Sisustus Yhteistyö

Joulufiiliksistä ja aarrekartoista

Noora H. & Noora K. / Kaupallinen yhteistyö: Iittala ja Asennemedia

Jos glögihetket jatkuvat tätä tahtia, niin aattona olemme kumonneet useamman litran sokerista joulujuomaa. Hassua, sillä normaalisti meistä kumpikaan ei juo mehua edes aamupalalla. Viime viikolla suunnittelimme vähän joulua, paistoimme ensimmäiset joulutortut ja kuvasimme teille parit lahjaideat. Torttuja (viikunahilloa ja homejuustoa, muuten) taitellessa mietimme, että yhteisen blogin aikana meillä on ollut monta tosi kivaa yhteistyötä ja tämän vuoden yhteistyö Iittalan kanssa on ollut unelmien täyttymys. Blogia perustaessa pohdimme, millaisten brändien kanssa haluaisimme tehdä töitä ja Iittala oli yksi niistä. Sanonta “kannattaa varoa, mitä toivoo” taitaa pitää paikkansa.

Viime aikoina on ollut muutamia muitakin tapahtumia, jotka ovat olleet suoraan aarrekartoistamme. Jos joku ei tiedä, mikä aarrekartta on, niin se on kollaasi omista unelmista. Aarrekartta tehdään leikkaamalla sellaisia kuvia lehdestä, jotka edustavat omia unelmia, koskettavat tai muuten miellyttävät. Kuvat liimataan isolle pahville ja taulu laitetaan esille sellaiseen paikkaan, josta sen näkee joka päivä. Teimme omat aarrekarttamme pari vuotta sitten ja molempien kartoista on melkein kaikki toiveet toteutuneet. Idea perustuu siihen, että kun omat unelmansa näkee joka päivä, niin ne ohjaavat valintoja ja niiden eteen muistaa tehdä töitä. Ehkä mukana on myös ripaus taikaa, sillä aarrekartoillamme oli myös vauvat ja vauvajutut eivät aina ole aivan yksinkertaisia.

Tämän joulun väri on punainen. Joku saattaa ehkä hieman yllättyä, kotonamme kun ei paljon värejä näy. Jouluna kaikki on kuitenkin toisin. Joulupyjamissa punainen on ykkönen. Noora H:lla on jo pari vuotta ollut punaiset Taika-mukit, jotka kaivetaan esille joulun alla. Samalla silitetään punavalkoiset kangasservetit ja kaivetaan esiin joulupallot. Joulupallot ovat Harrodsilta viime vuonna hankitut ja joukossa on myös yksi punainen samettipallo. Iittalan tämän vuoden Aalto-lasipallo on myös tyylikäs, kultainen pallo käy simppelimpäänkin kotiin.

Noora K. on täysin vakuuttunut, että on olemassa joku laki, jonka mukaan taaperolle on puettava pyhinä punaista samettia. Joulukuussa punaiset astiat ovat vakkarikäytössä ja useimmiten lautaselta löytyy aamupalalla riisipuuroa. Koristeet ripustetaan tänä vuonna tosi ylös, varsinkin nämä lasipallot. Edellä mainittu taapero nimittäin silmäili niitä hyvin kiinnostuneena. Noora K:n Instassa käytiin taannoin debattia siitä, voiko samassa taloudessa olla sekä joulukuusi että yksivuotias. Äänet kallistuivat ehkä enemmän “ei”:n puoleen, mutta Noora K. taitaa silti hypätä “kyllä”-jengin kelkkaan. Noora K:n mielestä joulukoristeita ja jouluservettejä ei voi antaa joululahjaksi, mutta ne ovat kukan kanssa hyviä kyläilytuliaisia joulun alla, koska silloin niistä on eniten iloa. Aika juuri ennen joulua on nimittäin melkein parempi kuin itse joulu.

Näihin kuviin taas on koottu meidän joululahjaideoitamme. Tai synttärilahjaideoita, neutraalit ja tyylikkäät astiat kun käyvät lahjaksi milloin vain. Noora H:n suosikkeja ovat merinovillainen Taika-huopa ja Vitriini-rasiat. Huopaa kannattaa käydä katsomassa myymälässä, se on vielä kivemman näköinen kuin kuvissa ja superpehmeä. Se on aika arvokas, mutta jos haluaa todella hemmotella jotakuta, niin torkkupeitto on kiva lahja. Ensimmäisen Vitriini-rasian Noora H. sai aikoinaan mieheltään, siinä säilytetään sormuksia. Noora K. taas on ihastunut Kastehelmi-kakkuvateihin ja erikokoisiin Kastehelmi-purkkeihin. Mikä tahansa tarjottava tuntuu juhlalliselta, kun sen tarjoaa jalalliselta kakkuvadilta. Vadille voi myös koota asetelman. Säilytyspurkit käyvät moneen. Niissä voi säilyttää kylppärissä pumpuleita, meikkisiveltimiä ja ties mitä, keittiössä vaikka hiutaleita tai pähkinöitä. Mitä vain. Purkit näyttävät tosi hyviltä pinottuina ja niin, että ryhmässä on erikokoisia purkkeja.

Lahjat pakataan vuodesta toiseen yhtä yksinkertaisen nätisti. Kun kotoa löytyy aina satiininauhaa, narua, sellofaania ja voimapaperia, voi pakata lahjat juhlaan kuin juhlaan. Noora K. tapaa myös kerätä aina itse lahjoja saatuaan kaikki nauhat ja lahjapussit talteen. Eräs tietty lahjakassi taisi kulkea Noora K:n ja hänen äitinsä väliä pari vuotta ennen kuin se päätyi lopulta tuliaiskassina muualle. Nauhoja voi käyttää lisäksi kattauksissa, kransseissa, valaisinten jaloissa ja vaikka missä.

Enää reilu kuukausi jouluun! Nyt saa kyllä hurahtaa jo kunnolla.

Kuvissa näkyneet tuotteet: kultainen Aalto-lasipallo, kirkas Kastehelmi-kynttilälyhty, klassiset Tsaikka-lasit, punaiset Teema-astiat, punainen Taika-muki, harmaat Vitriini-rasiat, Kastehelmi-kakkuvati, uusi mattarkirkas Kastehelmi-purkki, Kastehelmi-kulho, Punaiset Taika-espressokupit ja Taika-huopa.

Kaikkien aikojen perjantain parhaat
Reissuopas: matkalla vauvan kanssa

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Pirre
  11/22/2017 at 08:52

  Ihanaa joulufiilistelyä! Ihastuttavia kuvia. Kiitos, Noorat!

 • Reply
  Blue Peony
  11/22/2017 at 09:05

  Se on kyllä totta, että joulua edeltävä hämärän aika on omalla tavallaan ihanaa, kun voi nauttia kynttilöistä, sukkien kutomisesta jne. Itse joulun jättäisin mieluusti väliin, mutta vaikka olen auringon ystävä, nautin tästä pimeästä valoineen ja hitaine hetkineen. Minäkin pidän erityisen paljon Kastehelmi-sarjasta, meillä on sitä äitini isoisän perintönä ja lisäksi olen saanut lahjaksi joitakin kulhoja ja tarjoiluvadin. Nuo purkit ovat ihania, ja isoa kulhoakin tekisi mieli!

 • Reply
  Johanna
  11/22/2017 at 10:19

  Pidän teidän kirjoituksista, mutta en ehkä niin välitä näistä yhteistyöpostauksista. On eri asia lukea lehtiartikkeleita, joiden vieressä on mainos kuin mainosta. Kiitos, että merkitsette yhteistyöpostaukset hyvin, niin ne voi sitten aina halutessaan skipata.

  • Reply
   Ansku
   11/22/2017 at 17:10

   Samaa mieltä!!!! Jotenkin ärsyttää ettei enää juurikaan ole ei-kaupallisia blogeja!

   • Reply
    Noora K.
    11/22/2017 at 17:44

    Hei ainakin yksi täysin ei-kaupallinen sisustusblogi taitaa olla Lotta Agaton. Hän on ruotsalainen stylisti, eikä tee ollenkaan yhteistöitä. Tai oli aiknakin joskus. 🙂

    http://www.lottaagaton.se

  • Reply
   Noora K.
   11/22/2017 at 17:36

   Eipä kestä, tosin tuskin voimme ottaa kunniaa merkitsemisestä, kun teemme sen ihan vaan ohjeistuksen mukaan. 🙂

 • Reply
  Anna
  11/22/2017 at 13:03

  Ihania astioita. 🙂 Onneksi en just nyt tarvitse mitään, kun sain syksymmällä hienoisen ostopsykoosin Iittalan myymälässä ja nautin tuloksesta edelleen joka päivä pöytää kattaessa.

  • Reply
   Noora K.
   11/22/2017 at 17:37

   Välillä tulee kyllä just sellaisia ostoshepuleita. Mulle tuli eilen Balmuirilla. 😀 Mutta kyllähän niistä sitten tosiaan onneksi nauttii niistä tuloksista.

 • Reply
  hmm
  11/22/2017 at 14:49

  Minua hämää näissä se, että oletteko saaneet kaikki astiat omaksi vai ovatko kuvauslainaa?

  • Reply
   Noora K.
   11/22/2017 at 17:39

   Palkkioiden yksityiskohdat ovat luottamuksellisia, mutta toki avaan asiaa sen verran kuin voin. Meillä on vuosiyhteistyö Iittalan kanssa ja korvaus siitä maksetaan sekä tuotteina että rahana. Rahallinen korvaus ei ole ihan samanlainen kuin muissa kaupallisissa yhteistöissämme juuri siksi, että osa palkkiosta tulee tuotteina. Tässä postauksessa näkyy tuotteita, joita olemme saaneet vuoden aikana ja sitten sellaisia, joita meillä on ollut jo ennestään. Tällä kertaa meillä ei ollut yhtään kuvauslainaa.

 • Reply
  Inkeri
  11/22/2017 at 15:26

  Omia tai lainoja, kauniita asetelmia olette kuitenkin tehneet! Joulunalusaika on ihanaa, sitä toivottaen teille molemmille Noorille.

  • Reply
   Noora K.
   11/22/2017 at 17:39

   Se on ihanaa, nyt alkaa oikeastaan olla ihan parhaat hetket. 🙂 Sitä samaa sinne!

 • Reply
  EllenR
  11/22/2017 at 15:41

  Meillä oli viime vuonna kuusi ja 1v ja se toimi oikein hyvin. Toisaalta kyseiseltä yksivuotiaalta ei ole koskaan tarvinnut nostaa tasoiltakaan mitään pois. Kävi hän jouluna välillä koristeita vähän heiluttelemassa ja toisinaan irrottamassakin, mutta siihen se sitten aika nopeasti loppui. En edes muistanut silloin ajatella, että kuusi voisi olla hasardi hankinta.

  Jouluissani oli ennen enemmän punaista. Kyllä sitä nytkin on, mutta vähemmän. Punaisista joulukukista en tosin ole innostunut. Pinkit hyasintit menettelee, muuten kukat ovat valkoisia.

  • Reply
   Noora K.
   11/22/2017 at 17:40

   Meilläkin on kuulemma aina ollut kuusi, vaikka varsinkin mun pikkusisko oli aikamoinen menijä pienenä. Ainoa, joka meillä on kaatanut kuusen, taisi olla perheemme koira. 😀

  • Reply
   Noora K.
   11/22/2017 at 17:40

   Ja samaa mieltä, kukkien kuuluu olla valkoisia. Tosin mun miehen mielestä punaisia, joten molempia varmaan tulee. 😀

 • Reply
  Lasu
  11/22/2017 at 16:02

  Meillä on ollut kuusi joka vuosi. Silloin kun lapsi oli himpan vajaa yks vee (käveli ja kurkotteli siis), laitoin kaikki särkyvät koristeet jonnekin muualle kuin kuuseen 😀 Kukin luonnollisesti tehköön, miten parhaaksi näkee, mutta meillä ainakin onnistui joulun vietto kuusen ja ikiliikkujan kanssa. Ainahan kuusen voi nopsasti heivata ulos, jos meno alkaa olla sen kanssa mahdoton.

  Ihanaa, että teilläkin on tämä jouluhimilöinti alkanut! Enää kuukausi, joten mopo saa keulia mielin määrin jo 🙂 Ja siis hei hyvä idea käyttää tuota kastehelmipurkkia ruukun suojana. Tämän idean apinoin! Ne purkit taipuvat vaikka mihin.

  • Reply
   Noora K.
   11/22/2017 at 17:42

   Toi on varmaan viisasta, särkyvät koristeet vaikka kulhoihin korkealle. 😀 Mä aion kyllä yrittää ja jos tosian menee liian sekoiluksi, niin siirretään sitten kuusi takapihalle. 🙂

   Hoo keksi ja mäkin apinoin. 😀

 • Reply
  LauraL
  11/22/2017 at 18:25

  Tykkään kovasti näistä teidän joulufiilistelypostauksista. Käynnistelevät osaltaan omaakin joulumopoa. 🙂

  Itse olen vannoutunut joulukuusien kannattaja. Joulu ei tule ilman aitoa kuusta ja sen tuoksua. Aikanaan, kun meidän tyttö oli reilun vuoden ikäinen, joulukuusen koristeet kiinnostivat juuri sen verran, että kuusi mätkähti kyljelleen. Neidin ilme oli kyllä priceless, kun hän istua tönötti havujen keskellä silmät pyöreinä. 😀 Onneksi hän ei loukannut itseään siinä. Sen jälkeen viritimme kattoon koukun ja kuusen latvasta siiman kattoon. Ajoissa emme tuota tajunneet tehdä, koska mitään tavaroita ei aiemmin ollut tarvinnut hyllyiltä ja pöydiltä nostaa turvaan.

  Tämän iltapäivän olen istunut Huomaa hyvä -koulutuksessa ja miettinyt omia ja työkavereideni vahvuuksia. Mietimme, missä olemme hyviä ja missä haluamme vielä kehittyä. Tälle olisi aika hyvä jatkumo tuo aarrekartta. Täytynee alkaa suunnitella…

  • Reply
   Noora K.
   11/22/2017 at 20:16

   Kiva kun tykkäsit! Näitä on jotenkin erityisen hauskaa tehdä, koska olemme kyllä ihan jouluhulluja molemmat. Muutama päivä sitten hihkuimme kaupungilla ääneen jouluvaloja.

 • Reply
  Elina
  11/23/2017 at 00:29

  Ja siis nythan on tieteellisesti todistettu etta joulufiilistelijat ovat onnellisempia kuin muut

  https://www.standard.co.uk/lifestyle/london-life/putting-christmas-decorations-up-early-makes-you-happier-a3696431.html

  Turhapa on kiistella tiedeihmisten kanssa 👍

 • Reply
  H
  11/23/2017 at 06:46

  Kyllä kuusi ja lapset samaan kotiin mahtuu 😊
  Meillä olis viiden lapsen kanssa ollut aika monta kuusetonta joulua, jos sille tielle ois lähdetty. Ihanimmat lasikoristeet laitoin kuusen sijaan riskaabeleimpina vuosina kattoon viritettyyn isoon käkkyräiseen oksaan, niin sain nekin esille omaksi ilokseni.
  Kotikotona kissa joskus kaatoi kuusen.
  Lapsista ei ole kukaan vielä onnistunut kaatohmissa. Tukeva ja painava jalka auttaa asiassa. Meillä on valurautainen 😊

 • Reply
  Tyyne
  11/28/2017 at 08:05

  Mitähän homejuustoa mahdatte käyttää noissa viikunahillotortuissa? Tekisi mieli kokeilla 😊

 • Leave a Reply