blue Peony
  11/10/2017 at 08:38

  Minä toivoisin pientä koordinointia Stockan ja vastapäsen rakennuksen jouluvalojen välille: nyt ne ovat häiritsevästi eri sävyä keltaista, vaikka valot muuten ovat samaa tyyliä. Samaten Stocka saisi unohtaa joulukuusten vilkkuvalot. Todellinen painajainen niin migreeniä kuin epilepsiaakin sairastaville, jos sattuu olemaan kohtausherkkä päivä, epileptikkoystäväni joutuu nykyisin välttämään Keskuskatua aina, kun vilkuttimet ovat päällä. Muuten jouluvalot ovat tervetulleita, enemmänhän ne ovat sesonkivaloja, koska pukit, porot sun muut loistavat poissaolollaan. Bongasin muuten ensimmäiset porovalot jo eräänä pimeänä elokuun aamuna matkatessani lentokentälle…

  Heh, minä olin tällä viikolla kolmen tunnin session day spassa ja nukahdin kahdesti :-D!

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:40

   Joo, ymmärrän vilkkuvalo-ongelman! Tornissa on minusta ihanasti, kun on niin korkealla, ettei varmasti häiritse, mutta vähän tingeltitangelia kuitenkin. 🙂

 • Reply
  Mrs G
  11/10/2017 at 09:20

  Arvatkaa miltä tuntuu lähteä ajamaan ekaa kertaa kun se kaukalo/turvaistuin on tyhjä ja lapsi jätetty päiväkotiin? Säpsähdin aika monta kertaa paniikissa että apua mä unohdin lapsen johonkin!!!!!

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:41

   😀 Voin vain kuvitella!

 • Reply
  Sara // housefive
  11/10/2017 at 12:18

  Jouluinen Helsinki on kyllä ihan parasta <3

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:41

   Niin on! <3 Vaikka Helsinki on aivan ihana kesäkaupunki, niin silti taidan tykätä, että se on parhaimmillaan joulunaikaan.

 • Reply
  Maya
  11/10/2017 at 13:57

  Mä varasin pöytää tyttöjen pikkujouluihin ja hylkäsin aluksi monta ravintolaa siksi kun niissä oli valkoiset pöytäliinat – taaperon lautasta ei saa imukupilla niihin kiinni… 😂 kunnes tajusin, että se oma lautanen varmaan pysyy pöydällä muutenkin ja tälle illalle se riittää. Oli ilmeisesti aikakin päästä vain aikuisseurassa ravintolaan. 🙈

  • Reply
   Blue Peony
   11/11/2017 at 08:57

   Ollessani vanhempainvapaalla kävin työpaikkani pikkujouluissa (joka on smokki-illallinen) ja istuuduttuani pöytään skannasin yhtään ajattelematta pöytäseurueen läpi miettien, mitä olen unohtanut, pitääkö jollekulle vielä hakea jotakin ja pitääkö pilkkoa valmiiksi, kunnes havahduin, että hei hetkinen nyt, jos nämä eivät itsenäisesti selviänateriasta, olkoot nälässä :-D!

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:42

   Hahahah. 😀 Toivottavasti teillä on kivat pikkujoulut. 🙂

 • Reply
  anna
  11/10/2017 at 17:21

  Mä tajusin tämän luettuani, että omalla kohdallani joulunodotus alkaa aina Stockmannin jouluikkunoilta ja Aleksanterinkadun ja Keskuskadun jouluvaloista. Olen monena vuonna ollut ekana adventtina Helsingissä ja aina tunnelma kääntyy nousuun ne nähdessäni.

  Se on hassua, miten vauva muuttaa kaiken ja sit yhtäkkiä ollaan tilanteessa, että ei osaa olla ilman sitä. Minäkin olen panikoinut hukanneeni/unohtaneeni vauvan, kun joskus ajelin itsekseni tyhjän turvaistuimen kanssa.

  • Reply
   Noora K.
   11/12/2017 at 15:43

   Ne on kyllä aikamoinen virstanpylväs. Eilen taisi avautua Stockan jouluikkuna muuten. Harmi, että oli niin huono ilma, muuten olisi voinut mennä katsomaan. Ja jep, niin outoa tuo vauvajuttu. Me kun ollaan nyt oltu koko perhe kävelyillä ilman rattaita ja vauva rinkassa, niin sekin tuntuu megaoudolta, kun on tpttunut siihen, että aina jompikumpi työntää.

  Leave a Reply