Lapset

Vauvakaman turhakkeet ja tuikitarpeelliset

Noora K. ja Noora H.

Tarpeelliset:

BabyBjörn-sitteri Ei taida olla tämän sitterin voittanutta. Molemmat vauvat ovat viihtyneet tässä erinomaisesti ja riemu on ollut suuri, kun he ovat oppineet antamaan itse itselleen vauhtia. Hyvä sitteri on helpottanut elämää monella tapaa. Se on toiminut alle puolivuotiaiden syöttötuolina, jos oikea on ollut varattuna, viihdyttänyt vauvaa ja myöhemmin pidellyt häntä paikallaan ja valvonnassa, kun olemme esimerkiksi käyneet suihkussa tai laittaneet ruokaa.

Kunnolliset vaunut Elämä on tuhat kertaa mukavampaa, kun on omassa arjessa toimivat vaunut. Vaunuja valitessa kannattaa miettiä, missä niitä pääasiassa käyttää. Noora H. ajelee päivittäin ratikalla, käy pienessä lähikaupassa ja kävelee useimmiten asfaltilla. Kevyet ja kääntyvillä etupyörillä varustetut Bugaboo Cameleonit ovat olleet tähän tarkoitukseen tosi hyvät. Noora K. taas tallailee suburbian hiekkateitä ja talvisaikaan myös sohjoisia ja vielä auraamattomia katuja. Bugaboo Buffalot kulkevat mainiosti ja ovat riittävän jämäkät. Plussaa tulee tilavasta tavarakorista, johon menee kaksi kauppakassia ja hoitolaukku. Myös Buffalot kääntyvät yhdellä kädellä oman akselinsa ympäri ja ovat miellyttävät työnnellä.

Kantoreppu (Noora K.) Ihan ensin käytössä oli Manduca, lähinnä kotona hengailuun, kun Baby K:lla oli sylikaipuuiltoja ja jotain kotihommia piti kuitenkin saada tehtyä. Manduca sopi paremmin Noora K:lle ja mies tykkäsi Ergobabysta. Niinpä reppujakin oli itse asiassa kaksi, yksi kummankin säädöillä. Manduca myytiin ensimmäisenä pois ja Ergobaby on edelleen ollut satunnaisesti käytössä esimerkiksi lentokentillä. Baby H. ei viihtynyt kantorepussa yhtään, ei vaikka perhe H. kokeili useampia. Noora H. siis neuvoisi hankkimaan repun vasta sitten, kun sitä pääsee vauvan kanssa testaamaan, jotta välttyy hutiostoksilta.

Turvakaukalo, jonka saa kiinni vaunujen runkoon. Ei kaivanne selityksiä.

Aurinkokuomu vaunuihin Bugaboon aurinkokuomu on ollut erinomainen helteisinä kesäpäivinä ja reissussa. Kuomussa on myös hyttysverkko, joka peittää vaunukopan kokonaan. Kannattaa huomioida, että vaikka kuomussa on uv-suoja, niin verkko-osissa sitä ei ole.

Syöttötuoli, jossa vastasyntyneen osa Tämä on must, jos vauva aloittaa kiinteät ennen kuin hän voi istua. Molempien meidän vauvat ovat tosin tainneet pötkötellä tässä jo ruokailuhommia aiemminkin, ihan vain seurana ruokapöydässä. Olemme molemmat halunneet tehdä alusta asti ruokailusta perheen yhteisen, mukavan seurusteluhetken ja ottaa vauvan mukaan.

Tarjotin syöttötuoliin Ruma, mutta pitää sotkut huomattavasti rajatummalla alueella kuin ruokailu pöydän ääressä. Syöttöessu on myös mainio kapine, ilman sitä lapsen paita joutuu pyykkiin jokaisen ruokailukerran jälkeen.

Lelukaari ja leikkimatto Se ohikiitävä vaihe, kun vauva ei vielä liikkunut, mutta makoili tyytyväisenä selällään lelujaan tutkien ja itse sai juoda omat kahvinsa rauhassa. Vaihe on niin lyhyt, että Noora K. ei edes ostanut omaa kaarta vaan lainasi sitä ystävältä. Baby H. sai beigen leikkimattonsa PikkuVaniljasta ja viihtyi siinä oikein hyvin, leikkimaton ei siis tarvitse olla riemunkirjava.

Pullojen sterilisaattori Baby K. ei kaikista yrityksistä huolimatta koskaan oppinut rintaruokailuun (tämä ei taida olla keskosille mitenkään tavatonta), joten hän joi alusta lähtien paljon pullosta. Keittelyrumba olisi tehnyt ennen pitkää hulluksi ja johtanut epäilemättä myös muutamien pullojen tuhoutumiseen.

Sähkökäyttöinen rintapumppu Katso edellinen kohta. Pump pump. Jestas, niin hyvin kuin sähkökäyttöinen pumppu palvelikin, Noora K. oli jo jossain kohtaa valmis polttamaan sen, kun tarvetta ei enää olisi. Näin ei kuitenkaan lopulta tapahtunut vaan pumppu taitaa olla käytössä jo kolmannessa perheessä. Tätä hommaa ei todellakaan tule ikävä pikkuvauvavaiheesta! Rintapumpuissa on muuten eroja, eli jos ensimmäinen ei toimi, niin kokeile toista.

Ainu Medela -tuttipullot Ja edelleen, katso edellinen kohta. Vauvat ovat hyvin yksilöllisiä ja joskus ronkeleitakin tuttipullojen kanssa, joten tämä ei taida olla mikään suositus vaan lähinnä toteamus, että näitä oli meillä käytössä. Baby K. siirtyi näistä tavallisiin tuttipulloihin ja Baby H:lla nämä olivat käytössä yhtä aikaa imetyksen kanssa. Noora H. luki jostain, että rinnasta ja pullosta syöville vauvoille kannattaa valita pullo, josta maitoa ei tule liian helposti, näin vauva ei ala suosimaan tuttipulloa. Baby H:lla Medelat toimivat, maitoa tuli pullosta sen verran vähän, ettei ollut pelkoa vauvan “laiskistumisesta”.

Vaavi-sänky oli aivan ihana alussa, kun vauvan halusi pitää koko ajan lähellä ja toisaalta antaa hänen nukkua mukavasti ja rauhassa. Vuokrattavuudesta plussaa ja siitä, että toimitus on todella nopea. Sänky on myös helppo koota. Noora H:lla oli vauvaa varten myös vähän pinnasänkyä pienempi kehto, mutta sekin tuntui alussa liian isolle ja laitasuojat peittivät näköyhteyden vauvaan. Skippaa siis kehdot, vuokraa Vaavi-sänky ja siirrä ensimmäisten kuukausien jälkeen vauva suoraan pinnasänkyyn.

Untuvapussit kaksin kappalein (Noora K.) Jos perhe autoilee ja saa talvivauvan, niin untuvapussi turvakaukaloon on tosi, tosi hyvä keksintö. Baby K. ei käyttänyt ekana talvenaan haalaria juuri lainkaan vaan hänet laskettiin sisävaatteissa ja pipossa ja tumpuissa kaukaloon, vedttiin vetskari ylös asti ennen ovesta ulos astumista ja auton lämmettyä vetskari taas avattiin. Vauvalla ei tainnut mennä koko talvena kertaakaan kuppi nurin kuumuudesta. Rattaissa taas oli oma untuvapussinsa, jota Noora K. tosiaan suosittelee varauksella, joku muu kuin Bugiksen oma lämpöpussi saattaa olla parempi, koska tässä versiossa vetskari kanittaa ärsyttävästi. Muuten pussi on tosi laadukas ja piti vauvan lämpimänä ensin vaunukopassa ja myöhemmin ratasosassa. Tarkoitus on pitää untuvapussia rattaissa niin kauan kuin vauva ei kävele itse ulkona. Kaksi untuvapussia oli käytännön valinta – rattaisiin ja kaukaloon menevät olivat kumpikin omaan tarkoitukseensa suunniteltuja ja eipähän tarvinnut säätää ja vaihdella.

Imetystyyny Supermukava myös pulloruokintaan, minipienen vauvan sai aseteltua tyynylle pötköttelemään. Kumpikaan Noorista ei ole tainnut kärsiä niska-hartiaseudun vaivoista pikkuvauva-aikana.

Harsot Mieluummin överit kuin vajarit, osta siis ainakin 10 kappaletta. Näitä tarvitsee ihan kaikkeen.

Kätkythälytin Monelle varmasti turhake, mutta meistä kumpikaan ei olisi tainnut nukkua sekuntiakaan ilman hälytintä. Molemmilla on Babysense-hälytin, joka on toiminut hyvin.

Tuttiremmi Noora K. eli 6kk ilman, eikä oikein jälkeen päin tajua, miten se oli mahdollista. Noora H:lla tuttiremmi oli ensimmäinen ostos vauvalle pipon ja kuninkaallisen kruunututin lisäksi.

Ihan kivat, mutta hyvin olisi pärjännyt myös ilman:

Babynest (Noora K.) Baby K. oli vielä kotiutuessaankin tosi pieni ja hän tuntui hukkuvan jopa Vaavi-sänkyyn. Babynest olikin alussa kätevä tuomaan vauvalle turvallisen olon sopivan pienessä nukkumakolosessa. Se oli päivisin Vaavissa ja öisin pinnasängyssä. Lisäksi vauva pötkötteli alussa siinä myös sohvalla.

Turhat:

Kosteussuojalakanat omaan ja vauvan sänkyyn. Ehkä näitä saattaa tarvita sitten kuivaksiopetteluvaiheessa? Koon ja Hoon perheet ovat kaikista varoitteluista huolimatta säästynyt oikeastaan kokonaan erinäisiltä eritekatastrofeilta. Olisikohan vaippa falskannut kahden käden sormilla laskettavan määrän koko tänä aikana? Ja silloinkin vain vähän.

Sisämyssyt ja -tumput Varma keino saada lämminverinen Baby K. pimahtamaan. Baby H. piti tumppuja, mutta myssyjä ei pidetty sitten sairaala-ajan.

Hupulliset haalarit ihan pienelle Huppu on tiellä kun vauva lähinnä makoilee, se painaa ikävästi niskan alla ja on turhan kuuma päässä pidettäväksi.

Bugaboon oma sadesuoja No, ratasosaan siirtymisen jälkeen suoja menettelee, mutta kannattaa kyllä hankkia jonkin muun merkin sadesuoja vaunuille, jos ulkoilee säässä kuin säässä.

Kantoliina Liian säätöä.

Pikkuruiset vastasyntyneen kengät Kivan näköisiä, mutta tosi epäkäytännöllisiä. Villasukilla ja töppösillä pärjää mainiosti.

Suurin osa vauvan hellevaatteista Huoh. Haluamme kuitenkin uskoa ja toivoa, että kyse on vain siitä, että tänä vuonna kävi vähän huono tuuri säiden kanssa.

Perjantain parhaat
Lukupäiväkirja: Syksy 2017

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply
  Helena
  11/15/2017 at 08:11

  Hyvä lista, mutta vauvalle ei saa syöttää soseitakaan kuin syöttötuolissa tai sylissä. Ei sitterissä, turvakaukalossa tai Stokken Newborn-istuimessa.

  • Reply
   Noora K.
   11/15/2017 at 08:14

   Mä luotan tässä sairaalasta saamiini ohjeisiin, kiitos vain. 🙂

  • Reply
   Sara // housefive
   11/15/2017 at 12:48

   Taidat sekoittaa sormiruokailuun Helena tämän syöttämisen.

   • Reply
    R
    11/15/2017 at 17:28

    Helena on oikeassa, mutta voi olla että keskosille on eri ohjeet, kun tarve kiinteille tulee usein normaalia aiemmin. Mutta ainakin täysiaikaisena syntynyttä, normikokoista vauvaa saa syöttää vain sylissä, kunnes oppii itse istumaan syöttötuolissa. Sitterissä asento on liian takakeno.

    • Reply
     Noora K.
     11/16/2017 at 08:13

     Tämä on kyllä jännä ohje, kun mä en löydä googlaamalla yhtäkään luotettavaa lähdettä, joka sanoisi näin. Sairaalassa syötetään pikkuisille soseita sitterissä ja itse en ole koskaan en neuvolasta, enkä sairaalasta kuullut tällaista ohjetta. Mä uskon, että meidän lukijat on aikuisia, valveutuneita ja osaavat ottaa lähdekriittisesti itse selvää asioista, eivätkä vain luota siihen, että joku sanoi netissä jotain. Silti toivoisin, että jos esitetään väitteitä yleisellä tasolla “kaikkien on toimittava näin / ei saa toimia näin”, niin niiden mukana tulisi joku viittaus siihen, mistä tieto on peräisin.

     • R
      11/17/2017 at 11:25

      Ei ollut tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä kommentillani. Itselleni on näin sanottu neuvolassa. Voi olla, ettei sitten pidä paikkaansa. Tämä ei ole mikään tieteellinen lähde, mutta Simppelin sormiruokakeittiön sivulla sanotaan näin: “Sitterit ja bumbot eivät sovellu ruokailupaikoiksi varsinkaan sormiruokailijalle, koska niissä asento on aina joko liian takakeno tai eteenpäin kumartuminen ei ole mahdollista.” http://simppelisormiruokakeittio.com/sormiruokailunabc/

     • Noora K.
      11/17/2017 at 14:14

      Ei kukaan varmasti pahoittanut mieltään. 🙂 Täällä saa keskustella ja olla eri mieltä, mutta itse olen tosiaan tiukkana sen kanssa, että jos esitetään jotain absoluuttisena totuutena, niin sitten pitää olla kunnon perusteet ja lähteet. Sormiruuan kanssahan homma onkin ihan yksiselitteinen.

  • Reply
   Tt
   11/19/2017 at 10:12

   Mikä se kieltää? Ikinä tavannut tätä kieltoa. Kuutta lasta olen turvakaukalossa syöttänyt alle vuoden ikäisenä jatkuvasti, eikä siinä ole ollut ongelmaa.

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  11/15/2017 at 08:59

  Näitä listoja on aina kiva lukea, kun kokemukset on joissain jutuissa niin erilaisia. Itselle esim kantoliina oli ihan korvaamaton. Oma kantoliinani oli tosin todella helppo ja yksinkertainen, eikä sitä tarvinnut kieputella päälle sen seitsämälle eri rusetille.

  • Reply
   Noora K.
   11/16/2017 at 08:13

   Jep, näinhän se on, että toisen turhake on toiselle korvaamaton. 😀

 • Reply
  Blue Peony
  11/15/2017 at 09:04

  Minun kokemukseni on, että kosteussuojat ovat maailman paras keksintö siinä vaiheessa, kun lapsi on periaatteessa kuiva, mutta vahinkoja sattuu. Yleensä havahduin siinä vaiheessa, kun ipana kiehnäsi vessaan kaipaavaan malliin ja nostin tyypin umpiunessa potalle, mutta joskus kävi niin, etten ehtinyt. Vaippaa hän ei suostunut öisin käyttämään, ja jos sen laittoi, hän kiskoi sen unissaan hädän iskiessä alas, joten luovutin. Lisäksi tuli sellaisia öitä, että päivällä oli tapahtunut jänniä juttuja ja unet olivat niin vilkkaita, että niihin liittyi sitten myös märkä vahinko.

  • Reply
   Noora K.
   11/16/2017 at 08:14

   Joo, mäkin uskon, että näille saattaa olla tilausta sitten myöhemmin, joten en laita vielä kiertoon. 🙂

 • Reply
  Emmi
  11/15/2017 at 09:06

  Tuttuja ja hyväksi havaittuja tuotteita myös meillä 😊 Tosin myös kosteussuojalakana saa peukun multa! Meillä on pisuvahinkoja sattunut jonkin verran ja yhden oksutaudin sairastamisen kokemuksella se kyllä pelasti patjan vaikka kaikki muu sitten kävikin pesussa 😳

  • Reply
   Noora K.
   11/16/2017 at 08:15

   Oksennustauti yrk. Ekaa sellaista odotellessa…

   • Reply
    H
    11/16/2017 at 08:20

    Meillä 4 vuotta ilman kunnon oksennustautia (yksi ruokalusikallisen kokoinen yskähdys kerran!) ja korvatulehdusta! Toivon samanlaista karmaa sinnekin 🙂

 • Reply
  Heidi
  11/15/2017 at 10:29

  Meidän pipoa vihanneelle vauvalle taas hupullinen haalari oli ihan loistava. Toki meillä vauva alkoi ulkoilla keväällä, teidän vauvat taisivat aloittaa ulkoilunsa talvella?

  • Reply
   Noora K.
   11/16/2017 at 08:15

   Joo, meillä on molemmilla talvivauvat. Tämä vaikuttaa varmasti! Haalarin alle huppuja olisi ollut tylsä tunkea. 🙂

 • Reply
  Elina
  11/15/2017 at 10:57

  Kosteussuojalakanaa suositellaan Australiassa omaan sänkyyn raskauden viimeisille viikoille. Onneksi meillä oli, meni lapsivedet yöllä nukkuessa. Myös sängyssä imettäessä maitoa saattoi roiskua sinne tänne alussa, oli hyödyllinen myös silloin patjan suojaamiseen. Muuten säästäisin ne lapsen omaan sänkyyn ja taaperovaiheeseen kun vaippoja revitään öisin pois tai sattuu vahinko ilman vaippaa. Eli melkein kannattaisi lainata lakana aikuisten sänkyyn ja ostaa lapselle omat. Turhia meillä olivat vauvan oma kampa, kynsiviiila ja kynsileikkurit. Täällä myös “must have” listoissa on aina talkki, omaa purkkia ei tullut koskaan avattua.

  Kiva postaus kiitos! Komppaan että useita tarvikkeita kannattaa lainata ja testata tuleeko käytettyä.

  • Reply
   Noora K.
   11/16/2017 at 08:16

   Joo, ymmärrän kanssa, että viimeisillään raskaana varmasti hyvä ja varmaan olisin itsekin laittanut, jos olisin päässyt raskaudessa vähän pidemmälle. Talkkia meillä taitaa olla edelleen jäljellä äitiyspakkauksesta. Käytin tyllä jonkun verran sitä, mutta purkki tuntuu olevan tosi riittoisa. 😀

 • Reply
  Sara // housefive
  11/15/2017 at 12:50

  Kosteussuoja oli meillä käyttössä alusta asti vauvan alla, mutta ihan vain villainen huopa. Ja on yhä edelleenkin kahdella pienimmällä, mistä ykätaudissa olin erityisen iloinen. Kaikki muovisen klipareet on hiostavia eli ehdottomasti suosittelen villa-alusta sitten siinä kuivaksiopettelu-vaiheessa 🙂

  • Reply
   Noora K.
   11/16/2017 at 08:17

   No sitä mäkin mietin, että vauva on aika lämminverinen ja muoviset hiostavat. Villahan onkin hyvä idea. 🙂

 • Reply
  Anna
  11/15/2017 at 13:58

  Tässä huomaa hauskasti ajan kulun. Nimittäin rattaisiin kiinnittyviä turvakaukaloita ei ollut silloin, kun lapseni sain… Jalustallinen kaukalo oli uusinta uutta ja sekin oli kyllä kätevä.

  Kantoliina, reput ja imetystyyny oli kovassa käytössä mutta meillä pullot, pumput sterilaattorista puhumattakaan olis olleet täysin turhia. Aina kun minulta kysytään aiheesta neuvon, että selvittele vaihtoehtoja, mutta älä osta ennen kuin oikeasti tarvitaan.

  Sisämyssyistä tuli mieleen hauska juttu. Meidän esikoinen kun ei suostunut alkuun nukkumaan kuin parvekkeella. Sitten tuli kesä ja eteläparvekeelle niin kuuma, että nukuttamista ei voinut ajatellakaan. Nukahtamisesta ei tullut mitään, ennen kun tajusin kokeilla pukea myssyyn ehdollistuneelle puuvillamyssyn päähän. Ja heti nukahti! Hassuja nuo vauvat.

  • Reply
   Noora K.
   11/16/2017 at 08:20

   Nykyään on kyllä tosi hyvin tarvikkeita ja ihan kaikkea mahdollista! Mun vanhemmat myös aina ihailevat kaikkea hienoa, mitä nykyään saa. 🙂 Toi on kyllä hyvä neuvo. Me käytiin ostamassa pumppu kotimatkalla kun mä pääsin sairaalasta pois.

 • Reply
  EllenR
  11/15/2017 at 22:36

  Seurailen välillä fb:ssa tuota sormiruokailupalstaa ja luettuani teidän postauksen mietinkin, että koska räjähtää, mutta ei onneksi pahasti. Itse syötin vauvalleni lähes 2kk soseita Stokken Newborn istuimessa, elossa on ja vaaratilanteiltakin onneksi vältyttiin. Minua jopa ihan kehoitettiin tähän neuvolassa. Luulen, että kaikki tosiaan tekee parhaansa lapsensa kanssa ja ohjeita erityisesti esikoisen kanssa varmasti ammattilaisilta kysellään, keskosista nyt puhumattakaan.

  Olen miltei täysin samaa mieltä noista tarvikkeista, hellevaatteet, sisämyssyt ja tumput, kosteussuojalakanat jep. Kantoliinaa en edes kokeillut, mutta tyttö ei viihtynyt koskaan kantorepussakaan. Onneksi ostimme omamme parillakympillä käytettynä, joten ei haitannut vaikka kaapinpohjalle jäi. Vaavisänky ei olisi toiminut meidän kaksikerroksisessa asunossa, joten kaikille kaksikerroksisessa asunnossa eläjille suosittelen vauvalle mamas ja papas korisänkyä, se on ihan huippu. Ollut kahdella ystävällänikin lainassa ja nyt palautui taas meille, kaikki tykkää. Tuota babynestiä olen jäänyt pohtimaan seuraavaa ajatellen, mutta jos kori toimii yhtä hyvin jatkossakin, en taida siihen edes lähteä. Ehkä johonkin sohvakäyttöön? Kätkythälytintä en tajunnut edes kaivata, imetystyynyä taas kaipasin, mutta en koskaan saanut hankittua. Ehkä sekin seuraavaa kertaa silmälle pitäen olisi aika ostaa varastoon.
  Rintapumppu oli itselleni se karmea kummitus ja luovutin sen kanssa aika pian (olisi tosiaan ehkä voinut vaan kokeilla jotain toista merkkiä). Korvike ei sitten tuntunut niin vaaralliselta lisältä imetykselle.
  Luulisi muuten, että bugaboo on saanut tähän mennessä aika paljon reklamaatiota sadesuojistaan, en ymmärrä miksei niistä voida tehdä parempia, ensin vaikka ihan oikean kokoisia. kesäkuomua en enää aio ostaa, vaan vaihdan mustan kuomun vaaleaan. Olisi pitänyt tehdä niin jo ihan alussa. Jostain syystä vain halusin täysimustat vaunut.

  • Reply
   Noora K.
   11/16/2017 at 08:30

   Just tää, että koska räjähtää. 😀 Mä olen niin kyllästynyt siihen, että jotkut helkkarin FB-palstat on yhtäkkiä jotain auktoriteetteja milloin missäkin asioissa ja siksipä itse välttelen niitä aika pitkälle. En kiistä sitä, ettei niistä voisi saada myös vertaistukea ja hyviä ideoita, mutta useammin mulla on mennyt niiden kanssa kuppi nurin. Internetin tuohtuneet ihmiset kertomassa muille, miten pitää elämäänsä elää, on mulle too much. 😀 Mun perusoletus on se, että aikuiset ihmiset kyllä osaavat selvittää asioita ja kysyä tarpeen tullen asiantuntijoilta, eikä mun tarvitse mennä pyytämättä opastamaan.
   Hyvä pointti Vaavista, me tosiaan asutaan molemmat pääosin yksitasoisesti. Sanon pääasiassa, koska harvoin mä edes käyn meidän yläkerrassa. 😀
   Mä pumppasin maitoa niin kauan kuin sitä tuli kohtuullisella vaivannäöllä eli muutaman kuukauden ja sitten siirryttiin keskoskorvikkeeseen ja lopulta tavalliseen. Luulen, että jos imetys olisi onnistunut, niin en olisi mäkään pumpannut lainkaan vaan vauva olisi saanut korviketta kun olisin itse ollut poissa tai olisi ollut isän syöttövuoro. Pumppaaminen on ihan sairaan työlästä ja aikaa vievää.

 • Reply
  Reetta
  11/16/2017 at 08:45

  Meillä on nyt kosteussuoja lakanat käytössä kun vahinkoja vielä sattuu välillä. Siis lapselle 🙂 Me saatiin kaverin vanha “kylpyamme” vauvalle ja se oli semmonen ämpärin mallinen eikä suinkaan amme. Korkeat laidat ja syvä. Vauvan olisi pitänyt siinä tuntea olonsa turvalliseksi tai jotain. Ei koskaan tullut kokeiltua ja kun laitoin sen eteenpäin huvikseni kurkkasin hintaa. Olikin aika kallis peli 😀 Ämpäri olisi ajanut saman asian. Kaikenlaista turhaa sitä kyllä myydään.

  • Reply
   Noora K.
   11/17/2017 at 13:43

   Oho, kuulostaa ihan hassulta ämpäriamme. 😀 Enpäs ole koskaan kuullutkaan. Siinä olet kyllä niin oikeassa, että kaikenlaista sitä tosiaan myydään.

  • Reply
   Kirurgimutsi
   11/17/2017 at 16:22

   Minä tulin myös lukemaan kommenttiosion heti, kun arvasin, että joku puuttuu sitterisyöttämiseen.

   Kyseessä on Simppelissä esiintyvä lähes raamatullinen ohje, jolle ei ole mitään muuta viitettä kuin jonkun joskus esittämä mielipide. Olen lääkäri ja olen keskustellut aiheesta kymmenien lääkärien kanssa, ja kaikki kollegat ovat sitä mieltä, ettei ohjeelle ole mitään järkevää perustetta, etenkin kun kyseessä on sosemainen ruoka. Kukaan ei ole koskaan töissä törmännyt vauvaan, joka olisi sitterissä soseita syödessään meinannut tukehtua tai saanut aspiraatiokeuhkokuumeen sosetta henkeen vetäessään. Sormiruokatyyppinen ruoka on sitten ihan perusteltua syödä pystyasennossa ja vasta sitten, kun ne kuuluisat valmiudet muutenkin täyttyvät

   • Reply
    Noora K.
    11/19/2017 at 19:40

    Mulle ei tullut edes mieleen, että jollakulla voisi olla ongelma siinä, miten joku muu syöttää lastaan. 😀 Ja jep, jotenkin noin mäkin olen asian ajatellut.

 • Reply
  Anna
  11/16/2017 at 09:58

  Kosteussuojalakanoista muuten sellainen vinkki, että muovifrotee hiostaa aivan *****sti. Paljon miellyttävämpi vaihtoehto on riittävän iso pala kestovaippaompeluun tarkoitettua PUL-kangasta. Kestää myös pesut selvästi muovifroteeta paremmin, kun on tarkoitettu jatkuvaa pesua kestäväksi.

  • Reply
   Noora K.
   11/17/2017 at 13:44

   Tää olikin tosi hyvä vinkki, kiitos. 🙂 Tuota hiostavuutta olen nimittäin itsekin ihmetellyt.

 • Reply
  Meri
  11/16/2017 at 10:58

  Kivoja vinkkejä ja mukava lukea! Meille on vauvajutut taas ajankohtaista pitkästä aikaa maaliskuussa, joten ihan hauska orientoitua ja ottaa vinkkejä! Paljon on vielä jäljellä säilössä, mutta muutamia täydennyksiä pitää hankkia mm. vaavisänkyä ei ollut ja se olisi ihan mukava varmasti.

  Bugisten sadesuoja on kyllä sellainen insinööritieteen taidonnäyte, että oksat pois. Jestas mikä kapine, jos ei jo jotkut hormoonihuurut sumenna näköä totaalisesti, niin viimeistään sen kanssa taiteilu ja taistelu.

  Suomessa on tuo toisten “ojentaminen” ja omien mielipiteiden pitäminen ainoina oikeina auktoriteetteina ihan huikeaa, mikä on saanut mun hermot menemään niin totaalisesti monta kertaa, että en edes enää jaksa keskustella tai kuunnella laukomisia. Monissa asioissa on niin monta katsonta kantaa. Kun suurimpia osia asioista voi tehdä usealla tavalla, toki sellaiset, jotka ovat oikeasti hengenvaarallisia, niin ne ovat asia erikseen, mutta kaikki maailman syömishässäkät ja muut mielipide asiat jokainen saa tehdä omalla tavalla.

  • Reply
   Noora K.
   11/17/2017 at 13:46

   Jos ymmärsin oikein, niin paljon, paljon onnea! 🙂 Ja olen ihan samaa mieltä tuosta, että hengenvaaralliset jutut ovat asia erikseen, mutta muuten tehköön kukin niin kuin tykkää. Ihmettelen sitä laukomista ja puuttumista siinäkin mielessä, että mua ei ainakaan voisi vähempää kiinnostaa, miten joku muu tekee.

 • Reply
  Heini
  11/16/2017 at 12:20

  Hyvä listaus ja muistutus tammikuussa saapuvaa kakkosta varten. Muutoin nyökyttelin joka kohdalle, mutta meillä kosteussuojalakanat tuli tarpeeseen ensimmäisen kolmen kuukauden aikana – ei niinkään vaippafalskauksen takia, vaan jäätävien maitopuklujen – niitä odotellessa.

  • Reply
   Noora K.
   11/17/2017 at 13:47

   Meidän vauvat eivät tainneet kumpikaan erityisesti pulautellakaan. Tässä sen tosiaan huomaa, miten erilaisia tarpeita ihmisillä on lapsesta riippuen. 🙂

 • Reply
  Henna
  11/16/2017 at 15:47

  Pakko kommentoida kun kerran kyselit lähteitä. Tuossa sitteri asiassa mitä Helena kommentoi on sellainen perä kyllä, että esimerkiksi Lapsiperheiden ruokasuositukset ohjaavat aloittamaan maisteluannokset vasta, kun vauva pystyy istumaan kevyesti tuettuna.https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/129744/KIDE26_FINAL_WEB.pdf Muistaakseni sivulta 68 löytyy. Toki perheet ja tilanteet ovat kovin erilaisia ja terveydenhoitajat ja lääkärit antavat neuvoja jokaisen perheen tilanteeseen tarkemmin. Ja tosiaan niinkuin tässä on tullut esille moneen otteeseen, niin keskosten ravitsemus on asia erikseen saavutuskasvun, rautavarastojen ym. vuoksi.

  Kiva postaus! Täältäkin iso ❤️ Bugaboo buffaloille!

  • Reply
   Noora K.
   11/17/2017 at 13:50

   Kiitos linkkauksesta. 🙂 Mutta eihän tuossakaan itse asiassa otettu kantaa siihen sitterissä/vastasyntyneen osassa syöttämiseen, jos vauva syö kiinteitä ennen kuin voi istua. Sinänsä mulle on ihan sama, mitä muut tekevät. En vain halua, että oma blogi toimii väärän tiedon levitysalustana. Siksi suhtaudun tähän niin nillittävästi.

   Buffalot on kyllä tosi hyvät rattaat. 🙂

 • Reply
  Kirurgimutsi
  11/17/2017 at 16:45

  Juuri näin. Jos se sitteri olisi ehdottoman kielletty, olisi se tuossa mainittu.

 • Reply
  PL
  11/18/2017 at 14:52

  Hyvä postaus 😊 Babysense -hälyttimet näyttäisi olevan kaikkialta loppu, eihän teistä kumpikaan olisi myymässä omaansa? ☺️

  • Reply
   Noora K.
   11/19/2017 at 19:41

   Laitapas blogimeiliin postia, niin palataan tähän. Ehkä jonkun ajan päästä voisin myydäkin. 🙂 Hookin saattaisi.

   • Reply
    PL
    11/20/2017 at 14:59

    Kiva, mä laitan 🙂

 • Reply
  KA
  11/19/2017 at 14:41

  Apua, miten teillä on yöt sujuneet niin siististi?! 😀 Mä en olisi pärjännyt ilman kosteussuojia aikuisten tai lasten sängyissä. Mun lapsilla on ollut joku valuvika, eri vaippamerkkien kokeiluista huolimatta, pissat tuli miltei joka yö yli vaipan. Jos ei herännyt pissalammikosta, niin sitten sänky oli märkä pukluista tai mun liiasta, ylitsevuotavasta rintamaidosta. Huh, olihan ihania aikoja. 😅 Paras kosteussuoja oli noihin aikoihin parikertainen fleecepeitto – ei päästänyt läpi, oli helposti pestävä ja kuivui nopeasti pesun jälkeen. Vauvavuosien jälkeen petauspatja meni silti vaihtoon ja edelleen lapsilla on suojat sängyissä, kun sen verran yrjöjä ja pissavahinkoja saattaa tulla. Kummasti muuten nykyään ne vahingot sattuu, kun annan sen harvinaisen luvan tulla aikuisten sänkyyn nukkumaan…😫😂

  • Reply
   Noora K.
   11/19/2017 at 19:43

   En mä tiedä! Tuuripeliä? 😀

  Leave a Reply