Lapset Sisustus

Karanneita joulumopoja liikenteessä

Noora H. & Noora K.

Meillä molemmilla vanhempainvapaa on loppusuoralla, enää ei ole pitkä aika töihin paluuseen ja laiskojen arkipäivien loppumiseen. Arkivapaista onkin otettu kaikki irti, tiistaina hengasimme koko päivän pyjamissa, söimme pitkään aamiaista, joimme glögiä ja kuuntelimme joululauluja.

Meidän kesken joulufiilistelyssä ei tarvitse himmailla, vaikka muut ystävät ovat sitä mieltä, että joulumopo keulii vähän turhan herkästi. Tänä vuonna keuliminen on turhan laimea ilmaisu, sillä joulumopo on karannut aikapäiviä sitten.

Blogin kommenteissa ja postauksissa on viime aikoina pohdittu kuluttamista, niiden jälkeen hävettää kirjoittaa uusista joulupyjamista ja muovikransseista. Ehkä saamme edes vähän anteeksi sillä, että kranssit killuvat ovissa monta vuotta ja viime vuotiset pallomahamallin pyjamat jäivät isoiksi. Tämän vuotiset pyjamat ovat H&M:sta, mutta myös Cubuksella näytti olevan isot valikoimat villejä pyjamia ja ihan sekoja jouluneuleita. Aikuisten pyjamat ovat hauskoja, mutta lapset ovat suorastaan syötävän suloisia pyjamissaan. Baby H. näyttää H&M:n tonttupyjamassa ihan Will Ferrellilta Elf-leffassa ja Baby K. polkagris-karkilta P.O.P:in yökkärissä.

Noora H. noudatti omissa kranssiaskarteluissaan neuvoa pysyä yksinkertaisessa, jos askartelutaidot ovat keskinkertaiset. Hoon kranssin koristelut jäivät mustaan silkkirusettiin ja hopeiseen kuuseenkoristeeseen. Ei kovin jouluista, mutta kätevää, kun kranssi kuitenkin unohtuu parvekkeelle koko vuodeksi. Noora H. kerää yleensä joulukoristeet pois tapanina ja pitää asunnon suht siistinä, mutta parvekkeelle asti into ei riitä. Kesällä laitetut tyynyt saattavat olla lumen peitossa koko talven ja joulukoristeet vielä juhannuksena, eikä oikeita kasveja edes harkita. Parvekkeella on pari muovikasvia metallipurkissa ja purkissa nököttävään liitutaulukylttiin on kirjoitettu “KASVEJA”.

Noora K. tykkää vuodesta toiseen kävyistä ja nauhoista. Tämä kranssin ympärillä kieputeltiin Ikean huopamaista leveää nauhaa. Rusetti on tehty erikseen ja kiinnitetty kuumaliimapyssyllä. Käpy on vuosia nurkissa pyörinyt kuusenkoriste, joka esiintyy joka joulu jossain roolissa. Kranssi sai paikan eteisestä, portaiden kaiteesta, joka on Noora K:n kotona vakiintunut kranssin paikka. Noora K:n kaikki joulukoristeet ovat tämänkaltaisia, melko yksinkertaisia siis, mutta niitä on paljon! Enemmän on enemmän ja minimalismi on joulun vihollinen, on Noora K:n motto. Jos kaipaa vinkkejä minimalistisen eleganttiin jouluun, kannattaa vilkaista uusin Glorian Koti, jossa Coffee Table Diaryn Gia esittelee yli-ihanat ideansa.

Töihin paluusta ajattelimme jutella lisää podcastissa, jos vain saamme järjestymään sellaisen hetken, että ainakin toinen lapsista nukkuu nauhoituksen ajan. Muuten podcastin nauhoittamisesta ei meinaa tulla mitään. Pari kivaa podia on päätynyt roskikseen, kun lause on keskeytynyt parin minuutin välein lasten karatessa eteiseen ja huutaessa pallon perään. Pitäkää siis peukkuja, että pääsemme pian nauhoitushommiin! Karkaamisesta puheen ollen – kuvituskuvat ovat siitä, kun yritimme ottaa lapsista söpöjä joulukuvia. Paino sanalla yritimme, kumpikin häipyi tai kiskoi lakin päästään vuorotellen ja välillä myös jompikumpi huusi kuin syötävä.

Kivaa sunnuntaita ja hyvää isänpäivää!

Lukupäiväkirja: Syksy 2017
Perjantain parhaat

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Heidi
  11/12/2017 at 11:02

  Meillä oli parvekkeella jouluvalot läpi vuoden, tosin ne laitettiin päälle vasta viikko sitten. 😅 Keväällä saatiin neuvo, että ne johdot katkeaa helposti, jos ottaa ne pois pakkasella. No luntahan tuli vielä melkein vappuna, joten valojen poisotto vaan jäi.

  Meidän yksien naapureiden talvivalot on päällä ympäri vuoden, ilmeisesti aina kun he saunovat. Ollaan nimetty ne saunavaloiksi. 😄

 • Reply
  Blue Peony
  11/12/2017 at 12:32

  Hih, olisitte ottaneet vain rehelliset joulutervehdykset vaikka videoina 😃! Sellaisia välillä kaipaa. Meillä on myös yksi joulukoriste esillä läpi vuoden, harmaa kaarnaseppele. Ovessa on pajukranssi, jossa on punaisen, vihreän ja kultaisen raidallinen nauha, joka oli joskus suklaarasian ympärillä. Ei ole liian jouluinen minun makuuni. Lähden alkavalla viikolla Köpikseen ja siellä taitaa joulutunnelma pakostakin hiipiä päälle, koska tanskalainen tyyli koristella valoilla vain on niin tunnelmallinen. Lapsi toivoi piparien leipomista, joten siihen varmaan ryhdymme parin viikon päästä. Muuten jouluvalmistelut ovat kotona aika vähäiset, koska joulu vietetään vanhempieni luona ja reissuun lähtö koittaa heti pyhien jälkeen.

 • Reply
  anna
  11/12/2017 at 15:22

  Voi karannut joulumopo sentään teidän kanssa. 😀 Voin kuvitella että tuo joulukorttikuvan yritys ei ollut pelkkää rauhaa ja tunnelmointia.

  Minun jouluni on ihan alkutekijöissään, vaikka tytär tiesi tällä viikolla kertoa että jouluaattoon on enää alle tuhat tuntia. Hauskaa joulunodotusta, onnea isänpäiväsankareille ja toivotaan että onni on myötä ja podcasthetki järjestyy.

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  11/12/2017 at 20:57

  Ihania kuvia. <3 Super jouluisia.

 • Reply
  H
  11/12/2017 at 21:14

  Meillä leivottiin jo lasten kanssa pipareita, kun oli päästävä kokeilemaan kaupan pakastealtaan uutta vaaleaa piparitaikinaa (olisko ollut Myllyn paras?). Kuumana maistuivat lähinnä pahvilta, mutta seuraavaan päivään maustuttuaan, isän päivän aamiaisella, syötiin valkohomejuuston ja persimonin kera. Ihan törkeä hyvä yhdistelmä!
  Antaa mopon keulia. Ihanaa joulunodotusta, oikeastaan se on joulun paras osa.

 • Reply
  Kati
  11/13/2017 at 10:27

  Ihanaa, mä oon kans jo ottanut joulupyjaman käytöön ja mietin toisenkin ostamista… Muovikranssissa ei ole mitään pahaa, koska sitä voi todellakin käyttää monta vuotta ja vaihtaa siihen vaan vaikka vuosittain nauhan tms. Olin suunnitellut, että isän päiväksi laitan jo joulutyynynpäälliset ym mutta maltoin mieleni ja rupean vasta tällä viikolla vaihtohommiin. Kivoja vikoja arkivapaita:)

 • Reply
  Ansku
  11/13/2017 at 11:09

  Onneksi muillakin. Mulla ja yhtä jouluhullulla esikoisella menee joulun suhteen sen verran lujaa, että nuorempi on hyvin tuohtunut. Ei kuulemma voi pyytää kavereita kylään , kun ne luulee meitä täysin seonneiksi. On kranssit, valot , tyynyt jne. Joulukorttikuva otettu, lahjat melko hyvin hoideltu. Olen vaan todennut sen oppitunniksi siitä, ettei tarvitse olla kuin muut 😆 Ja sitäpaitsi, kuka tätä marraskuuta muuten kestää, paitsi ehkä reissuun lähtemällä.

 • Leave a Reply